KENGKAWAN

Tuesday, February 28, 2006

tHankfulL

a friend of mine e-mailed me diz song.. *touched*.. thanks.. *hugs*..

If you're lonely
And need a friend
And troubles seem like
They never end
Just remember to keep the faith
And love will be there to light the way

Anytime you need a friend
I will be here
You'll never be alone again
So don't you fear
Even if you're miles away
I'm by your side
So don't you ever be lonely
Love will make it alright

When the shadows are closing in
And your spirit diminishing
Just remember you're not alone
And love will be there
To guide you home

If you just believe in me
I will love you endlessly
Take my hand
Take me into your heart
I'll be there forever baby
I won't let go
I'll never let go

Anytime you need a friend
I will be here
You'll never be alone again
So don't you fear
Even if you're miles away
I'm by your side
So don't you ever be lonely
It's alright.. It's alright

cut n' paste

Macik tadak masa nak apdet entry utk hari nih. Cut & paste je lah ek?

Here's one : aku copy diz one from my previous blog ...hm, let see.. esok dah masuk bulan march.. meh kita tgk apa resolusi yg aku dah realisasikan:

Things dat I need to do afta d raya break (plus plan utk 2006):

  1. Cari rumah - Done
  2. Cari buyer utk semua barang² dalam rumah aku skrg ni - Done
  3. Lesen!! - Erk.. ada lagi 2 jam lessons..
  4. Tukar keje - Adeih.. mcm berat je hati nak tukar keje lain.
  5. Aktifkan diri join ORC (Outdoor Recreational Club) - Yep, dats wut i'm doin now
  6. Pegi vacation tetiap negeri yg berbeza - Done
  7. Cari buipren baru - Still tak jumpa lagi yg berkenan di hati ..*uhuk..uhuk*
Alhamdullilah.. at least, walaupun belum masuk pertengahan tahun, hampir semua yg di-planned dah ditunaikan.. few more to go.. semoga ketenangan ini berpanjangan..*amin*

Monday, February 27, 2006

hey.. thanks..

Read diz from my friend's blog...

Aku tanya sorang kawan ni, naper tetiba suka panjat bukit gunung ganang? She's giving lot of questions as answers. Well, sometimes soalan dibalas soalan adalah utk justification pada diri sendiri. Tak semestinya pada orang lain. And after what she has been through - ditinggalkan pujaan hati - berkenalan dengan orang yg disangka boleh mengubat hati - dan masih "sendiri" - is not that bad, issit?

So sementara menanti hati disapa lagi, eloklah dalam jangkamasa yang "dianugerahkan" ni - mencari semula jati hati utk melompat lebih tinggi

.....thanks cC, i'll keep dat in mind.. *hugs*

XPDC Gunung Nuang


Kinda bz today.. anyways juz nak list-kan memender penting during our trip to Gunung Nuang.

  • Gunung Nuang tak lah tersenarai dalam G7. Tapi dia tersenarai dalam top 10 gunung yg paling susah di daki di Malaysia nih (tahap kesukaran Kinabalu pun tak seteruk Nuang ok) - hard core lah kiranya nih. Perjalanan mendaki ambil masa lebih kurang 8-10 jam. 2 jam lalu ikut trek 4wd utk ke Kem Lolo (laluan nih mmg pressure giler coz sentiasa menaik bukit je - longgar lutut) - then another 3 jam lebih utk ke Kem Pacat (note: trek yg menaik all the time ok - letih) - pastu 2 jam lagi utk ke Puncak Pengasih (kat sini, mmg mencabar sebab panjat sambil merangkak) - dan sejam lebih untuk ke Puncak Nuang (nih lagi giler sbb terpaksa jadi spiderman - trek menegak sey!!!).

  • Biasanya mereka yg mendaki Nuang, akan camping kat bawah dulu (samada campsite Lolo or Pacat coz tak larat nak terus ke puncak. kalau ada pun yg shoot ke puncak, sure tak berani bawak beg / barang yg berat).. tapi kami the Godongs (dengan beg yg berat lebih 15 kilogram setiap orang) dgn jaya nya mendaki terus ke puncak!..*peh*
  • Beg aku je dah 16 kg - beg yg kedua terberat selepas Syam (20 kg). Terkejut bebudak lelaki kat situ tgk aku bawak beg lebih berat dari derang (saper kata pompuan tak kuat kan?). Semua bekalan makanan utk derang, aku yg pikul sampai ke Kem Pacat. Pastu, baru keluar agih-agih kan pada derang coz trek semakin mencabar (takut aku tak terlarat nak memanjat)
  • Sabtu (25 February), kami start mendaki, pukul 2.10 petang. Ramai jugak yg dtg camping (20 student dari MMU, satu bas dari SIRIM & almost 20 org staff Perkeso) - tapi semua camping kat Lolo.
  • Kami sampai campsite Lolo almost pukul 3.30 ptg - lelepak dgn bebudak MMU (cuci mata tgk derang mandi).. pastu baru gerak naik.
  • Masa on the way ke Kem Pacat, aku jalan slow & terpaksa berhenti byk kali (beg berat lah).. Arrived kat Pacat around 6.30 pm. Pok Yie suruh aku keluarkan semua bekalan makanan utk kurangkan berat beg. Dia bawak separuh.. aku bawak lagi separuh. Masa kat sini, bekalan air habis. Terpaksa turun ke kawasan yg curam giler utk dapatkan air. Aku nak ikut turun, tapi derang tak bagi.. trek bahaya, jauh & susah giler katanya (note: kat kem Pacat nih sumber air yg terakhir - kat puncak takder air). Pukul 8.45 mlm (lepas dinner) baru sambung pendakian.
  • Trek untuk sampai ke Puncak Pengasih mmg mencabar sangat - kami terpaksa mendaki sambil merangkak.. banyak pacat pulak tu..*eiyy*.. ntah berapa kali aku suruh org sebelah aku buangkan pacat yg memanjat lengan & kaki aku..*gelinya*.. Trek kat sini semakin sukar - kabus tebal. Kami terpaksa jalan perlahan sbb tak nmpk trek. Arrived puncak Pengasih dalam pukul 10 mlm.
  • Trek menuju ke puncak Nuang lepas tu laaaaggii susah. Terpaksa jadi spiderman pulak..*seriyes*.. tegak 90 darjah sey! Merasalah aku memanjat menggunakan segala-mala skill yg ada.. alhamdullilah, tepat pukul 11.30 mlm kami selamat sampai puncak - setup khemah.. makan.. then.. zZzz.
  • Pukul 5.00 pagi aku terjaga.. hujan lebat tetiba.. angin pulak macam ribut.. habis separuh dari sleeping bag kami basah kena tempias. Nasib baik kalis air.. tapi sejuk la jugak..*brrr*..
  • Ahad (yesterday lah), masa tengah lepakking kat puncak, ramai jugak lah group MMU & Perkeso sampai ke puncak (tapi derang tak bwk beg). Lepas derang turun, baru kami start packing barang - ready utk turun pulak.
  • On the way nak turun, kami terserempak dgn 5 org group Perkeso (sorang pompuan, 5 lelaki), terkandas kat Puncak Pengasih coz sorang pompuan tu terlalu penat. Lama jugak derang stucked kat situ - 4 jam! Kesian, tapi takkan nak dukung..*giler*.. trek curam maa.. bahaya. Kami suruh derang jalan pepelan.. pastu kami terus shoot ke kem Pacat - prepare ubat utk derang.
  • Arrived kem Pacat dekat nak pukul 7.00 malam. Aku suggested kitaorg masak utk group Perkeso sementara nak tunggu derang turun. Tapi bekalan air pulak tinggal sikit. Bebudak lelaki tu sumer surrender - derang tanak turun amik air.. Hm, tak boleh nak salahkan derang jugak, yelah, memasing penat.. lutut dah cramped.. last-last, Syam volunteer nak pegi sorang.. Peh, kagum aku dgn dia nih. Nasib baik dia lelaki.. kalau pompuan.. dah lama aku 'lamar' buat bini..*hua hua hua*.. Ntah camner, bila tengok Syam bersemangat nak turun cari air, aku meng-offer-kan diri sendiri ikut Syam. Terkejut giler the Godongs bila dengar aku cakap camtu. Ramai yg tak bagi aku pegi.. tapi aku tak boleh biarkan Syam pegi sorang (NO, its not becoz aku nak tunjuk aku nih 'bagus' ke haper.. juz dat aku rasa bertanggungjawab sbb aku yg suggestkan xpdc Nuang nih).. Taim tu dah nak maghrib, jalan pun dah samar-samar. Aku terpaksa berlari ikut Syam turun bawah (nak cecepat sampai ke punca air sebelum gelap). Masa nak naik atas balik, hari dah gelap. Tekanan sey, nak panjat atas balik - no wonder lah derang tanak turun. Tak sampai 20 minit, aku dgn Syam dah sampai kat camsite. Pok Yie dgn Mail siap tepuk tangan.. derang cakap, belum penah derang tgk pompuan sanggup turun amik air kat bawah tu..*bangga tak?*.. hehe.
  • Masa tengah masak nasik, group dari Perkeso tu sampai.. pompuan tu siap jalan bertongkat - tak larat sangat nampaknya. Kami suruh derang rehat sekejap sementara kami prepare makanan.. tapi bebudak lelaki dlm group derang nak cepat turun ke campsite Lolo. Kekawan derang dah lama tunggu katanya.. Since derang berkeras nak turun, kami tak terkata apa lah.. Kesian gak tengok pompuan tu. Sudahnya kami sendiri yg makan (hurm, penat je aku turun bawah carik air - geram nih). Dekat dua jam jugak lah kami lepak situ.. siap duduk beborak depan unggun api sambil pekena teh 'O lagik..
  • Tepat pukul 10 malam, kami gerak turun. Part yg buat aku geleng kepala tu, masa half way jalan, kami terserempak lagi dgn group Perkeso nih..*ya Tuhan*.. Kesian sey aku tengok pompuan tu terkial-kial berjalan. Ingatkan dah sampai bawah - rupanya tersangkut lagi (tu lah, degil bebudak nih - kan ke elok rehat dgn kitaorg tadi). Sampai tahap nih mmg kami tak boleh buat apa dah.. satu choice je.. kitaorg turun bawah panggil renjer tolong. Kami planned nak tunggu derang kat Lolo & masak sekali lagi utk derang. Kami dah sesama sepakat nak amik cuti esok (hari nih lah).. semata-mata nak make sure derang 'selamat' (baik hati kan Godongs nih?)
  • Kami sampai Kem Lolo dalam pukul 11 malam tadi.. yang pelik tu, punyerlah ramai group Perkeso kat campsite tu.. tapi ampeh tak guna sesekor (nih yg buat aku maghah). Derang sedar yg 5 org group derang dah almost 10 jam tak balik kem... taaaappii still tak buat report or cari inisiatif nak cari gegamai ke haper.. ada ke boleh tunggu camtu je. Bila tanya dah buat report ke belum, sorang mamat nih (ketua derang kut), cakap.. "kami baru nak pegi buat report"... (paler otak lah). Dekat tengah malam baru nak buat report?..*budus*..
  • Lepas kena sound dgn Syam & Pok Yie (plus, suruh derang prepare makanan utk group yg sakit tu), kami terus perjalanan balik. Pukul 1.30 pagi baru sampai kat kawasan luar hutan.. Mandi sekejap kat bilik air yg ada kat bawah tu, salin baju.. pukul 2.15 pagi gerak balik KL.
  • Still, dugaan tak berhenti setakat tu.. on the way nak balik, tayar van kami pancit kat Hulu Langat.. merasa lah duduk kat tepi jalan sampai siap tukar tayar. Arrived rumah pukul 5.30 pagi tadi.. mengantuk giler siut..
  • Masuk opis lambat sejam arinih.. ada few things nak kena settle.. jap lagi nak balik umah .. nak qada' tidur..

So dats it - sekian journey aku ke gunung Nuang semalam.. Mcm mana pun, aku puas hati coz dapat pengiktirafan dari the Godongs.. they said I can be a gud leader!.. (kembang-kempis hidung makcik).. *hehe*

.....more pics pls klik at aD's Collection

Friday, February 24, 2006

rushing

‘bout work.. nuthing much.. ads utk our major project belum release lagi - means still boleh relax. Juz ada few event je nak organize dlm masa terdekat. Hujung bulan nih pulak, ada corpt dinner dgn HBS ppl dari Hong Kong (hurm, terpaksa batalkan niat nak tengok konsert Fort Minor).. *uhuk.. uhuk*

‘bout life.. hm, pun tak ada beza.. camtu je lah - lone ranger. Cuma lately nih aku dah tak tido umah Aida & Eja. Dah dekat seminggu aku lepak umah sengsorang. Last aku jumpa derang, masa derang tido kat umah aku aritu.

*************

Tentang dat guy yg slalu hantar bunga kat aku tu, dah settled. Sama ada dia boleh terima atau tak pendirian aku, terpulang. Kalau dia nak terasa hati & jauh kan diri pun terpulang. Bagi aku, memasing dah cukup dewasa.. berfikir lah secara matang. Jangan disebabkan cinta, kita buang nilai persahabatan yg ada.

*************

Esok, pepagi buta aku bertolak ke gunung Nuang. Tak ramai yg join coz xpdc kali nih juz utk the Godongs group. Kata Syam, trek kat gunung Nuang memang mencabar - tak sesuai utk beginner. Ekceli, kami ada training kat sana. Aku sendiri, diarah pikul air 4.5 liter sampai ke puncak Nuang (tu tak termasuk khemah & bekalan makanan lagi). Bunyik macam mendera kan? Tp, tak lah.. nih juz persediaan utk panjat gunung Berembun minggu depan (coz kami kena jaga group dari Politeknik yg nak join kami next week). So, kena biasakan diri bawak barang berat-berat. In case kalau ada student yang tak larat pikul beg, kami boleh tolong bawakan... (semoga aku selamat pergi & balik)..*amin*

*************

To those yg bagi email / offline msg kat YM, maaf bebyk sebab tak sempat nk reply. Makcik banyak keje lately.

Buat cik Orked, aD suggest awak join xpdc ke gunung Berembun Perak minggu depan coz trip ke gunung Nuang nih, juz utk training. Bayaran, kalau tak silap RM 50. Tarikh, 3-5 March 2006. Kalau confirm, inform awal-awal ek.

Buat cik/incik Cool, thanks for ur email. Hows life in UK? Next time, kalau balik Me’sia tu, inform me earlier.. I’ll bring u to ‘those’ places. Nak list kan senarai tempat tu dalam email, aD rasa mcm tak secure (coz I don’t know who u really are - even ur name pun aD tak tahu - hope u’ll understand).

**************

Masa tengah lepak dgn Godongs kat Majid mlm tadi, I received few UNWANTED sms last nite. To sender (I know u’ll read diz), jangan cabar tahap kesabaran aku. Leave me alone la wei. It has been almost 6 months already (dah hampir setengah tahun ok). Stop bugging me! Get a life - Get real!!

huh.. emo.. emo..

Thursday, February 23, 2006

sighed~

Guns n' Roses - Don't Damn Me

Don't damn me
When I speak a piece of my mind
'Cause silence isn't golden
When I'm holding it inside
'Cause I've been where I have been
And I've seen what I have seen
I put the pen to the paper
'Cause it's all a part of me

Be it a song or a casual conversation
To hold my tongue speaks of quiet reservations
Your words once heard
They can place you in a faction
My words may disturb
But at least there's a reaction

Sometimes I wanna kill
Sometimes I wanna die
Sometimes I wanna destroy
Sometimes I wanna cry
Sometimes I could get even
Sometimes I could give up
Sometimes I could give
Sometimes I never give a fuck

It's only for a while
I hope you understand
I never wanted this to happen
Didn't want to be a man
So I hid inside my world
I took what I could find
I cried when I was lonely
I fell down when I was blind

How can I ever satisfy you
And how can I ever make you see
That deep inside we're all somebody
And it don't matter who you wanna be
But now I gotta smile I hope you comprehend
For this man can say it happened
'Cause this child has been condemned
So I stepped into your world
I kicked you in the mind
And I'm the only witness to the nature of my crime

But look at what we've done to the innocent and young
Who listen to who's talking
'Cause we're not the only ones
The trash collected by the eyes and dumped into the brain
Said it tears into our conscious thoughts
You tell me who's to blame

I know you don't wanna hear me crying
And I know you don't wanna hear me deny
That your satisfaction lies in your illusions
But your delusions are yours an not mine
We take for granted we know the whole story
We judge a book by its coverand read what we want
Between selected lines

Don't hail me
And don't idolize the ink
Or I've failed in my attentions
Can you find the missing link
Your only validation is in living your own life
Vicarious existence is a fucking waste of time
So I send this song to the offended
I said what I meant and I've never pretended
As so many others do intending just to please
If I damned your point of view
Could you turn the other cheek

*diz is wut i felt now (sekadar gambo hiasan okeh)*

Wednesday, February 22, 2006

wtf?!

NST (today) : Ports Keen Enhance Direct Trade to India (Business Times - page B11)

bengang - tu yang rasa sekarang nih.. *sighs*.. pagi tadi, angin takder.. ribut takder.. tetiba je TS masuk opis. panggil aku, Zu & Ran masuk conference room. dia tunjuk paper NST kat aku - well, ada gambar dia terpampang kat situ. so, aku baca - tentang lawatan 70 delegates dari HBS India.. hm, biasa je..

yang buat aku terkejut, bila TS tanya kenapa aku arahkan CMM (chairman MASBE) bawak semua delegates tu ke Port Klang?.. *biar betul*.. aku "arahkan" CMM?.. *peh*.. besar sangat ke pangkat aku nak give order to a chairman?..*pelik*

kata TS lagi, CMM sendiri yg sebut nama aku semlm.. dan CMM pulak, dapat berita tu dari Bonnie (from Datuk Kuna's office).. wtf la wei.. and who's the hell plak Bonnie nih? kenal pun tidak.

ok, here's the story: yep aku mmg tahu tentang lawatan dari India nih weeks ago. lagipun, hari Isnin aritu, aku sendiri yg prepare presentation utk opening speech Prof Syed (Director, Melaka Medical Centre) utk rai kan kedatangan delegates nih - tapi, lebih dari tu.. esp for yesterday's program, mmg aku tak involve - tak tahu menahu langsung!

bila aku suarakan ketidakpuashatian nih pada TS, dia ckp, not to wury - yesterday event wuz a success.. OK let say IF anything happen? dah tentu lah aku yang kena.. &%#&@

masalahnya kat sini: siapa & kenapa dat "fella" buat keje guna nama aku? (cantik sangat ke nama aku tu). kenapa tak guna nama sendiri? event tu success haper. bukan senang nak manage 70 orang delegates esp dari overseas.. argh.. *bengang*

Tuesday, February 21, 2006

tak blur jadi blurred


Derang: aD, sabar ok.. life is cruel. jangan lah sesedih babe, relax.Aku: haa? ..*ternganga*..
Huk aloh, buat hal lah korang nih. Mender lah. Ntah bila lah aku bersedih gamaknya. Cuba baca balik entry aku yg lepas-lepas kat bawah nih.. ada ke aku tulis tentang mender yg sesedih? ..*ulps*.. ok.. ok.. ada ek? Hurm, camner ek nak tulih. Ekceli, aku tak sedih.. cuma lonely - itu je.

Derang: aD, aku faham prob kau.. even kita tak penah jumpa / berbual kat YM – aku dapat rasakan apa yg kau rasakan sekarang ni.
Aku: haaaaaa?
..*melopong*..
Hui.. terer la korang. Yep, aku ada problem.. tapi bukan problem cinta. Di-ulang yer, BUKAN problem cinta. Aku ada problem dgn pemili. Prob lain? Um.. lemme see.. problem keje (mcm biasalah, takkan nak citer kut).. then problem ..err.. isk.. ntah. Eh, camner nih? Aku sendiri pun tataw apa prob aku, korang boleh tau ek? Dasat.. dasat.

Derang: aD, kesian lah kat dia.. apa dah kau buat kat dia, sedih je aku tengok.
Aku: haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?
..*jejak lantai dah dagu nih*
Wei, aku rasa korang dah salah faham lah. Bukan aku lah. Mender nih? Penat nak jawab ok. Orang lain yg bersedih, pehal lak aku yang korang tanya?.. *mushkil*.. Aku bukan kaunter pertanyaan. Kut nak tanya pasal gunung ganang or tempat menarik yg ada kat Me’sia nih, boleh la aku jawab.. kalau nak tanya pasal orang itu.. orang ini.. mahap la nahh, makcik tak tahu.

Dah baper kali aku cakap, jgn kaitkan aku dgn entry sesiapa. Its not for me.. and wuz never meant for me pun..*sighed*.. Jangan tanya aku tentang Nasik lagi, pls.

Friday, February 17, 2006

XPDC Gunung Ledang

Semlm, tepat pukul 5.00 ptg, aku dah ada kat Pertama kompleks - cari sleeping bag and few other things utk mendaki nih. Ekceli nih first time aku masuk Pertama (slalu tu lalu kat luar je). Menurut the Godongs, ada 2 tempat je yg jual peralatan camping kat KL nih : kompleks Pertama & kompleks Cambells. Melilau jugak lah aku keluar masuk 2 shopping kompleks nih semlm. The Godongs tu bukannya nak bagi specific location..*ampeh*.. Anyways, setelah berpenat lelah naik-turun tangga, akhirnya aku jumpa jugak mender yg aku cari tu..*phew*.. (info: to those yg berminat nak cari peralatan camping - try check kat Lower Ground Floor, Pertama or Level 3, Cambells)

Masa on the way nak balik rumah, aku dpt call dari one of the Godongs - ada meeting tergempar, katanya..*ceh*.. (alah, ckp jelah rindu nak nge-teh kat Majeed - meeting kunon). Lepas mandi, baru aku menge-join-kan diri kat situ. Kesian derang, dekat sejam duk tunggu aku mandi & bersiap..*giggles*

Em, Aida called mlm td. Katanya, Desa Petaling takder bekalan air (tergendala sampai pagi nih). Kiranya, dari pagi lah dia dgn Eja tak mandi..*kelakar*.. Well, disebabkan tu, mlm tadi utk pertama kalinya, ada orang ‘obernite’ kat rumah aku nih (femily aku terkecuali ok). Unfortunately, aku tak dapat entertain my first guests nih coz bz dgn persiapan utk mendaki. Terpaksa suruh Eja jumpa aku kat Majeed - pass duplicate keys. Almost pukul 3.00 pagi baru aku balik rumah - itupun, still ada few things lagi yg tak sempat nak settle (esp, bab nak beli makanan yg nak dibawak naik atas gunung).

Talking abt Ledang nih, ekceli nih trip kedua aku panjat Ledang. Kali pertama, 12 tahun dulu..*peh*.. lama tu. Syam (ketua pengakap kami)..*lol*.. ajak trekking memalam. Jimat masa katanya - aku takder hal. Tapi depends pada cuaca lah. Kalau hujan, naya je nanti.

Trekking taim malam nih ada orang cakap best.. ada gak yg cakap tak best..*depends*..

Yang Best-nya :

  • Korang takkan perasan trek yg korang panjat tu curam / tinggi (yelah, panjat gunung nih bukan setakat guna daya fizikal - mentality tu yg paling penting. Kalau tengok trek tu jauh lagi / curam nak mampus, mmg tekanan tu. Sesilap, ada yg give up tengah jalan. Tu yg buat timbul rasa menyesal panjat gunung.. rasa nak menangis lah.. etc).
  • Lagipun, kalau berjalan wantu malam, sure korang kena jalan lelambat kan? Yelah, pergerakan terbatas.. so, tak terasa penat sangat - rasa mcm pergi bersiar-siar je.

Yang Tak Best-nya :

  • Bahaya dimana-mana. Korang boleh tersadung akar pokok - terhantuk / terlanggar tunggul - jatuh gaung -terpegang / terpijak binatang bisa - etc
  • Kalau dah gelap tu, sure memacam bunyik terdengar - yg lemah semangat tu, mula lah membayangkan sesuatu yg tak diterima akal.

Checklists for tonite:

  1. Windbreaker (yg nih tader pun taper)
  2. Sleeping bag (nih paling penting)
  3. Torchlight (musti ada)
  4. Snow cap (utk elak selsema)
  5. Armband (utk elak lengan aku yg comel nih dari calar-balar)
  6. etc (sendri mau ingatlah beb)

Alrity.. dah berjela aku mengarut kat sini. Nak kosentret keje plak. Will depart to Asahan tonite. Wish me luck!..*wink*

*..hurm, today, 17 is juz a number.. how sad..*

Thursday, February 16, 2006

suprise?


mornin' KL.. yep, here i am again (pepagi buta dah terpacak kat opis nih). guess its gonna be a very bz day today (of coz la kan.. afta 2 hari bercuti).



hm, theres sumthing for me in the office pagi nih. my colleague said they received diz 'thing' on 14 February - its a paperbag.. err.. no, not paperbag.. its um.. gift? teddys? choc? (wutever they called it) - that comes with a letter.. err.. no, not letter.. drawing? note? (hish.. dunno lah).


*thanks to senders*

..hurm, got a werk to do - to be continued.

Wednesday, February 15, 2006

Teluk Cempedak Vacations

…me, blogging from Kuantan, Pahang today..

As planned, aku betolak ke Cherating on Monday nite. Sebelum tu, sempat gak aku lepak dgn the Godongs kat Majeed – sambut penubuhan outdoor recreational club kami (ORC - the Godongs lah) ..*cum valentine*.. Well, aku dpt rose mlm tu..*thanks*

Pukul 11 lebih baru gerak dari KL. Aku bantai tido sepanjang jalan. Kesian Eja & Aida kena drive sepanjang malam. Arrived Cherating almost pukul 4 pagi. Masa nak check-in, kami perasan kawasan tu banjir. Disebabkan takut banjir semakin teruk, kami decided patah balik ke Kuantan - check in kat Hyatt Regency, Kuantan. Memula tu mmg disappointed jugak, tapi view kat Teluk Cempedak mmg best, not to mention la suasana Hyatt yg very the ‘Bali’..*cool*

Masuk je bilik - hit shower - aku terus tarik selimut..*ngantuk*.. Tapi tak sempat nak lelapkan mata, hp asyik berbunyik.. *bengang*.. Ada hal urgent plak kat opis. Terpaksa bukak notebook - buat keje sikit (nama je bercuti, keje kena buat gak)..*duh*

Lepas settle semuanya, mata dah tak boleh lelap. Nak call Aida & Eja kat bilik sebelah, takut menggangu pulak. Lepas tinggalkan mesej, aku pegi lobby - cari kad reload utk TM Net Hotspot. Tapi takder stock - derang suruh tggu tengahari sikit. Disebabkan fail yg aku nak email-kan tu urgent, aku suruh derang tunjukkan kat mana Starbucks / TM Point yg dekat. Kata derang, kat tengah bandar Kuantan je ada tempat tu. Nak tanak, terpaksalah pegi jugak.

Selamba je aku redah Kuantan nih sengsorang. Tempat first yg aku pegi - Berjaya Megamall. Penat aku turun naik shopping mall tu.. jumpa Starbucks - tp takder connection coz tempat tu baru lagik. Last, sib baik jumpa gak bangunan TM Point.

Masa tengah tercangak-cangak kat depan kaunter, sorang minah nih suruh aku naik tingkat atas kalau nak beli kad tu. Bila aku naik atas, sorang staff pun tader. Bengang punya pasal, aku ketuk lah pintu bilik sales manager kat situ. Terkejut gak manager tu bila aku inform staff dia langsung tader kat kaunter. Bila tgk aku a bit upset, dia cecepat jemput aku masuk dlm bilik tu.. and he personally carikan aku kad reload tu dan offer nak reloadkan utk aku (which aku cakap, aku boleh buat sendiri daa).

Drpd situ, we talked - memula tu agak formal, but then lelama cam kekawan biasa plak. Dia surprise bila dpt tahu aku dtg situ utk bercuti. Rerupanya, dia org KL gak – ddk Kelana Jaya. Ntah naper aku dpt rasakan dia nih ‘senget’ orangnya..*seriyes*.. Byk mender lah yg kami borak esp tentang tempat-tempat menarik yg ada kat Kuantan nih & port makan yg best-best. Kalau tak disebabkan Aida called suruh balik hotel utk lunch, lagi lama aku lepak kat opis dia. Masa nak blah, dia sempat offer nak jadi guide kalau aku nak jelajah Kuantan. Aku tolak cara baik sbb aku tahu, Eja takkan suka ada lelaki yg join kami (even lelaki tu PLU).
Anyways, it’s a gud thing kan.. making new friend.

Malam tadi (based on manager tu punya guide), aku ajak Aida & Eja pegi makan kat Tg. Lumpur. Yep, as he said, the food wuz fabulous.. price pun reasonable. Lepas makan, kami lepak Gazebo, Palm Beach bebtul kat tepi pantai Teluk Cempedak. Nite life kat sini mmg happening sey - first time aku surf internet dari tepi pantai..*meriah*.. keje aku kat sini: makan.. makan.. dan makan lagik!

Lewat mlm, lepas Aida & Eja masuk tidur, aku duduk sengsorang edit gambar & sambung buat paperwork. Boring? Not really.. err.. ok..ok.. ada lah sesikit. Yelah, its valentine and I’m alone in here (of coz lah)

Btw, masa malam aku lepak dgn Godongs arituh (sebelum bertolak ke Cherating), aku dapat phone call (from diz particular guy). Aku kenal dia adalah dalam 2 bulan lebih. Dunno la mcm mana dia boleh ada diz ‘huge crush’ on me. I rejected him. Gosh.. truly sory for him - tp, apa boleh aku buat - mender camnih mana boleh dipaksa. Lagipun, bukan aku tak warn dia.. I did - even pada semua kawan ‘senget’ or ‘stret’ pun aku akan cakap yg aku tak berminat utk fallin in love. Aku juz nak berkawan.. bukan bercinta.. takkan itu pun tak faham? Dah byk kali aku cakap: Even a year from now pun, I don’t think I’m ready to fall in love again. Aku serik – cukup lah 2 kali.. kalau pun ada kali ke 3 nanti, aku nk pastikan itu yg terakhir..*cut*

Ayways, today is my last day in Kuantan. Gtg now - nak jumpa my new fren - saying gudbye.. then nak cari few things yg As & Alang kirim.. Chiows

.....more pics pls klik at aD's Collection

Monday, February 13, 2006

for my family

Lea Salonga - Reflection

Look at me
I will never pass for a perfect bride
Or a perfect daughter
Can it be
I'm not meant to play this part


Now I see
That if I were truly to be myself
I would break my family's heart


Who is that girl I see
Staring straight back at me?
Why is my reflection show someone I don't know?
Somehow I cannot hide who I am
Though I've tried


When will my reflection show who I am inside?

...dad, bro, sis.. forgive me for being ME.. (thanks to u, ***.. for helping me breaking their hearts)


urgh..monday!

ahh.. I missed lots of thing diz weekend - family matters mah (have to balik kampung).. antara yg aku ‘terlepas’:
  • watch PLGM at Istana Budaya with Am & Az (kesian depa dtg dari Ganu) - eh u guys manage to find ‘sumbody’ for dat extra-ticket?
  • mendaki gunung Nuang with d`Godongs - taper diz week kita ke Johor kan - naik Ledang? (hopefully jumpa PGL kat sana) ..*hiks*
  • watch MPPJ lwn Selangor kat Shah Alam - dengar cerita MPPJ menang 3-2? - sorry cudnt make it, pal (thanks for the ticket - have to admit I’m not into football - tp stakat nak nak layan, aD ok je)
  • farewell party at TGI Friday - soo sorry to Cicah. best of luck for u in Langkawi! jaga diri bebaik. jgn lupa balik KL march nih – we have a Kinabalu to climb, remember?

received diz one via email:

I was flipping through blogs on blogger.com and ran into yours. I live in Hawaii and it seems that most of the blogs I find are always East of me. Nice to see a lovely person from out in the Pacific.

Anyway. Sorry to bother you if I did. Hope you keep up your blogging.

Nate
Get In Their Face!

whoa.. new friend from Hawaii ..*aloha*.. thanks for ur email and time in here Nathan (really appreciate that).. one question: do u understand whatever things I wrote in here? ..*wondering*.. anyways, happy valentine to you!

p/s: to faiez, hepi birthday (30 kan?)

Saturday, February 11, 2006

bad thing

*shit*.. sumthing happened last nite. mender yg aku (and the Godongs) dah agak akan terjadi, cuma tak sangka seteruk nih.. *dem*

pelik lah.. pelik..!

Friday, February 10, 2006

lets pray

..dunno la naper aku menghadap pc tetengah malam buta camnih..*dem*.. dunno why aku teringat kat dia saat nih - rindu sgt.. (mann, i cant breath).. really hate diz feeling - make me sad, weak.. *sighs*.. ntah lah, aku confused.

my dear self,
pls lah.. make up ur mind la wei. think. diz is not the end of the world.. u've been thru more than diz before, jgn biar mender kecik camnih semakkan otak tu, boleh tak? pull urself together.. pray..
Celine Dion - If These Walls Could Talk

These walls keep a secret
That only we know
But how long can they keep it?
'Cause we're two lovers, we lose control

We're two shadows
Chasing rainbows.. behind closed windows.. behind closed doors

If walls could talk
Oh, they would say I want you more
They would say.. hey, ever felt like this before?
That you'll always be the one for me

If walls had eyes
Mine, they would see the love in sight
They would see.. me, in your arms in ecstasy
And with every move they'd know I love you so

Two people making memories
Just too good to tell
These songs are never ending
When we're lying where we fell

We're painting pictures
Making magic
Taking chances
Making love

When I'm feeling weak.. you give me wings
When the fire has no heat.. you light it up again
When I hear no violins.. you play my every string

Stop the press.. hold the news
The secret is safe between me and you
Can you keep a secret?

..hrm, dunno la why i put diz lyrics here (mcm tak sesuai je).. hm, wish i can share diz with sumbody.. but i forget the fact dat i DON'T have anybody.. (ngok la hang)

if these walls could talk

dunno why dari mlm td aku rasa mcm sumthing missing. suddently aku rasa mcm rindukan seseorg, which aku tak tau siapa..*weird*.. hari nih genap 2 minggu aku cuba asingkan diri dari realiti. try create dunia aku sendiri (it works anyway). tp, tak kira betapa bz-nya aku dgn keje.. outdoor xtvts.. swimming & driving class.. hang out with members.. still, rasa 'kosong' tu tetap ada. hmm, camner nak tulis ek?.. ntah lah.. juz rasa kosong je lah.. tenang tp kosong.. (eiy, apa daa aku ngarut nih - abaikan lah)

semlm, aku blah awal dari opis - pegi mid valley - tgk movie sengsorang (coz ramai member tak available pukul 4.30 ptg - yelah, belum abis opis hour lagi).. cadang lepas abis citer tu, nak continue citer lain plak (marathon la kunonnya) sekali tader citer yg best plak - semua cam ampeh je. sudahnya aku jenjalan cuci mata. try gak cari dress utk Cherating nnt.. lama aku spent masa kat satu butik nih.. sekali takder saiz la pulak. last-last, aku lepak dgn butik manager kat situ - beborak ttg design & material yg dia guna - bagi suggestion suruh dia buat design utk saix extra-small / extra-large - dia siap amik ukuran badan aku lagik - buat contoh katanya.


lama sey aku habiskan masa kat mid valley - asal lapar, aku pegi makan.. asal pegi makan, aku lapar.. *lol*... (kira dah boring tahap dewa la tu).

penat jenjalan, aku lepak bawah pokok epal - peratikan gelagat org (eh seriyes mah, ada pokok epal kat mid valley - sempena valentine)..hepi tengok org ber-couple sana sini.. esp PLU. hmm, jeles? NO lah.. cuma pelik dgn perasaan aku sendiri. kenkadang tu aku lupa mcm mana rasanya bercinta (kelakar kan bunyinya - tp itulah realitinya).. bila sampai satu tahap, aku boleh terlupa semuanya (eh, aku mengarut lagi.. tuka topik la dey).

ok..ok.. mlm tadi, dah dua mlm berturut aku tido umah sendiri. mulanya tu, aku mmg cadang nak tido kat Desa Petaling cam biasa.. Aida siap tipun, inform dia masak sambal petai peberet aku..*peh*.. tapi, masa tengah mandi (fyi, aku slalu bwk hp dlm bilik air kalau mandi lelama), d`Godongs tipun - ajak lepak kt Majeed.. terpaksa lah lupakan hajat nk makan sambal petai.. *uhuk..uhuk*

dekat pukul 3 pagi baru balik rumah..(huii..melampau btul aku nih). ada satu part kelakar masa tengah lelepak mlm tadi. camnih cerita dia.. *hehe*.. aku teringin nk mkn fries mlm td. so, aku suruh ane' tu goreng fries utk 5 org punya makan. ane' tu cakap, fries dah habis.. d`Godongs nih plak dgn muka extreme ganaz depa, pegi paksa jugak ane' tu cari fries (tak lah paksa.. derang gegurau je).. lepas ane' tu blah, kitaorg sambung borak cam biasa - tak expect pun ane' tu pegi cari fries bebtul.. 20 minit pastu, si ane' nih datang balik dgn sepinggan fries (yg agak pelik bentuknya).. rerupanya, dia pegi potong ubi kentang yg fresh tu, pehtu goreng mcm fries..*astaga*.. d`Godongs punya tergelak, sampai berguling-guling kat tepi meja tu - mmg kelakar!

eh dah tengahari la beb, ok lah.. aku nak pegi KL - adik aku suruh amik document kat jln raja laut - maybe tak balik opis kut coz mlm nih nak terus gerak balik kampung (will be back in KL on Monday) .. hepi weekend ppl!


me with Pinky on my pink bed in my pink room - eww sOo girly la aD nih (mari terbalik kepala) *haha*

Thursday, February 09, 2006

world make sense again



mlm td, pukul 10 lebih baru keluar opis. dpt call dari d`Godongs..*lol*.. (or d`Gangbang - bak kata Syam..*haha*). derang ajak keluar - bincang ttg next trip utk mendaki - aku 'ok' kan je. derang suggest lepak kat 'Majeed' area umah aku (convenient, since memasing tinggal kat kawasan berdekatan)

team mendaki yg aku join nih ada 2 (satu, team Atan.. satu lagi team Godong). kalau join team Atan, port lepak kitaorg, selalunya kat Syed KJ.. ekceli, dunno la apa masalah dalaman team nih sampai berpecah jadi 2 group. anyways, none of my concern pun, yg penting, projek kena jalan..*peh*.. bersemangat btul aku nak takluk G7.

masa aku sampai, sumer org mcm blur je. yelah, derang mana penah tgk aku pakai office attire. selalu tu, selebet je.. dgn t-shirt gelebeh, seluar besar, selipar jepun, rambut ponytail.. kebetulan plak semlm ada ex-co meeting - kenalah melaram sikit. sudahnya, sepjg mlm td derang menyakat aku..*cett*..(rasa nak je aku sekeh sumer Godongs nih)

borak punya borak, tak sedar dah pukul 2.30 pagi! patutlah penuh semacam je meja kami dgn gelas - sampai sebelas bijik gelas atas meja tu (padahal, 4 org je yg lepak mlm td).

ni lah hasil dari perbincangan tak rasmi antara aku & d`Godongs:
  • 17 to 19 February 2006 - panjat gunung Ledang, Johor
  • 3 to 5 March 2006 - camping kat air terjun Jerangkang, Pahang
  • 30 March to 4 April 2006 - panjat gunung Kinabalu, Sabah
  • 27 April to 1 May 2006 - panjat gunung Korbu trans pack / shoot ke gunung Gayong (mencabar nih)
  • May 2006 (tentatif) - panjat gunung Tahan

p/s: progam mendaki nih terbuka.. kalau ada yg nk join, inform la.



see.. see.. my cactus dh berbunga! hepinya.. baru pagi nih aku perasan.

ekceli, dah dua minggu aku tak tido kat rumah sendiri - balik pun sekadar nak tukar baju / siram pokok bunga - eh, silap.. last week ada sekali aku tido kat umah nih (sehari sebelum aku pegi air terjun Bekelah - itupun sbb adik lelaki aku dtg dari Terengganu).

lately, aku byk habiskan masa dgn Eja & Aida - rumah derang dah jadi rumah nombor 2 aku - derang lah tempat aku mengadu & bermanja..*eceh*.. kengkadang aku terharu gak dgn cara derang layan aku.. baik sgt.. kalau sehari aku tak pegi rumah derang, sure berbunyik hp aku dgn call dari derang - tanya aku kat mana.. dah makan ke.. sihat ke.. etc. kalau aku tido kat umah derang plak, tetiap pagi, bila bangun je, sure ada sebiji limau dgn roti bakar atas notebook aku..*peh*.. terharu sey.

next week, derang ajak pegi Cherating - sambut valentine kat sana - pegi bertiga je (eh jgn fikir bebukan).. of coz lah bilik asing-asing. takkan lah nak share dgn derang..*giler*.. - aku dah booked 2 bilik utk 14 February nih.. hm, dengar cerita dari blog Am, restoran Purnama kat Cherating tu very d`romentik.. view dia pun mcm menarik je. kalau takde aral, maybe kami bercandle-lite dinner kat sana la kut. Aida suggested kami pakai evening dress (utk dat nite punya theme) or hawaiian - tengok lah.. dia boleh lah pakai camtu. at least dia boleh buat Eja impress.. aku nih nak impresskan siapa?..*lol*.. apa pun, we'll see how. kalau tak sejuk cuaca mlm tu, boleh lah menyeksikan diri.. buatnya angin laut china selatan tu tak betul.. tak ke haru nnt.. *brrr..*

ptg nih nak ke mid valley.. drpd aritu lagi aku nak tgk citer Long Khong (camtu ke eja? abaikan). movie start kul 4.30 pm (cabut awal dari opis lah nmpk nya).. mlm plak, tataw apa plan lagi. kalau d`Godongs nk buat perjumpaan, lepak kat Majeed lagi la jawabnya.


Wednesday, February 08, 2006

realiti

sedih.. itu yg aku rasa skrg nih. NO, bukan sedih sbb 'cinta' or things yg seangkatan dgnnya. There's no such thing called 'cinta' dlm diari hidup aku lagi.. (and pls jgn kaitkan aku dgn entry dlm blog dia - its not bout me and wuz neva meant for me pun - so pls).. aku sedih bila fikir ttg diz friend of mine..

ntah lah.. tak tahu mcm mana nk describe / tulis apa yg ada dlm kepala nih.

friend, i'm not hepi..

friend.. yes, i wrote bout few things - things yg buat aku hepi (or at least, things yg boleh buat aku lupa sekejap mender yg memeningkan kepala nih).. - still, do u think i'm hepi? - u think i dont care?

i cried yesterday (yeah, been doin dat a lot lately).. diz time not bcoz of love or lover.. its becoz of u, my friend..

p/s: seriously, i dunno wut to say.. but faiez, im sory.

quotes/statement/dialogue etc

Statement adik aku yg penuh tanda tanya??

Venue
: Kat umah kampung
Watak real: Adik lelaki aku yg 26 tahun (yg nak kawen), Ex-buipren aku (yg dah bertunang), Adik pompuan aku yg ‘laser’
Taim: Tak sure lah

Adik lelaki: Camner nih? Hujung tahun nih, aku nak kawen.. tapi dak Along still tak kawen lagi.. kiranya aku nih langkah bendul la yer?
Ex-buipren: Mana pulak, lelaki manader kira langkah bendul.. pompuan jer.. btul tak Ain?
Adik pompuan: Btull… dak Along kalau kawen, sure gempar satu semenanjung nih.

(hmm.. apa maksud adik aku dgn "gempar semenanjung"?)


Statement adik aku yg very the straight foward

Venue: Dalam keta
Watak Real: Aku, adik pompuan aku yg laser, Adik lelaki aku yg 26 tahun
Taim: ntah tah ingat

Adik pompuan: Abg Ngah, cepatlah kawen.. Ain nak anak buah cecepat. Nak tunggu Along.. lambat lah.. ntah tahun bila lah.
Adik lelaki aku: Along kau mana boleh dapat anak.. buipren dia senget..
Aku: *tersedak*
(tak tahu lah sama ada statement nih perli or marah kat aku)


Quotes kelakar yg mengkonpiuskan

Venue: Tengah mendaki gunung Yong Belar
Watak Real: Aku, Atan, Syam
Taim: Minggu lepas

Syam: Penat aD?
Aku: *angguk*
Atan: Penat siut.. isk.. kenapalah aku ada hobi macam nih?
Aku & Syam: *duk pandang sesama kami*..
(betul jugak ek.. kenapa lah kami mendera diri sampai penat-tak-hengat panjat gunung tetinggi semata-mata sebab ‘hobi’).. *lol*


Quotes ridiculous I dari bestfrens aku

Venue
: Air terjun Janda Baik
Watak Real: Aku Eja, Aida, As
Taim: Rabu lepas

Eja: Apa pendapat ko kalau jatuh cinta dgn kawan baik sendiri?
Aku: Ntah, cam tak best jer..
Aida: Tapi kan, bercinta dgn org yg kita kenal nih byk kebaikannya.. yelah kita dah kenal hati budi dia.. ko takder terfikir ke? (sambil refer to As yg tengah mandi kat tengah sungai)
Aku: Weh, giler korang!?..*terkejut*
Eja: *gegelak* Aku saja tanya je.. ko jgn lah amik seriyes sangat.
Aku: Gurau tu gurau jugak.. aku seriyes tak boleh arr.. dah..dah.. tukar topik wei.


Quotes ridiculous II dari bestfrens aku

Venue: Mid Vlly
Watak Real: Aku, Eja & Aida
Taim: Lepas balik keje

Aida: Langsir utk sliding door dah ada, alas meja pun dah ada, ko nak beli apa lagi pasnih?
Aku: Kita pegi Guardian jap. Aku nak beli Vit-C
Eja: Wahh.. kemain lagi ko nih skrg.. menjaga badan btul.. sumer lengkap satu pakej.. cuci kaki lah saper yg jadi partner ko nanti.. tapi aku kesian lah.. dah dua kali bercinta tak ‘menjadi’ ..*lol*.. pegi mandi bunga lah beb.
Aku: Siut lah korang..


Quotes sedih

Venue: Air Terjun Bekelah, Pahang
Watak real: Geng Godong
Taim: Tengah Malam

Ayu
: Minggu depan aku stop kejap pepanjat gunung nih.. mak aku balik umrah khamis depan.. nak spend masa ngan dia. Rindu giler kat dia.
Ijai: Yelah, teman pun dah lama tak balik kampung.. ate, asyik masuk hutan je tetiap minggu. Tak sabor teman nak balik kampung.
Syam: Btul la.. aku nih pun, nama je duduk ngan parents.. tapi slalu tak lekat rumah. Kesian mak aku kat umah tu.. penat dia masak hehari.. aku duk makan kat luar je.. tak pun makan dlm hutan.
Mansor: Isk koghang nih, duk citer pasal mak.. rindu lah pulah.. korang jgn buat pasai, kita kat tengah hutan nih.. kang aku balik kang.. haa..
Ayie: Yelah.. mak aku pun.. bla..bla..bla..
Mail: Eh, aD diam je dari tadi.. citerlah tentang mak aD pulak, tak rindu kat mak ke?
Aku:.. mak?.. takde.. dah meninggal..
(hm, dah lama tak ada org tanya soklan mcm tu kat aku.. terasa sey.. tetiba je aku sebak – even aku tau mender dah lama – ntah.. tetiber je sedih.. *ceh*.. ntahapehaper aku nih)



Tuesday, February 07, 2006

Cerita Gunung Yong Belar

Den takdo masa lah nak nulih ceghito pasai trip mendaki gunung arituh.. Nih pun den copy dari tulisan kawan den.. hontam sajo lah..

G7, nama yg sedap di dengar tapi letih nak buat… yee lee, sumenya melebihi 7ribu kaki… gile ape? G7 ada lah singkatan 7 gunung yg melebihi paras 7ribu kaki atau 2ribu meter ke atas. Seperti:

Gunung Tahan 7,174 Taman Negara Pahang,
Gunung Korbu7,162 Ipoh Perak,
Gunung Yong Belar 7,156 Perak (ni lah gunung yg den poie)
Gunung Gayong 7,129 Perak,
Gunung Chamah 7,212 Sempadan Perak – Kelantan,
Gunung Yong Yap 7,110 Perak,
Gunung Ulu Sepat(Grik) 7,089 Perak....

Seminggu sebelum termaktubnya perjanjian Rimba Bara yg berwawasan, saya penyimpan mohor mohor besar memutuskan bahawasanya pada tarikh 28, 29, 30 dan 31 hari bulan January akan jatuh lah hari yg memenatkan kerana pada tarikh itu kami akan pergi jalan jalan mencari penat di gng Young Belar perak… sekian terima kasih, amin… 3 hari sebelum xpdc saya kolek duit bas utk d kumpulkan dan d berikan pada ketua pengakap kami, syam… dia le yg runner tiket tuh, TQ brother, alham dulillah tiket ada tapi 2 trip le, 1st kol 9.30 pagi 2nd lak kol 10.30 pagi. Tah camne lak ada sorang lagi nak ikut, dia last sekali. Kol 12.30tgh satu tiket berharga 18.00 one way.

28 ari bulan, kumpulan pertama dah pon gerak kol 9.30am, ijai, syam, pokyie, kak mai n ayu… jam 10.30 lak aku mansur, boboy, cicah n aD gerak, aku bangun awal tapi sampai lambat hee hee, sorry lee tunggu… kol 12.30 baru lah mail kobai lak…. Jalan jem gile, start dari tol rawang sampai le ke tapah, hampeh tol lee. Dekat 6 jam aku duduk dalam bas. Sakit ponggong aku d buat nya, alhamdulillah kol 3.45 2nd group sampai kat tanah rata. Pastu tunggu mail lak, kol 6.00 baru muncul… seb baik, bas terakhir ke kampong raja 6.30 petang, so takda le masaalah kat sana(tiket 3.00 hengget), tiba d kampong raja jam 7.45, lepak jap makan2 sambil tunggu 4wd kitorang datang kol 9.00pm (20hengget kena bayar pergi balik)….

10.35pm jam kitorang. menunjuk kan waktu yg paling penat + sejuk = mengantuk.. huu huu… 11.00pm aku dah sesiap pasang kan khemah, sbb malas nak duduk melenguk, badan pon dah sojuk… pastu tidur leee… ape lagi..

final destination #$#%^#% kol 8.00 29 Jan 2006 sume dah bangun, mansur pon bangun awal le cam tak caya je… kemas kemas tanpa makan, heran gak camne diorang leh luper beli roti ngan sardine utk buat sandwish pagi tuh, padahal tau dah pagi tu tak masak nya, tapi takkan le tanak lapik lansung perut ku yg boroi nih… ish, lapoooo. Aku lapik ngan jelly yg aku beli bebanyak tu je… tpt jam 10.00 am kitorang gerak selepas di bacakan doa oleh ijai, dan sedikit senaman ringan oleh mail kobau, kitorang pon mule gerak.

Laluan pertama bebetul belakang camp side, cam sial je rupe dia, tangga tak hengat tingi dia, klu jatuh le sorang dari atas tuh kompom sume strike masuk semak nya.. hee hee.. 20 minit le jugak nak mengadap tangga tuh, bayang kan lee…. laluan kedua nie sakit gak ati ni, semak sumenya.., laluan lame le katakan calar balar kaki nih, abis bulu kaki gua hilang se ekar… lepas 2 jam baru lepas bala tuh. Pastu masuk le utan ish ish ish, cantiknyaaa….

Tepat jam 3.30 sume sampai kat kem tudung periuk, lembab tak lembab le kitorang jalan… rehat sat, masak n makan jam 5 gerak balik, check point ke dua kat kem kasut, dalam tuh kitorang sampai dalam kol 8 kot, aku tak tau le knape lembab gila perjalanan kitorang… mmg le torchlight tak cukup, tu sendiri mau ingat le, dah kata rekriasi kan, takkan le itu pon nak di ingat kan. Bawak sudah lah… aku kat depan ngan syam, aD, cicah n kak mai… ayu kaki dah jem, ijai n mail pon… sampai puncak dekat pukul 12.00 kot, it upon aku lupe gak pasal aku sampai atas je terus pacak khemah pompuan, kak mai dah pewai menonggeng.. hee hee… ape ape pon sume slamat sampai kat puncak…

1.00 am. Diorang ada masak kot aku pon tak perasan, sua tak bawak. Aku pakai sua pendek je kat atas tuh, sojuk tak hengat leee. Malam tuh aku tido luar ngan mail berdua. Lain sume dalam khemah… uuuuish syiok nyeee…..

kol 7.00am 30 Jan 2006 aku bangun dulu, pastu mail n syam, tengok awan pagi peeergh, teringat masa dulu dulu aku jadi sojeer.. hee hee… poyo jee… best cantek permandangan pagi, korbu ngan young yap depan mata jeee… boleh ke trans pack nih? Cam keje gile jeee, erk, ada sesapa nak beli bag carimor aku tak. Aku nak resign lee. huu huu... pagi tuh tak alas ngan ape ape pon perut nih. Seb baik aku simpan air sebotol, klu tak ape pon tak tinggal, rupenya 7 orang je yg bawak air katatas tuh lain tak bawak, ish, kebal tol le korang nih. kol 10.00am lepas siap sume packing nak turun, perjumpaan seterusnya kat kasut, n tudung periuk tpt makan… aku cabot dulu dgn bebudak pompuan tuh sampai kat kasut kitorang take 5 tunggu yg lain sampai timbol, pastu besit sampai tudung periok… 2 jam le jugak lepak kat T.Periok.. makan makan pastu gerak. Syam bagi aku jalan dulu ngan aD, peergh aku tak tau le pompuan nih makan ubat ape, heran aku di buatnya, dah abis laju aku lari.. dia ada gak kat bekang aku (cett, sampai ati ekau ngumpat den yo) sampai le aku fedup aku suruh dia gi jalan kat depan lak, pastu aku lak cam org gila nak kejar dia.. laju gila dia jalan… aD.. aD.. pelik le ngan hang nih, tak padan ngan kecik. Tpt jam 6 aku tiba kat luar kawasan hutan berdua ngan aD di susuli ngan syam, kak mai, cicah ayu n pokyie, pastu baru group yg lain…. Alham dulillah kol 8.00 sume sampai kat campside lua semula.. Malam tuh sejuk cam biasa le kan, menggeleto kaki den. Seb baik ada pemanas,. Hee hee… sedap le air teh ko echo…

7.00am 31 jan 2006 driver truck 4wd dah pon sampai nak ambik kitorang, sojuk gile pagi tuh.. 11.00am kitorang sume sampai kat tanah rata semula, aku carik ice creem strawberry dulu, best gile siot…

jam 2.30 ptg bas ke kuala Lumpur pon gerak, driver bas tuh jadi kawan lak, hee hee. mau nya tak jadi kawan asik kena tunggu cicah g tandas jeee… sepanjang perjalanan kitorang asik borak jeee, siap lepak kat kedai makan lagi hee hee… abg driver best lee.

Jam 8.00 suma dah sampai umah, pastu kuar balik g flat lepak sampai lebam… huu huu…

Sekian, wassalam….

next project

  • 3 to 5 march = Air Terjun Jerangkang
  • 30 march to 6 April 2006 = Gng Kinabalu
  • april 2006 = Gng Korbu + Gayong

..*peh*.. pasnih, asyik keluar masuk hutan je lah koje den.. lelamo nnt jadi ogahang utan la den jawabnye.. takpo lah, duduk kat KL nih pon bukan ada mende nak di buek..

Monday, February 06, 2006

Camping at Air Terjun Bekelah, Pahang

took diz pic masa tgh ber-sms dgn cC

Me: y'know wut i'm doin rite now? lying on the ground besides the big beautiful waterfall - watching stars wif the moon shining so bright..

cC: : Woow! Cooool! And I’m here lying beside this tiny laptop watching this $#@% contract for the 3rd time! Just one request… Pls expand ur imagination by having me squeeze in between that beautiful waterfall n u :)

(cC.. diz one for u.. my regards to sHe.. luv u both)

view puncak air terjun Bekelah dari depan (kawasan nih dipanggil Puncak Mahkota - tinggi dia lebih kurang 6 tingkat bangunan)

trek ke puncak air terjun nih amik masa almost 2 jam jugak lah (curam sey)

view kiri kanan mmg cun.. punyerlah byk air terjun.. heaven!

me, santai bwh khemah *ehem*

~ trip to Air Terjun Bekelah, Pahang (4 to 5 February 2006) ~

....more pics klik at http://amizgig.fotopages.com...

day out with d bestfrens



pose gegila 4 sahabat =)







piknik at Janda Baik, Pahang on 1st Feb '06



supper at Burger King, Bangsar








me & Aida at Mid Vlly







me, eja, as & aida dinner at Bangsar Village

they're my ex's bestfriends (sejak kecil lagi).. they grew up together.. they knew each other.. now, they're my bestfriends.. no longer hers.. why? only God-know-why..

thanks to u gals for being with me.. understanding.. & supportive all diz while (special thanks also to cC - thanks for ur times) as u gals said, satu hari nnt..kebenaran tu akan tiba.. yep, till dat day.. all I can do is.. pray.

Yong Belar di-tawan!



view puncak gunung Yong Yap dari gunung botak




air nih boleh terus diminum *tanpa was-was*.. sejuk cam dlm fridge





.. merasa juga aku bergambar kat kawasan LOTR.




view gunung Korbu dari waktu pagi Puncak gunung Yong Belar



tepat pukul 12 tengah malam (29 Jan '06), puncak gunung Yong Belar berjaya aku tawan.. *me, org kedua yg sampai kat puncak*..








..........more pics pls klik at aD's Collection on XPDC Yong Belar

Friday, February 03, 2006

a song dat makes me cry

Starry starry night
Paint your palette blue and grey.
Look out on a summer's day,
With eyes that know the darkness in my soul.
Shadows on the hills
Sketch the trees and the daffodils,
Catch the breeze and the winter chills
In colors on the snowy linen land.

Now I understand what you tried to say to me.
And how you suffered for your sanity,
And how you tried to set them free -
They would not listen
They did not know how
Perhaps they'll listen now.

Starry starry night,
Flaming flowers that brightly blaze,
Swirling clouds in violet haze,
Reflect in Vincent's eyes of china blue.
Colors changing hue,
Morning fields of amber grain,
Weathered faces lined in pain,
Are soothed beneath the artist's loving hand.

For they could not love you,
But still your love was true.
And when no hope was left inside
On that starry starry night,
You took your life as lovers often do
But I could have told you Vincent
This world was never meant for one as beautiful as you...

Starry starry night,
Portraits hung in empty halls,
Frameless heads on nameless walls,
With eyes that watch the world and can't forget.
Like the strangers that you've met
The ragged men in ragged clothes,
The silver thorn of bloody rose
Lie crushed and broken on the virgin snow.

Now I think I know
What you tried to say to me,
And how you suffered for your sanity,
And how you tried to set them free.
They would not listen,
They're not listening still.
Perhaps they never will

p/s: diz is d second song i received fr a stranger (d`first wuz Element - Rahsia Hati).. whoever u are, i juz wanna say thank u so much..


Thursday, February 02, 2006

thanks, Bee..

Hari nih maruah aku di jaja dan dipermainkan oleh satu-satunya orang yg pernah aku sanjung satu masa dulu..
orang yg namanya sentiasa terukir dlm setiap entry aku..
orang yg aku percaya sepenuh hati..
orang yg buat aku sanggup ketepikan keluarga sendiri..
orang yg buat aku sanggup pertaruhkan apa saja demi dia..
..dan hari nih, aku yg bodoh nih, masih lagi bodoh.. masih lagi bersimpati utk orang seperti dia!

Ikutkan hati, rasa nak je aku tulis semuanya kat sini.. apa yg terjadi.. Sayang, aku tak sekejam itu! Aku tak sampai hati.. *kau bodoh aD!*.. yep, aku bodoh!.. kutuk lah aku, hina, caci, maki lah sepuas hati.. Alhamdullilah, aku terima semuanya - terima kasih. InsyaAllah, aku percaya.. kebenaran akan tiba satu hari nanti.. InsyaAllah..


Bee,

Tak sangka awak sekejam ini. Tak malu ke pada diri sendiri?.. pada saya?.. pada keluarga kita? Mengucaplah awak.. ingat pada Tuhan.. takut lah pada pembalasan.. semua tu wujud.. percayalah!

Tak sangka, Bee.. sungguh tak sangka.. awak sanggup permainkan maruah saya. Awak sanggup porak-perandakan keluarga saya.. Awak hilangkan semua kepercayaan orang yg rapat dengan saya.. lebih teruk lagi, awak buat saya hilang dia..! Kenapa Bee?

Bee, sedarlah.. cukup lah.. hentikan semua nih.. saya bukan milik awak lagi.. lepaskan lah.. jangan tentukan hidup saya lagi.. jangan ganggu lagi!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...