KENGKAWAN

Sunday, January 08, 2006

have sum mercy, pls

Juz got back fr melaka. lewat ptg semlm aku balik kampung mengejut. entahlah.. tiba-tiba rasa mcm KL nih menyesakkan.. menakutkan. hm, pecah rekod aku balik kampung 2 minggu berturut.


Tentang bapak

Ingatkan balik kali nih nk cari ketenangan. tak sangka, lain pula yg jadi. bapak kena operate - batu karang. setakat ni, alhamdullilah.. bapak nmpk sihat - dah boleh dukung Nina. tengahari tadi, masa on d way nak balik dari hospital, masa dkt Bertam, Aunt Shi tiba-tiba nak pitam. nasib baik kereta tak terbabas. Aunt Shi suruh aku drive.. Kenangkan Aunt Shi dh tak larat sgt, aku beranikan diri juga. Even aku tak ada lesen, part nak bawa kereta mmg tak ada masalah. Tapi, ntah kenapa tadi aku blur sgt.. guess thr's too many things in my mind.. fikir ttg bapak.. tentang kerja.. tentang dia.. Aku keluar dari kereta - call adik lelaki aku. Nasib baik dia ada dkt Cheng.. so, dia drive kereta Aunt Shi, tunang dia bwk kereta dia.


Tentang kerja

Rabu ni aku kena outstation - Singapore (11 Jan - 18 Jan). Tp, ntah lah.. dlm keadaan otak yg berserabut skrg nih, aku takut aku tak dpt buat yg terbaik.. No, bukan masalah paperwork tak siap. Semua dh complete masa aku cuti sakit arituh lagi. Juz dat, aku rasa.. i'm emotionally unstable. Sebolehnya aku tanak memalukan diri sendiri.. apatah lagi memalukan nama HBS. Already call DO, inform dia ttg problem & reason aku nak tarik diri (aku bg reason kaki tak baik lagi & aku risaukan bapak) Terkejut juga dia.. but then lepas dgr alasan aku, he seems ok with dat. Gave him my words to attend our next Manila conference. Dia suruh pujuk Zu gantikan aku. Well, dats another problem. Esok, nak kena pujuk Zu pulak.. *crossing fingers*..

**************************

Reading diz sms last nite make me stop crying..

bila sayang orang / benda / perkara, jgn lupa pencipta. nanti sang pencipta cemburu - lalu dibadaikan hati sampai kita teringat Dia semula - baru tenang dtg. menangislah sbb kita akui, kita terlupa Dia. jgn menangis sbb org buat perlekeh hati kita. mungkin Dia sengaja adakan org perlekeh hati kita utk buat kita ingat semula pd Dia, kan?

***

doa lah.. doa tu selemah-lemah usaha. hati ni milik tuhan. minta pd Dia, pelihara hati dari rasa duka dan cinta yg menyeksa.


Sampai saat ni, aku still tak tahu apa sebenarnya yg dh jadi. Kinda blur. Dah 3 hari.. aku confused.. risau.. sedih.. Aku betul-betul tak faham... kenapa? Boleh tak bagi jawapan? Jgn hilang mcm tu shj.. for god sake, pls.. pls give me an answer .... juz one simple answer and i promise i'll stop beg & bugging u afta dat.



3 comments:

ass2006 said...

Hi, a nice blog you have here. You will surely get an bookmark :) Forum

Anonymous said...

napa ni ad? ala.. -si dian-

amizgig said...

ass2006: thanks.

Dian: pathetic life, Dian..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...