KENGKAWAN

Friday, January 27, 2006

Qong Xi Nie

I'll be away ppl.. depart to Cameron Highlands tomorrow at 9.30 am (Yong Belar, here I come!).. will be back in KL next Tuesday.. wish me luck. Hepi holiday to u gals out there..*love u all*

A very Hepi Chinese New Year to my friend, Anna.. *makan yee sang tu, dunt forget me eh*

Diz one dedicated to cik Am..*nih bukan bodek tau*.. loves the spirit!.. (it help brings out mine)..*many thanks to u*..

Di kamar yang kedinginan
Ku lontarkan sumbangan
Suara kemanusiaan
Mengisi rentak-rentak kehidupan

Kau yang ada di sana
Berlari tak hentinya
Dengan caramu sendiri
Tetapi masih ada kaitannya

Ku ke udara lagi
Bersama mu kembali
Dengan rangakaian lagu-lagu
Juga pesanan

Ku sebagai penghibur
Engkau mendengar di sana
Kita saling mengharapkan
Di dalam hidup ini..

Thursday, January 26, 2006

Cerpen pilihan

Dia nak datang sini. Dia nak sangat datang. Tak pasti sama ada dia nak datang sebab dia nak jumpa aku atau sebab dia nak tahu kenapa aku suka sangat duduk di rumah Sarah & Lina berbanding dengan rumah aku sendiri.

Sarah tak suka dia datang. Lina pula tak kisah. Malah dia nak sangat jumpa Amy. Dia nak sangat tahu kenapa aku begitu suka kan Amy. Aku pinta Sarah & Lina behave bila Amy tiba nanti. Aku taknak mereka cakap perkara yang boleh lukakan hati Amy. Aku sayangkan Amy.

Rasa jantung ini hampir berhenti bila nampak wajahnya di muka pintu. Rindunya pada wajah itu. Rindu pada senyuman, rindu pada suara, pada bahasa badan... sigh.. Aku rasa dia juga begitu. Terlalu banyak persoalan yang bermain dikepala kami. Seperti aku, dia juga menunggu waktu yang sesuai untuk menyelesaikan semua perkara yang menyesakkan ini.

Aku pelawa dia masuk. Aku kenalkan pada Sarah dan Lina. Dia seperti biasa, pandai bawa diri. Aku biarkan Sarah dengan perasaan ingin tahu dia. Dan dia tenang menjawab soalan Sarah. Lina nampak lebih mesra. Dia faham apa yang aku rasa. Dia juga sebolehnya nak hilangkan rasa tidak selesa antara kami.

Ya, memang sangat tak selasa. Sampai aku rasa sedikit menyesal sebab pelawa dia ke rumah Sarah & Lina. Aku sepatutnya ikut permintaan dia untuk berjumpa di luar atau di rumah aku sendiri. Tapi, aku takut aku tak kuat. Aku takut bila berdua nanti, aku terlalu emosi dan tak boleh berfikir secara rational. Aku takut aku terlalu lemah untuk membuat keputusan. Aku takut tindakan yang aku ambil nanti akan buat kami lebih menderita. Aku tak nak tambahkan luka di hati dia. Apatah lagi untuk terus melukakan hati sendiri.

Lina ajak Aida masuk ke bilik untuk bagi ruang pada aku dan dia. Seharusnya kami gunakan peluang itu untuk berbincang. Tapi sebaliknya, kami hanya duduk berpegangan tangan seperti tiada apa yang berlaku.

Pada zahinya kami nampak sangat mesra. Dia nampak gembira walau ada sedikit kesedihan dalam warna matanya. Setidaknya aku memang merasakan bahagia yang sentiasa aku cari bila dia ada disisi. Tambah menyesakkan dada bila aku tak mampu beritahu dia betapa aku perlukan kehadiran dia dalam hidup aku. Aku tak mampu. Aku tak boleh pentingkan diri sendiri.

Dan bila tiba masa untuk pulang, kami berpegangan tangan ke muka pintu.

Lama kami berdiri disitu. Banyak yang ingin dikatakan tapi semuanya tak dapat dizahirkan. Bibir kami bisu. Lidah terasa kelu. Dia nampak derita. Aku begitu juga. Aku peluk dia. Berharap agar pelukan aku dapat menenangkannya dan menerangkan segalanya. Dia membalas pelukan aku - Erat.

"Do you know that I'm walking away.." bisiknya.

Aku angguk perlahan.

Dia memandang aku lemah. Pandangan matanya seolah berharap agar aku menghalang dia dari pergi. Tuhan sahaja tahu betapa aku mahu menahan dia. Betapa aku perlukan dia. Tapi kehadiran cintanya dalam hidup aku terlalu awal. Ya, terlalu awal. Bekas luka akibat cinta yang lalu masih berdarah. Dan aku tak kuat untuk menerima cinta baru seawal ini. Setidaknya, biar aku ubati hati ini lagi. Dan kalau lah dia bisa menunggu..

Kami berpandangan untuk kali yang terakhir. Hanya mata yang mampu berbicara.

Perlahan dia berpaling dan melangkah pergi. Aku iringi langkahnya hingga hilang dari pandangan mata.

Dan sendu mula bergema.



*********************************************


Baby, don't cry
Open your eyes

Here in the dead of the night
Lying here with you by my side, don't know if this is wrong or it's right
Wishing this was just another day, baby, I can feel it's too late
Just another cruel twist of fate

Looking back through the years, time has dried all our tears
But all good things must end, oh, just listen

Baby, don't cry, i can see we've lost the feeling
Won't you open your eyes and try to find your smile
We've known each other too long to let it all slip away
But when all's said and done, we've said our last goodbye

Baby, we've been living a lie
And even though it hurts deep inside
I know there can be no, no, no compromise
'Cause too many chances have passed
And if you want a love that can last, never try to push things too fast
And even though i've no regrets, i still recall the night we met
We said we'd never end, so, baby, listen

All the memories we had, i wouldn't change a thing
And with the lights down low, i'm dreaming of what could have been
Even though we've tried so many times before
I'll take one look around before i close the door
With this one last kiss, i know deep down inside
The beginning of the end, the ending of our time
Maybe we could try, but, no, it's just too late

Wednesday, January 25, 2006

this is from me

ad,

i know we are just unable to talk about this at the moment, i don’t know if it’s just the stress we are both under, i don’t know if it’s the feelings of guilt and rejection we feel, i don’t know why, i know it’s not the way i want it, but there are things i want to say to u, and i want to get them all out the way they need to b said without this turning into another pointless disagreement.

i really don’t know what happened between us, i can only guess at various things, maybe we didn’t talk enough, maybe we spent to much time together, maybe we both hid our feelings when we were hurt or annoyed, maybe we are both controlling. i can’t find the answer, i can package it in to one of many little jars, but none seem to fit quite right, so all i can really do is bring it down to the very basic, we just didn’t communicate well.

like u said, if only we spoke more about how we were feeling then maybe it would have been different, maybe we would be together in a better way, or maybe we would have realized months ago it wasn’t meant to be. what i do know is that it is both of our faults, we both fucked up and we both did things the wrong way.

it makes me sad that you say when you look back on our relationship that all you can see is that u were unable to make me happy. that you never satisfied me; to be honest i think u are looking back thru polarized glasses, n that u are choosing to only see the bad, and forgetting all about the happy times we have shared, i hope that one day u will be able to look back n remember with fondness the times we spent together. i will never forget the joy and happiness we had together, and i only wish u felt the same.

aD, u have come into my life at a time when i needed u the most. we talked about so many things that i started to realize my heart and my soul could actually feel something other than hurt. u placed comfort where there was fear, confidence where there was doubt, a shoulder where tears could fall and completeness where there was emptiness.

i wanted to be the one who would be there when u needed to talk. i wanted to be the comfort for ur soul when the world was too much to handle. i wanted to be strong for u when everything else seemed impossible. then, i realize that i wanted to love u in only the way u deserved to be loved, never realizing that I was destroying myself and you. i should have known that these is things that i cant really promise u. i should have seen this coming n not to compare myself with your previous relationship, i know that i dont have much time to spend, to pampered u. n i am sorry for the times i was so self-centered and never had the time for u, sorry for those words i told u which discouraged u, sorry for the times i wasn't with you.

i guess it is true that we are rushing this. when u told me last night that u are not ready and still need time to pull yourself together, there is only one thing on my mind "just give u whatever u want". no more arguement, no more misunderstanding. if time that u need, then time will be all urs..

however, i would like to say thank you so much for this entry that u wrote. *dont have too* and as i can see, it will break your fans heart if you stop blogging. dont stop okay. i know that this has been your life for the past 4 years... till then, i hope we will found the answer that we both looking for in this future ahead. this time, we need to think twice..

regards,
nasik



Monday, January 16, 2006

XPDC Gunung Yong Belar




nice view isnt it?



peh.. mcm citer LOTR





Kena naik nih nk pi sana





sayupnya..



part redah sungai nih mmg aku suka!







Well.. remember bout my plan for end of January? Yezz ppl.. aku akan mengejoinkan diri dlm xpdc mendaki gunung Yong Belar..!! (err, jgn tanya apa makna nama gunung tu coz aku tataw - nnt aku check ok) Tak byk yg aku tau ttg gunung nih (ekceli, aku pun baru first time dengar nama dia - *lol*).. Gunung Yong Belar terletak antara Perak, Kelantan & Pahang.. tinggi dia? em.. lebih sikit dari gunung Ledang (kalau tak silap lah).. dan nak daki gunung nih, amik masa satu hari jugak lah.. *peh*..

Kami dijadualkan berkumpul kat Pudu pada 27 Jan.. then bertolak ke Cameron Highland. Dari Tanah Rata, aku difahamkankan ada jeep yg akan bwk kami masuk ke kawasan hutan. Dari situ, kami akan memulakan xpdc mendaki (menarik kan?)..*cant wait!*

Btw, sesumer gambar di atas di amik dari http://dklpacat.multiply.com/photos/album/9

Friday, January 13, 2006

all about msg


coffee anyone?





Bangun awal pagi nih. Kekemas rumah sikit (eleh, takde apa yg nak dikemas sebenarnya) – made myself sum coffee – lelepak sambil baca magazine kejap – pukul 8.45 pg baru keluar pegi opis (rilex kan?) Well, dats the life I wanted – tenang

(baru bangun tido - last week nyer pic)



Byk kelebihan duduk sengsorang nih, antaranya:
  • tayah terkejar-kejar nak balik awal semata-mata utk memasak
  • tayah nak kemas umah hehari - bukan ada tukang sepah pun kan?
  • ikut sukati nak susun bebarang dlm umah tu camner pun
  • ikut sukati nak tidur pukul berapa pun - tayah nak beborak semata nak jaga hati member (esp taim penat giler)
  • ikut sukati nak balik kul baper pun - tanak balik pun taper
  • ikut sukati nak pasang redio / tibi kekuat sampai pecah gegendang telinga (jgn sampai jiran memekak sudah lah)
  • ikut sukati nak bawak balik seberapa banyak kawan pun (so far aku takder buat camtu ok - takde masa)
  • etc, etc..

Cuma part yg kena 'tahan' sikit : sunyi. Yep, memula aritu mmg 'teruk' arr (esp utk penakut cam aku nih) - penah sekali tu, nak balik rumah sendiri pun aku rasa cam berdebar-debar (mcm lah dlm umah tu ada org nak bunuh aku). Tp, seriyes mah, dh la taim aku aku pindah arituh hujan manjang. Petir, kilat toksah cerita lah. Pernah aku tertidur sambil genggam erat hp (kelakar). Tp, alhamdullilah, setakat ni belum pernah lagi aku call sesiapa mengadu takut ke haper.

Hm.. semlm, baca entry Am ttg 'kawan yg patut kita buang'.. (sallute - wish I have the strenght to do dat). Been in dat kind of situation, but different stori lah (abaikan). Berckp ttg kawan nih, buat aku teringat insiden yg jadi masa aku blogging dlm c99 dulu. Cuma yg kelakarnya, org yg berselisih faham dgn aku tu, aku tak kenal & tak penah jumpa langsung pun (how come?) Aku pun tataw ending (or punca) insiden tu. Bebaru nih, aku dpt msg dari org yg berselisih faham dgn aku tu:

aD, its me, XXXX. sory to hear about wut happen between u and XXXX. eventhough we hate each other, but i do felt sory for wut happened to u.

Aku pun replied..

thanks. fyi, i neva hate u.

Yep, tak penah dlm hidup aku nak benci / buang org nih (bukan tanak, tapi ntah.. mmg tak boleh) Org buang aku ader.. benci? menyampah? meluat?.. ader kut (takkann tader).. *chuckles*.. (buat XXXX, thanks for ur msg - glad its over)

Pagi tadi dpt msg yg buat aku tersenyum simpul sengsorang. Her nick Sweetpie.. (I'm sory I didnt recognize ur number - lost my phone arituh, remember?) Dia minta resipi muffin yg aku promise nak bagi aritu. Fyi, dah lama aku post resipi + pics muffin tu kat fotopages . Try klik kat aD's Collection. Thanks sbb sudi mencuba resipi ikan sumbat tu..*lol*.. pasnih merasalah try buat muffin pulak ek?

Here's another msg yg aku dpt dari YM:

psychosclerosis: hye ad.. maybe xde chance nk borak ngn u. tp bc blog u, buat ilang rindu i hahah btw, kdg kite tertanye, nape benda teruk camni jd kat kite. tp sbnrnye ada org lain lg teruk... em... tahla.. napetah ngadu kt u.. letih rasa nk hidup... take care.. eh.. i rasa i syok kat u la hahah... (received on 13/01/2006 at 13.05pm)

To sender.. sory I didnt have time to reply (jarang online YM - byk keje). Tell u wut, u make me laugh with ur msg. Ekceli, I'm kinda moody arinih. Guess, ur msg saved the day.. *lol*.. btw, I'm attached

Byk lagi yg nak dicerita sebenarnya nih, tapi nnt lah.. keje (dan masa) mencemburui aku (cewahh). Btw, mlm nih maybe aku gerak ke Melaka - spend weekend kat sana (eh asyik balik Melaka je, tak busan ke?).. *gegelak*.. Biasalah, life aku skrg juz ada keje & pemily.. weekday keje, weekend pemily.

Buat memember yg ajak keluar weekend nih:

  • Hanz & Finy: mahap bebyk.. nih dh 2 kali ad tak dpt join korang.. taper usaha lagi.. kali ke-3 nnt insyaAllah.
  • Ojai: nak dtg umah? weekday boleh? weekend akak balik kampung lah..
  • Ej: sory to hear bout wut happened.. insyaAllah.. balik dari Melaka nnt kita citer pjg.
  • Aida & Eja: egegegeg.. macik balik kampung.. len kali la kita lepak sesama. Thanks for the concern.
  • A: aiya.. shopping bebarang? adeih.. weekday boleh? fix one date lah.. as long as hari bekerja.. weekend mmg tak boleh.. mahap nOo.. jgn marah :)
  • Sha: hang nak kawen dah? bachelor party? buat on weekday yer.. *hehe*

Hepi weekend ppl..!

Wednesday, January 11, 2006

Me, afta the Qurban

Another keje giler yg aku buat pagi nih: pegi keje dari Melaka. Yep, pukul 8 pagi tadi aku still kat Melaka, gegolek atas katil dgn my cute little princess. Sempat lagi salin pampers dia sebelum bertolak ke KL. Feelin great – but dats until sampai KL lah – boring.

Btry phone flat lagi hari nih (mls nak charge). Sampai opis, checked hp – ada 21 m/call.. *wallawei*.. baru pukul 9.30 pagi, mah – gimme a break. Byk number dari S’pore (sure Zu la tu).. and there’s few numbers yg “surprised” me a lot.. *wuts up?!*.. Anyways, sum, I did return the call.. sum I didn’t.

Talking ‘bout the hari raya celebration, nothing much. Cam biasa lah, tak ada yg lebih mengembirakan selain bersama family aite? Bangun pepagi, sunat pegi masjid dulu sebelum breakfast. Slalunya, taim raya haji org tak ziarah kubur – but I did – bawak Nina sekali – kenalkan dia dgn arwah mak. Then, pegi rumah nenek sebelah bapak, nenek sebelah arwah mak, nenek sebelah Aunt Shi, nenek-nenek sedara (fyi, aku takde datuk – nenek je yg tinggal). Malam, rutin yg sama setiap kali raya qurban – BBQ with d`siblings!.. *love u guys so much*

Thinking of my next trip for ‘cuti-cuti me’sia’.. how about T’ganu? Heard a lot ‘bout the beautiful beaches yg mengalahkan Bali, katanya.. *wink kat Am & Az*.. (if both of u free in Feb, let me know ya)

Next 2 weeks, will be tough. Tonnes of work to be done. Most probably, tak ada masa nak hang-out or tgk movie or etc. (note: I will spend my every weekend kat Melaka) But, no need to stress sgt.. me already got plan for end of January.

..new me.. make me feel great!

p/s: to my friends cC, faiez & nai.. thanks a lot ;)


Monday, January 09, 2006

Salam Aidiladha

Done.. syukur alhamdullilah, Zu setuju nak gantikan aku. Tak sangka, dia sebenarnya mmg nak sgt join conference tu. Kata Zu, nasib baik passport dia still valid sampai end of January.. *syukurlah* – selesai satu masalah.

Ptg nih, aku balik Melaka lagi.. sambut raya kat sana. Kalau difikirkan, tak berbaloi balik ptg ni sbb esok dah kena balik KL - sekejap sgt. Tahun lepas, aku tak kisah pun sambut raya haji kat KL. Even taim tu aku celebrate sengsorang - bangun pagi mcm biasa - dengar orang takbir raya dari Masjid kawasan rumah ni - then masak rendang - alone - tp aku enjoy. Now, things changed, tak ada apa yg nak dibanggakan kat sini lagi - seriously NONE.

Mlm td, for the first time aku rasa selesa duduk rumah sendiri. Yep, selesa duduk sengsorang - tenang. Harapnya perasaan ni berterusan.. insyaAllah, aku boleh manage hidup aku sendiri tanpa sesiapa pun. Mcm yg pernah aku cakap dulu, I’m goin to have a very interesting life ahead.. *insyaAllah*

Buat semua rakan aku (termasuk juga mereka yg dah ‘buang’ aku sebagai kawan).. semoga korang bahagia, dimurahkan rezeki & dipanjangkan umur… Selamat Hari Raya.

******************************

Wut a relieved knowing dat u're in gud condition (so as ur family). Thanks for d answer – understand. As promised, I wont ask for anything lagi.. and pls, don’t talk as if u know evrythg ‘bout me. Thanks for d song.. guess, its my turn to wish u a great life ahead with ur ‘sumone’.

Sunday, January 08, 2006

have sum mercy, pls

Juz got back fr melaka. lewat ptg semlm aku balik kampung mengejut. entahlah.. tiba-tiba rasa mcm KL nih menyesakkan.. menakutkan. hm, pecah rekod aku balik kampung 2 minggu berturut.


Tentang bapak

Ingatkan balik kali nih nk cari ketenangan. tak sangka, lain pula yg jadi. bapak kena operate - batu karang. setakat ni, alhamdullilah.. bapak nmpk sihat - dah boleh dukung Nina. tengahari tadi, masa on d way nak balik dari hospital, masa dkt Bertam, Aunt Shi tiba-tiba nak pitam. nasib baik kereta tak terbabas. Aunt Shi suruh aku drive.. Kenangkan Aunt Shi dh tak larat sgt, aku beranikan diri juga. Even aku tak ada lesen, part nak bawa kereta mmg tak ada masalah. Tapi, ntah kenapa tadi aku blur sgt.. guess thr's too many things in my mind.. fikir ttg bapak.. tentang kerja.. tentang dia.. Aku keluar dari kereta - call adik lelaki aku. Nasib baik dia ada dkt Cheng.. so, dia drive kereta Aunt Shi, tunang dia bwk kereta dia.


Tentang kerja

Rabu ni aku kena outstation - Singapore (11 Jan - 18 Jan). Tp, ntah lah.. dlm keadaan otak yg berserabut skrg nih, aku takut aku tak dpt buat yg terbaik.. No, bukan masalah paperwork tak siap. Semua dh complete masa aku cuti sakit arituh lagi. Juz dat, aku rasa.. i'm emotionally unstable. Sebolehnya aku tanak memalukan diri sendiri.. apatah lagi memalukan nama HBS. Already call DO, inform dia ttg problem & reason aku nak tarik diri (aku bg reason kaki tak baik lagi & aku risaukan bapak) Terkejut juga dia.. but then lepas dgr alasan aku, he seems ok with dat. Gave him my words to attend our next Manila conference. Dia suruh pujuk Zu gantikan aku. Well, dats another problem. Esok, nak kena pujuk Zu pulak.. *crossing fingers*..

**************************

Reading diz sms last nite make me stop crying..

bila sayang orang / benda / perkara, jgn lupa pencipta. nanti sang pencipta cemburu - lalu dibadaikan hati sampai kita teringat Dia semula - baru tenang dtg. menangislah sbb kita akui, kita terlupa Dia. jgn menangis sbb org buat perlekeh hati kita. mungkin Dia sengaja adakan org perlekeh hati kita utk buat kita ingat semula pd Dia, kan?

***

doa lah.. doa tu selemah-lemah usaha. hati ni milik tuhan. minta pd Dia, pelihara hati dari rasa duka dan cinta yg menyeksa.


Sampai saat ni, aku still tak tahu apa sebenarnya yg dh jadi. Kinda blur. Dah 3 hari.. aku confused.. risau.. sedih.. Aku betul-betul tak faham... kenapa? Boleh tak bagi jawapan? Jgn hilang mcm tu shj.. for god sake, pls.. pls give me an answer .... juz one simple answer and i promise i'll stop beg & bugging u afta dat.



Saturday, January 07, 2006

blurred

entah kenapa, all of sudden, aku rasa sedih yg amat.. rasa kehilangan tp aku tak pasti. God, i need an answer.. wuts is goin on? oh pls.. pls, dont let it happen.. dont let it happen again..

Friday, January 06, 2006

juz loves it

Greenday - Time of Your Life

Another turning point, a fork stuck in the road
Time grabs you by the wrist, directs you where to go
So make the best of this test, and don't ask why
It's not a question, but a lesson learned in time

It's something unpredictable, but in the end is right.
I hope you had the time of your life.

So take the photographs, and still frames in your mind
Hang it on a shelf in good health and good time
Tattoos of memories and dead skin on trial
For what it's worth it was worth all the while

It's something unpredictable, but in the end is right.
I hope you had the time of your life.

Wednesday, January 04, 2006

Everything is sOo new

*kosong*

aahh.. my first entry for diz 2006! Hepi new year geng.. and dunt forget, awal Muharam pun is juz around the corner. Eh, perasan tak tahun 2006 nih, kita akan sambut 2 kali Hari Raya Haji (Jan & Dec).. *subhanallah*.. menarik kan? Semoga tahun baru nih menjanjikan sesuatu yg bermakna utk aku.. dan utk korang jugak.. *amin*

so, apa yg besh nya tahun 2006 nih? ikutkan aku, biasa je.. mcm tahun-tahun yg lain jugak. Cuma kali nih, byk mender yg aku kena buat sengsorang.. e.g., makan sorang, pegi jenjalan sorang, shopping sorang, tidur sengsorang, pendek kata sesumer mender la buat sengsorang (eleh, mcm tak biasa aD nih – dlm kubur tu nanti sengsorang gak haper)

Semlm, utk pertama kalinya dlm tahun nih aku merasmikan rumah baru (fyi, I’m in KL now. Baru sampai ptg semlm. Not working today – still on leave). Masa baru masuk umah nih, aku terkedu jugak lah. Well, its not dat big pun, its juz an apartment, but the rental.. gosh, I can get a condo with it. Ekceli rumah nih takde dlm list aku pun, supposed aku menyewa kat Desa Petaling. Tapi masa hari nak sain agreement & settlekan payment, pompuan tu cakap, rumah tu dah ada org masuk.. giler kan. Dah la taim tu aku pegi dgn pemily aku (3 keta, 1 lori). Sib baik tak berkungtau gegamai kat situ. Cakap tak serupa bikin. Lepas dptkan deposit balik, meragau kitaorg sumer carik rumah lain aritu..*bengang giler*

Ptg semlm lepas letak beg, aku duk rayau kat area rumah nih sengsorang. Yelahkan, tempat baru.. semuanya rasa asing. Bertambah pening bila fikirkan bab nak mencuci rumah tu sengsorang dlm keadaan kaki aku yg tak berapa baik lagi nih. Sudahnya, aku keluar jenjalan – maghrib baru balik. Mlm, aku cuba gak kuatkan semangat tidur kat situ. Dah la aku nih penakut, Tuhan je yg tahu apa yg rasa mlm tadi. Tapi taper, I’ll take it as a challenge to myself. Kena biasakan diri.. kena berani.. kena bersemangat.. caiyok!.. *insyaAllah, aku boleh buat*

Erm, dah lah malas nak taip pepanjang (boleh?). Byk keje mah, nak sambung mengemas balik. Nih pun tengah take five sekejap. Tak larat sey. Naik kematu tangan nih memberus & mengemop lantai dari pagi.

Few things for me to remember:
  • 1st & 2nd January, majlis marhaban dan bercukur utk Nina berjalan lancar. Shes so cute dat day (sory takder pic Nina taim tu sbb, macik tak menang tangan nak snap pic ok) same goes to kenduri kawen Pak Usu.
  • 3rd January, aku masuk umah baru – menyewa sengsorang.
  • InsyaAllah, hujung minggu nih, nak buat majlis baca Yassin kat umah nih..yelah, umah nih lama tak berpenghuni. Mcm tak elok je aci redah camnih kan.
  • Oh ye.. tahun nih umur aku 27.. beshnya.

Gtg.. jap lagi nk amik adik pompuan aku kat Pudu. Dia volunteer nak temankan aku sampai hari Ahad. Alhamdullilah, taderlah aku bercakap ngan dinding mlm nih.. *thanks sis*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...