KENGKAWAN

Tuesday, November 29, 2005

Unexpected

Lambat hari ni (again?).. Tp kali ni tak disengajakan. Mlm tadi, for the first time dlm tempoh sebulan, dia tidur kat rumah. We didn’t talk much. Maybe sbb sama² tahu, everytime we tried to start a conversation, it’ll turn to sumthing bad or even worst – gaduh tak sudah. The gud thing is, shes there to help me pack our stuff. I really need dat. Guess, incident dkt steben aritu helps a lot. I’m pretty much stronger now.. coz I know, im standing in the rite path (wut a relief)

Masa tengah mandi pagi tadi, owner rumah tu dtg. Unexpected kan?. Dalam keadaan rambut yg bersyampoo, aku keluar juga. Dia? tidur kut – bilik berkunci.. *tak bother pun*.. Borak² sekejap je. Aku yg nak pindah, tuan rumah tu lak sedih.. *lol*.. Wife dia nmpk berminat dgn pepokok bunga yg aku tanam depan rumah. Taim diaorg nak balik, aku offer akak tu amik je memana pokok bunga yg dia berkenan. Then, masa nak keluar rumah tadi, aku tengok hampir semua pasu bunga kat depan rumah dah takde.. juz tinggal satu pasu besar pokok yg menjalar je.. ish ish, abis sumer dia amik? Tergelak jugak lah dibuatnya.. tp bila difikirkan balik, aku sedih sebenarnya. Aku yg tanam pepokok tu. Dari bertunas, sampailah besar. Hehari aku duk belai, siram, baja, etc. Bukan amik masa sehari dua ok.. bertahun tu.. *sob sob*.. Tapi taperlah, at least aku tau pepokok tu dapat tuan yg baik cam aku jugak.. *perasan*

Hmm, got a werk to do lah.. later.




2 comments:

arD said...

juz b strong aD..

amizgig said...

im ok. thanks ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...