KENGKAWAN

Tuesday, February 21, 2006

tak blur jadi blurred


Derang: aD, sabar ok.. life is cruel. jangan lah sesedih babe, relax.Aku: haa? ..*ternganga*..
Huk aloh, buat hal lah korang nih. Mender lah. Ntah bila lah aku bersedih gamaknya. Cuba baca balik entry aku yg lepas-lepas kat bawah nih.. ada ke aku tulis tentang mender yg sesedih? ..*ulps*.. ok.. ok.. ada ek? Hurm, camner ek nak tulih. Ekceli, aku tak sedih.. cuma lonely - itu je.

Derang: aD, aku faham prob kau.. even kita tak penah jumpa / berbual kat YM – aku dapat rasakan apa yg kau rasakan sekarang ni.
Aku: haaaaaa?
..*melopong*..
Hui.. terer la korang. Yep, aku ada problem.. tapi bukan problem cinta. Di-ulang yer, BUKAN problem cinta. Aku ada problem dgn pemili. Prob lain? Um.. lemme see.. problem keje (mcm biasalah, takkan nak citer kut).. then problem ..err.. isk.. ntah. Eh, camner nih? Aku sendiri pun tataw apa prob aku, korang boleh tau ek? Dasat.. dasat.

Derang: aD, kesian lah kat dia.. apa dah kau buat kat dia, sedih je aku tengok.
Aku: haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?
..*jejak lantai dah dagu nih*
Wei, aku rasa korang dah salah faham lah. Bukan aku lah. Mender nih? Penat nak jawab ok. Orang lain yg bersedih, pehal lak aku yang korang tanya?.. *mushkil*.. Aku bukan kaunter pertanyaan. Kut nak tanya pasal gunung ganang or tempat menarik yg ada kat Me’sia nih, boleh la aku jawab.. kalau nak tanya pasal orang itu.. orang ini.. mahap la nahh, makcik tak tahu.

Dah baper kali aku cakap, jgn kaitkan aku dgn entry sesiapa. Its not for me.. and wuz never meant for me pun..*sighed*.. Jangan tanya aku tentang Nasik lagi, pls.

11 comments:

Anonymous said...

erk ad.aku bukan nk ckp psl mslh ko ngn org2 atau kerja tp psl pemili ko. weih,dorang tau ko senget?wah cmna pla ble jadi gitu? so cmana penerimaan dorg? hurm.ko tau tak, dolu aku pon pena disaspek oleh mak aku,siap kene interrogate lagi.u better b careful.kang kene suh kawin,mampOs! sekian..- sidian

amizgig said...

dian: taderlah sampai paksa kawen or brainwash suruh berubah.. cuma kita faham sendiri lah kan - sure derang sedih.

biskut said...

thats mean they still care... and u r lucky :)... some ppl, there's nobody there for them...in or outer family line. org bertanya kerana mereka syg pada kita, jika kita rasa tak perlu menjawab persoalan mereka... diam dan perhati sahaja. Jgn beratkan kepala... kdg2 lagi kita jawab, lagi buntu yg kita dapat. kdg2 saya rasa ada untungnya tidak dihirau sesiapa... so org tak kesah siapa saya :)

anyhow aD, life is life. Jika berani bermain api, perlu berani menahan lecurnya... u r a wise girl... as far as i know. apa2 pun as a fren, i'm always here if u need me... :)

bluefroggie said...

cik aD, ive been there... memang teramat la susahnyer nak dapatkan kepercayaan derang.... mengambil masa yg panjang... :) assobarul minal iman :)

amizgig said...

biskut: noted. thanks.. =)

froggie: yep.. kena byk bersabar. macih ;)

Anonymous said...

kantoi mcm mane skalipun,blom kategori kritikal as long as u x kena C.I.T.A.. so be cewl aD. pelan2 adjust balik..
anyway, nice blog..

amizgig said...

anonymous: eh..takder lah sampai ke situ =).. thanks btw.

Anonymous said...

erk..C.I.T.A tu apa?.uh..takotla klu benda2 ni smpi ke pengetahuan pemili. btw ad..arap bersbr n truthfully aku xtau mau nshtkan kt ko nei.sabr jala beb. he he ..idop sengetiaN - si dian

manis79 said...

serius aD?takpe..pasnih jangan buat meka sedih lagi eh..nak mengembalikan kepercayaan tu agak susah, tapi kita boleh berusaha..syukur famili masih boleh menerima aD seadanya..take care

amizgig said...

dian: Caught In The Act (CITA).. btul kan anonymous?

manis: insyaAllah.. macih cik manis..

Anonymous said...

aD: a'ah.. betul.. - d'Greatest

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...