KENGKAWAN

Wednesday, November 30, 2005

Again..

Dats it. Malam nih tahap kesabaran aku tercabar lagi. Correct me if I’m wrong, I don’t think its necessary esp for those yg baru separate tu ‘spend time’ together. Yelah, e.g, duduk beborak ke, pegi lunch sesama ke or etc. Tell me, kenapa? untuk apa? Y’know wut, I juz don’t get it. Dunno la kalau mender nih normal sbb aku sendiri pun tak penah ada experience dgn ex nih, since diz is my first time. Wait, ok its not the first time aku broke off dgn sumone. First my ex-bf. Tp, so far dia tak penah lah cakap nak spend time together ke haper.

Ok, in second thought, maybe its normal to meet ur ex and have a lil chat or share ur problems ke haper (since she/he penah rapat dgn kita dulu). Tapi, bukan ke proses nak berbaik sebagai kawan tu ambik masa? C’mon la, I’m still hurt ok. Of coz la dia tak rasa apa yg aku rasa sebelum nih. Its not 'him' yg kena dumped pun.. *duh*

Dan jgn lah ingat bila aku dah start tersenyum balik tu, aku dah cukup kuat utk terima semua nih.. yes, I can forgive but yet not to forget. Thanks to all of my friends yg byk bagi support dan sentiasa ada sebelah aku bila aku bebtul perlukan diaorg. They helped me a lot and they’re all I have now. So, jangan lah salahkan aku kalau aku lebih pentingkan kawan dari dia.

…ok enuff, cut!..

Dah lama tak ckp pasal keje kan? Kalau dulu, bila setiap entry aku berkait ttg keje, akan ada komplen dari ‘sumbody’ yg akan cakap aku nih giler keje. Things changed – not anymore. Sekarang, aku nak giler keje ke.. haper ke, ikut sukati aku lah.

Well, nuthin much bout work pun. AGM on 7th then, relax. Tp, utk seminggu dua nih, masak jugak lah. End of Dec, Loo resign. Sementara nak recruit accountant baru, aku lah yg jadi mangsa. Tak pepasal kena belajar UBS. Apa pun tak kisahlah, utk sementara je. At least, sampai satu tahap nnt, I’m capable of doing a-lot-of-thing.. okeh jugak tu.. *relax aD, sabau*

Siang tadi, rite afta lunch, aku dah inform TS yg aku nak amik leave on 16 (friday) to 19 (monday) Dec – Am goin for holiday in Kedah & Penang (kut?). Guess diz wud be my first trip for cuti-cuti Me’sia yg aku plan arituh.. *great isn’t it?*… Why Kedah again? Well, maybe sbb ada unfinished business kat sana – let say, I’m searching for sumone from the past.. *lol*… Wuts with Penang then? Maybe bcoz of the beaches. The best part is, I’m not goin alone.. *grin*

Okeh lah, nak makan jap, pastu nak tido. Lupa pulak yg aku lum dinner lagi. Apa ek nak dimakan? Nak masak, dah tengah malam.. lgpun, bukannya ada apa dlm fridge. Semua dah clear (nak pindah punya pasal).. hmm, guess I’ll have a bttl of livita & choc bar je lah.. bujang katakan.. *smiles big*… Okehlah nak soru dulu, then.. zZzz

2 comments:

nasikgorengusa said...

err..

it takes a couple seconds 2 say Hello, but forever 2 say Goodbye. maybe thats y 'dia' wanted 2 spend time with u..

trying 2 forget someone u love is like trying 2 remember someone you never knew.. u've done with forgiving right? well, its abt time to forget..

aD, cry a river..
build a bridge..
and get over it..

-nasik-

amizgig said...

lets wait till i finish building d bridge then, ok?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...