KENGKAWAN

Wednesday, March 29, 2006

hoLiday

penat.. letih.. mengantuk..

Baru balik dari mlk pagi nih - terus masuk opis. mood tak berapa ok. tido tak cukup.. makan? err.. cukup. Semlm, lepas settle probs kat AG, aku singgah kampung jap (yelah, dah dekat kan). lelepak dgn all the siblings, gegolek dgn Nina, beborak dgn bapak sampai lewat mlm - cadang tu nak gerak KL taim malam, tapi bapak suruh balik esok (pagi nih lah). Aku 'ok' kan je.

Hmm, esok pepagi buta, aku depart ke Sabah - spend seminggu cuti kat sana (really need dat). Tp, tak rilek sepenuhnya la coz utk 2 hari pertama tu, aku habiskan masa utk xpdc mendaki Kinabalu..*yey*.. Lepas turun gunung, baru pegi snorkling, jelajah dari pulau ke pulau, food hunting, sight-seeing, etc., etc.

So, till I write again next week -- will be missing u so much mr. blog.. *kiss*

...and gals, take care.

Monday, March 27, 2006

Orienteering Peringkat Kebangsaan 2006


Another mission accomplished!.. *yey*.. (taniah..taniah). Here is the stori-mori:

Tanggal 24 hb Mac (bersamaan baper hijrah ntah), the Godongs, yg di ketuai oleh, ketua pengakap kami iaitu bro Syam, serta 3 org ahli kesatria baju hitamnya: Pok Yie, Mail Kobau dan si comel aD.. *hua hua*.. (prasannya hakuu), bertolak ke medan tempur kami yg terletak nun di Kuala Woh, Perak dgn menaiki van power berkuasa noz. Kredit diberikan pada Mail kobau selaku pemandu yg berhemah tinggi kerana berjaya memandu ke Tapah dalam masa yg terlalu lama – err.. not to mention la bab tersesat sampai mana ntah (sampai kematu muntot nih dibuatnya). Mekasih jugak pada kelindan van, bro Syam serta Pok Yie yg duduk kat blakang skali kerana membuta sepanjang jalan – syian aku kena berjaga layan berborak dgn Mail Kobau..*hu hu*.. Kami merupakan group yg terawal sampai ke lokasi. Selepas urusan pacak-memacak khemah, kami menjalankan ektibiti sendiri iaitu, membuta.

Oh yer, lupa nak inpom, sebenarnya aku dah tersalah info. Ekceli registration adalah pada hari sabtu.. taklimat pula akan dijalankan pada malam pendaftaran manakala orienteering pada hari ahad.. *malu*.. Tak pepasal aku kena hulur paler untuk disekeh oleh Godongs sekalian coz buat derang panic..*adeii*

Keesokan paginya, kami berempat pegi menyelongkar pelusuk hutan bagi memenuhi masa sambil mengadakan lawatan sambil belajar ke perkampungan orang asli berhampiran. Sempat gak kami pegi menjaga kecantikkan dan merilekkan diri dgn mandi sauna kat kolam air panas yg ada kat hutan tersebut.. *muehehe*..

Malam plak, taim mejelis peresmian Orienteering oleh presiden Persatuan Mendaki Perak (PMP), kami buat hal sendrik - buat sesi ‘orientasi’ dgn otai sepergunungan lain kat blakang.. ramai seyy. Ada 24 group (96 peserta dari serata Me’sia tuu).. ramai gak pompuan yg join.. aku try gak cari geng PLU.. tapi haghammm.. tak dok pung.

Ahad, seawal 6.30 pagi aku dah terbangun. Mana taknya, Godongs yg lelain pedajal letak sumer henpon derang dalam khemah aku..*ampeh*.. Terkejut beruk makcik dengar alarm yg berbunyik serentak. Masa nak keluar pegi mandi, sempat gak aku gegar khemah Godongs – suruh bangun. Lepas bersiap sumer, aku prasan Godongs yg lelain tidur lagi..*cheis*.. Memang kureng arr derang nih. Masa aku nak masak air, hujan lebat plak tetiba.. part yg sadis tu, tapak khemah kami banjir. Air naik sampai buku lali, sampai kami terpaksa menimba dalam air dari groundsheet..*isk*.. Khemah aku toksah citer lah, dah mcm perahu terapung atas air. Sib baik kukuh tak bergerak.

Pagi tu, dalam keadaan hujan lebat tak benti, pihak penganjur tetap nak teruskan games dalam hujan..*dasat*..(tapi aku ok je – yelah, cam best gak kan, lelari dalam hujan). Ekceli taim tu, pengarah sukan negeri perak dah siap tunggu nak resmi kan pertandingan (oOo patut lah - sib baik Azalina tak datang. Kut tak, gamaknya, kami kena kawat dalam hujan). Lencun baju makcik tau.. dah la pakai cover kaler itam.. tshirt putih.. *auuww*.. eh dah lari topik nih..

Anyway, dalam games nih, kami diberi satu score card dan dikehendaki mencari 12 check point (CP) dimana setiap CP ada penanda yg berbeza utk di mark pada score card. Lokasi CP plak, nauzubillah.. atas bukit, tepi tebing curam, dalam semak, tepi sungai.. jejauh lak tu. Non-stop kami lari dari satu CP ke CP yg lain.. rasa nak putus nyawa sey. Memula tu Syam suruh aku jadi tukang catit.. Pok Yie dgn Mail jadi runner. Tapi sekerat jalan, Mail dah pewai. Terpaksa aku ganti jadi runner.. mencungap dibuatnya. Masa pertengahan games, group kami dah berpecah. Pok Yie & Syam stuck kat CP tebing curam - dedua tergolek sampai berdarah lutut. Aku plak, kat seberang sungai dgn Mail. Dah la peta kat Syam, clue plak kat aku.. sib baik ada walkie-talkie (Syam bwk dari rumah - fyi henpon takder roaming ye). Perpandukan arah yg Syam bagi thru mender alah tu, aku runner sengsorang cari next CP kat area hutan lalang. Calar balar betis aku.. dgn pacat lagi..*eww*

Alhamdullilah, setelah jatuh bergolek pat lima kali & turun naik bukit bagai nak pitam, kami berjaya gak kolek sumer CP. Tho kami tak menang petang tu, tapi aku tetap puas hati. Banyak mender baru yg aku dapat belajar.. thanks to brother Godongs sumer. Kami dapat tempat ke-8. Sallute pada sumer otai yg menang..*caiyok*.. Len kali kita ‘fight’ lagi.

Pagi nih, aku casual je pegi opis. Letih semlm still tak hilang.. plus sakit kaki lagi..Esok, kena pegi Melaka.. lewat petang baru balik KL..*sighs*.. Keja berlambak lak tu.. nak tanak, hari nih kena pegi opis gak - penat / sakit tu blakang citer (lagipun, sendrik yg carik susah - lagi nak komplen).. Haper daa..

..more pics, pepandai lah caghik kat mana.



Friday, March 24, 2006

wish me luCk

Hari nih, utk pertama kalinya, aku akan mengejoinkan diri dalam sukan Orienteering. A bit nerbes.. tapi excited (kewl aD.. relax.. breath)..

Seperti yg di wartakan oleh puak-puak Godongs, maka dgn ini, tepat pukul 6.00 ptg, bermula lah perjalanan aku dgn re-rakan sepergunungan menuju ke Kuala Woh yg letaknya sedikit jauh dari Pekan Tapah, Perak (eiy aper daa ayat). InsyaAllah, kalau takder aral, maybe sampai sana dlm pukul 8.00 mlm (jangan ter-miss taklimat utk malam nih sudah)..

Harap sangat stamina aku cukup kuat utk berlari turun naik hutan esok..*adeih*.. (tekanan.. tekanan).. Semoga operasi squad Godongs yg julung kalinya nih beroleh kejayaan..*amin*.. Lets bring it on, bebeh..!!

A lil info abt Orienterring:

Orienteering is a competitive form of land navigation. It is for all ages and degrees of fitness and skill. It provides the suspense and excitement of a treasure hunt. The object of orienteering is to locate control points by using a map and compass to navigate through the woods. The courses may be as long as 10 km.. (refer to http://www.4orienteering.com)

Mak aih.. 10 km dalam hutan tuuu.. *azab*.. Jangan sesat udah la.. *gegelak*

Thursday, March 23, 2006

Let it be

Semlm, semua perasaan bercampur-baur.. hepi, sedih, marah.. semua ada - Dia ajak keluar.. it wuz um.. not necessary.. I can say, unexpected.. really.. and wuz like half an hour?. Sejujurnya, aku hepi jumpa dia. Yeah, we talked.. abt few things.. dari yg penting.. kurang penting.. tak penting. Hmm, ok lah. But in the end, I got pissed (tapi still boleh control). Aku tahu dia perasan aku marah. Masa nak balik, dia minta maaf.. so, aku okay.

Malam td, aku bz kan diri kat opis sampai lewat mlm. Dia call. Cakap nk drop by hantar 'sumthing'. Aku? Yea, why not kan? Dah lama aku tak terima tetamu. Aku tunggu lah.. pukul 8.00.. 9.00.. 10.00.. 11.00.. tepat 11.30 mlm, aku dapat sms - "Sory, I cudnt make it. Too tired and bla bla bla.." - well, dats ok. Dunno why aku a bit frustrated. Called another friend of mine. Pegi makan + borak + lepak sampai 3.30 pagi (dgn office attire). Finally, aku balik rumah dgn mood yg ceria. Mandi.. then tido.

Pagi nih, bangun lambat. Pakai skirt putih + stripe blouse + white sandal.. bila dah turun bawah, aku rasa tak puas hati dgn dressing sendiri. Naik atas balik. Tukar baju (even aku tau dah lambat giler). Tp, terpaksa coz I got formal dinner tonite. Pakai skirt hitam + kemeja putih + coat hitam. Masa kat depan rumah, aku perasan ada kereta berhenti betul-betul depan aku. Dia? Terkejut? Of coz.. we talked - kali nih, more comfortable. Aku tak tanya pun kenapa dia tak dtg mlm tadi.. coz I know dat I'm no longer 'his' priority (and I'm ok with dat). Sepanjang jalan, aku dengar cerita tentang life dia.. 'his' new partner.. keje dia.. wut can I say.. I'm hepi for dia (it takes a while for me to say dat).. but yep, I'm hepi for dia - fullstop.


p/s: ...guess I'm going alone to Marriot tonite.. cC ada date dgn partner dia (dats ok, my fren - nnt aD tapau utk u - hehe).. and hey.. thanks for listening to all my 'crap'.. *gegelak*

Tuesday, March 21, 2006

entry bermalas-malasan

*buat muka pOyo*.. Baru bersemangat nak pegi jogging arinih. Sekali hujan laa pulak. Letih badan rasanya bila plan tak menjadi.

Lately plak, keje semakin bertambah. Tak cukup tangan dibuatnya.. kejap kang nak buat yg nih.. kekejap nak nak check yg tu.. pastu nak travel ke opis satu lagik.. meeting lagik.. *haii la badan*

A bit jeles bila dengar few of my friends pegi obersea for holiday hujung bulan nih.. ada yg nak ke Paris.. Bali.. Bangkok.. *peh*.. as for me, aku bercuti kat KK je, still dlm Me’sia gak - tu pun, pegi mendaki lagi..*gegelak*.. Merasalah seminggu aku tak apdet blog pasnih.

Btul la cakap Dian.. my life is so dem boring. If its not becoz of Godongs, I’ll be completely ‘mati kutu’..*sighs*..

Ok lah dear blog, its getting late.. need to go and buy myself a compas for the PMP Orienteering. Tomorrow hv to wake up early - jogging. Kena lupakan hasrat jogging taim petang. Guess dah musim agaknya.. hujan manjang


p/s:.. cC, are u up for a ‘makan-makan’ on Thursday evening? I received diz dinner invitation from Marriot Putrajaya. Its um.. bizness thingy and.. me, desperately need sumone temankan. Fyi, it’s a formal dinner. Bet its wud be a perfect time for u to relax and unwind with gud entertainment while me, arranging few things for my upcoming event.. anything, lemme know ya ..(bahana hidup 'menyingle'.. kelam kabut nak cari member teman pegi mejelis camnih)

Monday, March 20, 2006

my weekend


Spent my weekend kat Mlk (finally). So far, ok lah.. rindu giler kat my little Nina. Dad wuz ok.. dia langsung tak mention ttg dat 'thing' - so as my bro. Guess derang pretend mcm takde mender jadi.. *phew*.. maybe derang takut aku 'lari' kut.. Or perhaps sebab aku slalu mengejoinkan diri dgn org-org stret lately (esp bila derang tgk pics aku mendaki gunung).


Nothing much to talk abt Mlk. As ussual, aku habiskan masa dgn Nina.. buat kuih lepat pisang.. belasah mangga muda sampai sakit perut.. rembat kelapa muda bapak.. tolong nenek tangkap ikan keli dalam kolam.. layan citer hantu gegamai.. tangkap ayam siam bapak - buat bbq.. layan bakal adik ipar.. etc., etc.

So, dats it.

Hmm, one more thing, me terharu dgn Godongs. Derang sanggup kansel xpdc ke gunung Datuk (negeri sembilan) disebabkan aku balik kampung. Kata Ijai, tak best kalau takde tukang 'bakar' semangat (aku le tuh - hehe) next time ek guys, promise.

Later . Makcik bz laa.

Friday, March 17, 2006

aiyoh, weekend?

Wahh, kejap je dah Jumaat kan. So, aD.. have u make any decision yet? (merasalah bersoal jawab sendiri).. Frankly, makcik tak buat keputusan lagi - sama ada nak naik gunung lagi or balik kampung. Tapi, kalau aku tak balik kampung minggu nih, alamatnya sampai bulan depan lah aku takde masa nak balk mlk. Start dari PMP Challenge minggu depan, sampai lah hujung April nnt aku fully occupied dgn outdoor xtvts.

Um.. received diz ‘questionnaires’ from a stranger. Nak tergelak pun ada. Nway, since aku takde masa nak blogging pepanjang, aku paste je lah soal-jawab aku dgn dia nih.

Awak suker makan aper?
…hm let see.. cekelat
Awak suker minum aper?
…livita.. tak pun, 3 shot juice (nenas + orange + laici)
Awak suker makan kat tempat high kelas?
…tak jugak, saya jenis selamber rOck.. jangankan mamak, gerai tepi jalan pun pun saya layan gak.. janji bersih.
Awak suker kaler aper?
…err.. ntah lah, takder yg specific.. semua kaler pun ok je
Awak suker dressed up?
…kalau pegi keje, yes (its a MUST).. tapi kalau duduk umah or jenjalan, saya sempoi je.
Pepagi awak suker buat aper?
…jogging.. tapi dah seminggu skip - lutut sakit.
Tengahari awak suker buat aper?
…hrm, apa ek?.. lunch dgn memember kut..
Malam awak suker buat apa?
…membuta..*gegelak*..
Awak suker lepak dekat mana?
…ntah.. Majeed kut (tahu ke Majeed kat ner?)
Favourite movie awak?
…La Bamba..
Awak suker bunga apa?
…tulip..
Awak suker lagu yg mcm mana?
…semua saya layan.. tapi depends pada mood jugak
Awak suker beli teddy bear?
…tak penah.. yg ada kat umah tu pun, hadiah dari kengkawan or my ex-(s) yg belikan
Awak suker clubbing?
…boleh lah.. jarang pegi mah

Ayat yang selalu awak sebut?
…"ok je"… "alermak"… "buat hal lah"… "nge-teh"… "blasah"…
Awak merokok? Drugs?
…ada jugak try.. tp ntah.. tak boleh masuk.. Drugs? - never!
Awak tak berminat nak berpartner lagi?
…ada ke tanya soklan camnih?.. kalau dah jodoh, saya terima je lah.. menderlah.
Awak memilih org?
…pilih? Rasanya, semua org pun memilih kan?.. pilih yg baik, sopan santun, etc..
Partner yg macam mana awak suker?
…*isk*.. nak tau sangat ke? Ok.. Ok.. lah.. my future partner musti lah lebih tinggi dari saya.. lebih tua or sebaya.. simple.. *hurm*.. dah la, malas nak jawab soklan nih.. SKIP.
Awak percaya pada long distance relationship?
…to sum cases, percaya gak.. tapi, nO, it doesn’t work on me ok.. nO way.
Awak prefer duduk dgn parner atau berasingan?
…serumah lah.. if not, babai..
Awak garang tak?
…depends jugak.. tapi bertempat lah beb
Awak banyak cakap?
…kalau kena dgn orang / topic, saya boleh bercakap 60 minit tanpa henti..*keh keh keh*
Awak suka saya?
…hoh? Sory lah tak kenal mah.. saper nih?

Eh dah tengahari.. jom soru. Btw, hepi weekend gals.



p/s: its 17th - and i'm stronger.


Thursday, March 16, 2006

bz lagik

Met my former boss, D.A kat Eastin juz now. Had lunch together. Juz borak mcm biasa. Tanya ttg life, family - ok lah. Tapi dalam berborak tu, dia duk tanya ttg our August project. Memula tu aku tak perasan.. tapi bila dia start korek rahsia pasal semua clients, aku dah dapat agak apa yg dia nak. I’m really pissed. Tapi tak mampu nak tunjukkan. Why? Sebab aku still respect dia.. aku anggap dia mcm bapak aku sendiri.. Yang paling penting, dia lah org yg curi resume aku dari company XXXXX semata-mata nak aku bekerja dgn company nih – atau dgn kata lain, dia lah org yg bertanggungjawab memperkenalkan aku dgn dunia korporat nih. Dia banyak bagi aku keyakinan diri.. ajar aku dari aku na├»ve tak tahu which fork goes with which foods.. sampai lah aku boleh handle one big corporate event sengsorang..

Yep aku terhutang budi pada D.A.. (Tuhan je yg boleh balas jasa baik Dato’)… but truly sorry, tak kira mcm mana baiknya layanan yg diberi, still cant buy my loyalty. Hope dat wud be our last meeting. Pls.. jgn buat aku hilang rasa hormat itu.


…………………cut d`crap…………………..

Dah dekat seminggu aku tak pegi jogging..*sighs*.. Reason? Lutut aku sakit coz terlalu aktif sangat - need rest.

Rutin aku dlm minggu nih:

6.30 am - bangun, gegolek atas katil dgn Pinky jap, pastu mandi, solat & make up.
8.30 am - breakfast (biasanya roti, peanut butter + coffee/tea – kengkadang tu air kosong je)
8.45 am - cab dah tunggu kat bawah (tetiap hari, guard kat umah tu akan prepare paper The Sun - taim on d way ke opis aku guna utk baca paper coz pastu mmg takde masa)
9.00 am - sampai opis.. (cek email, reply mana yg sempat, baca blog kekawan, etc)
…keje, keje, keje….
1.00 pm - lunch dgn member dari opis sebelah (all stret guys)
…keje, keje, keje….
7.30 pm - balik umah (depends gak.. kengkadang balik lagi lewat)
8.00 pm - memandi pastu layan dvd or sambung buat keje.. err.. dinner? Jarang mkn taim mlm.
9.00 pm - taim camnih biasanya Godongs akan call. Lepak Majeed sampai tengah malam.
12.30 pm - balik umah.. sambung tgk dvd or buat paperwork or apa per je lah.
3.30 am - baru terasa mengantuk – tetiap hari tidur taim camnih.

...(pastuh, repeat balik rutin yg sama dari awal)

*aiyak*.. Merasalah entry tak lengkap hari nih.. gtg lah. Later.

Tuesday, March 14, 2006

entahlah

Spent weekend aritu kat gunung Nuang (again).. Yea I know.. I know: Sepatutnya aku balik mlk - face my own probs - face my family.. *sighs*.. I know, I’m running away from probs.. I know it doesnt helps the situations... *adeii*…

Dah, enuff talking abt diz. Penat la asyik layan blues.. lets layan pink ke.. green ke.. *lawak bodo*..

Nutting much to talk abt Nuang (yelah, takkan nak cerita berkali-kali ttg trek kat situ). Kali nih, kami juz camping kat Lolo - the Godongs malas nak naik atas..*boring*.. Aku lebih byk diam kali nih. Derang pun pelik. Ahad plak, aku paksa Syam naik puncak. Memula tu dia tanak, tapi bila tgk aku bersungguh, terpaksalah dia setuju. Juz kami berdua je naik. Yang lelain lepak kat campsite.

Masa nak gerak naik tu, mcm biasa lah, banyak kali dia pesan; “kalau penat cakap”… Takut sangat aku tak larat.

Start mendaki pukul 11.30 pagi. Pergi berlenggang je. Beg tinggal kat campsite (juz bwk sebotol air dgn roti – share). Laju giler dia jalan - maklumlah, org dh expert. Separuh nyawa aku ikut langkah dia. Kalau jalan dgn Pok Yie or Mail, boleh lah aku ngengada jalan se-slow. Tapi dgn Syam nih, aku mcm segan sikit. Ekceli bukan segan.. dunt think word ‘segan’ tu tepat utk digunakan. Think its um.. more to ‘ego’ kut. Yep, ego is perfect.

Dia jalan.. aku jalan.
Dia lari.. aku lari.
Dia berhenti.. aku berhenti.

Sampai dia cakap aku nih ‘degil’. Tapi yg menariknya, Syam ckp, aku juz amik masa 2 jam utk mendaki Nuang (yep, we arrived at Nuang’s peak at 1.20 pm). Biasanya, tempoh masa utk naik atas tu antara 2 jam setengah ke 4 jam)..*peh*.. Merasalah Godongs ‘berbulu’ telinga dengar berita nih..*gegelak*.. Lepas lepak dalam 40 minit kat puncak, kami prepare utk turun pulak. Taim nak turun mmg best. Syam ajak berlari sampai bawah. Tak sampai sejam - Pukul 3.15 ptg kami dah ada kat campsite.. Aku mmg puas hati lah. Lupa sekejap probs yg bersarang dlm paler nih.

*******************

Conversation (1)
Between me & one of the Godongs (last few months)

xXx: aD, saya rasa awak tahu apa yg saya nak cakap kan nih
Me: No, I don’t.
xXx: aD, saya suka awak..
Me: *diam* (maNn, I hate diz situation)
xXx: aD say sumthing..
Me: *sighs*
xXx: aD?
Me: I’m not ready..
xXx: Why?
Me: Becoz I’m senget..

No, lah... Ekceli aku cakap,

Me: I’m not ready to fall in love again.. u know kan, I’ve been broken hearted before.. cudnt bare another one..
xXx: Tak semua orang sama aD
Me: Listen, I don’t want to hurt u. I love diz friendship.. I love Godongs.. I don’t wanna change dat.. I’m sory..
xXx: *diam*
Me: u’re ok?
xXx: yeah..
Me: we’re cool?
xXx: of coz (sambil tumbuk bahu aku).. Jom makan, lapar lah


Conversation (2)
Between me & one of the Godongs (last week)

xXx: aD, awak ada problem ke?
Me: Takde..
xXx: aD mcm jauhkan diri dari saya..
Me: No lah.. its not abt u.. its personal.
xXx: aD, saya tak tahu apa yg awak fikirkan skrg nih.. tp saya rasa awk mcm selalu fikirkan sumthing.. jgn mcm nih.. nnt makan diri sendiri.. Bukan niat saya nak ganggu awak.. juz nak awak tahu, I’m here if u need me.. anytime.
Me: *smiles*.. thanks.. but its ok.. I’m ok lah
xXx: aD, jgn salah anggap. Mungkin awak teringat ttg apa yg saya penah cakap dulu.. No, its nothing to do with dat. Saya.. semua kawan-kawan kita suka berkawan dgn awak. Kitaorg semua perasan awak mcm tak hepi... Saya tanak tanya kenapa, tapi saya nak awak tahu, hubungan kita semua skrg nih rapat sangat,. awak hepi, kami semua hepi.. awak sedih, kami sedih. Kita semua kat sini dah mcm adik beradik.. Kalau dulu awak tolak saya sebagai lover, harap kali nih awak boleh terima saya sebagai seorg abang.
Me: *touched...smile...cried* (cant believe I cried in front of a man - no huggies ok)

I know I wont simply share my probs with him or anybody.. but it’s a gud offer tho.. to him: I know u have no idea abt me or diz blog but, thank you.. so much.

Monday, March 13, 2006

yOu %#$!!!

yOu (1)

Hey you (yes, yOu yg jadi barua penyampai cerita to "sumone" yg dah jadi HISTORY dlm hidup aku). Read diz carefully, i'm not in the mood rite now - dont mess with me. Kau takde keje lain ke selain jaga tepi kain aku? Berapa banyak Dia bayar gaji utk laporan tak rasmi kau? Kalau dah gian sangat nak jadi penyampai berita tentang every single thing yg aku tulis dlm blog nih pada Dia, why dont u juz print and read every single words depan muka Dia? Tak payah nak tambah 'cerita' sini sana. Get a life lah beb - buat keje yg berfaedah sikit.

yOu (2)

And yOu, (yes, yOu yg sent those sms to me juz now).. Hey, i dont mind receiving ur sms kalau setakat nak tanya khabar or asking for my help ke haper.. BUT i do mind kalau kau tak reti cara berbahasa dgn aku. I'm no longer in ur control - remember dat. My life is already a disaster.. apa lagi lepas nih?..*chuckles*.. NO, i'm not goin to juz sit here and watch ur dirty games nmore. Y'know wut, i'm gonna play along with yOu - so, watch me! For a start, i'd say, "another one single sms u send me.. u're dead"

p/s: Dear, jangan terlalu menghina, kau dan aku sama - perempuan! - have sum respect - if its not for me pun, for kaum kau sendiri.

p/p/s: diz is for me only.. no comment pls.


Friday, March 10, 2006

yawn~

Its Friday.. and im in dilemma ~ nak balik kampung or nak panjat gunung?.. *sighed*.. dari mlm tadi duk pikir.. still tak decide yg mana.. *hurm*.. Bosan ah. Lets leave it till end of the day.. we’ll see how.

Termasuk hari nih, dah 3 hari berturut aku bangun lewat.. lutut rasa mcm sakit sikit.. pelik juga, kenapa ek? Bila aku tanya Syam ttg nih, dia tanya aku balik: are u pushing urself aD?’.. *hurm*.. terdiam sekejap.. ‘am i?’..

The weird thing is: I don’t know – I don’t even hv the answer. Pelik kan? Its true mah.. Why?.. Maybe coz I choose not to think abt it kut – I kinda person yg lebih bersikap.. “let it be.. let it be”.. Kinda person yg takkan fight for sumthing yg tak pasti.. (err paham ke?)..

Ok, contoh lah.. let say, I have a partner.. and one day, ntah camner, ada probs dgn dia.. then afta the hassles and all dat, both of us mcm tak jumpa jalan penyelesaian.. one day, she came to me and say..

The Partner : aD, did u realize dat I’m walking away from u?
Aku : *sighs*.. yeah I know..

----silent----


Dats it.. dats me. Its not dat I don’t want to do anything to fix it.. e.g., to stop her or wuteva lah.. its juz dat.. aku tanak sesak kan kepala nih.. esp bila u got the whole world in ur head.. sumore additional to ur heart? - don’t think so… err… kejap, mender yg aku mengarut nih? Wuts the point?..*duh*

Cut the crap.

Feel like updating the blog.. but.. slalu lah camnih - me, got work to do.. tengok lah pepetang karang (kalau sempat).. sementara tu, lets layan diz song - best.


You think you own whatever land you land on
The earth is just a dead thing you can claim
But i know every rock and tree and creature
Has a life, has a spirit, has a name

You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew.. you never knew

Have you ever heard the wolf cry to the blue corned moon
Or asked the grinning bob cat why he grins
Can you sing with all the voices of the mountains
Can you paint with all the colours of the wind

Come run the hiding pine trails of the forest
Come taste the sun sweet berries of the earth
Come roll in all the riches all around you
And for once never wonder what they are worth
The rainstorm and the river are my brothers
The heron and the otter are my friends
And we are all connected to each other
In a circle, in a hoop that never ends

How high does the sycormore grow
If you cut it down then you'll never know
And you'll never hear the wolf cry to the blue corned moon
You can own the earth until all you'll own is earth
Until you can paint with all the colours of the wind


p/s: to my dearest friend, Shake @ Coolmalay.. i got sumthing for ya.. wait eyy.


Thursday, March 09, 2006

sedih

dpt call dari adik lelaki aku juz now..*sighs*.. aku sedih dengar cara dia bercakap dgn aku.. lately cara percakapan dia byk berubah.. yep, sejak my first ex revealed senget lifestyle kat family aku.. semuanya dah berubah... aku sedih.. sedih la.. *tears..tears*

dik, mana perginya mesra?.. mana hormat?...

********

...a couple of mnths ago maruah aku di jaja... aku sabar...
...i lost the second love of mylife.. aku sabar..
...hari nih? aku hilang kepercayaan dari family... sabar ke aku?... mampu ke?

can't stand diz nmore...
someone, pls hug me... tell me wut to do..
..d.a.z .. if only u knew how i feel.. deep down inside..

...*cry*...

Wednesday, March 08, 2006

XPDC Gunung Berembun

..*sighed*.. lambat apdet ttg xpdc kali nih.. nway, i'm not goin to write anything about it in here.. (already did dat at my fotopages yesterday)... juz klik kat aD's Collection for details.


*****************************

Kinda bz lately.. keje mah.. plus.. training lagi.. oh ya, lupa nak infrom, aku dah daftarkan diri sendiri utk PMP Challenge Orienteering kat Kuala Woh, Tapah Perak for diz 25 to 26 March 2006

Erm? wut is diz "orienteering" all about? hmm, not quite sure.. its umm, ala-ala explorace jugak lah.. menurut Godongs, sukan nih mmg lasak.. lebih teruk dari explorace.. ala-ala survival pun ada jugak.. selain dari kekuatan fizikal & mental.. ada few other thing yg aku kena focus : teamwork and skill utk tengok kompas, baca peta dan set bearing.. *peh* .. byk mender baru yg nak kena belajar. nasib baik Syam ada.. dia penah join orienteering kat Terengganu dulu.. and guess wut? Dia menang! Dat a bonus for our group kan? Memula tu ingatkan nak cari pengalaman je.. but now, aku aimed utk menang..*crossing fingers*

A lil info bout diz games.. mender nih organized by Persatuan Mendaki Negeri Perak. Ada dua kategori

(1) Tertutup - khas utk Perak-ian (eh ada ke perkataan nih? - hentam je lah)
(2) Terbuka - utk satu Me'sia

Setiap group kena ada 4 org ahli - tak kira la laki ke pompuan (fyi, aku sorang je wakil pompuan dlm Godongs - me, Syam, Pok Yie & Mail ). Khemah & makanan kena bawak sendiri. Kena ada kat Kuala Woh on 24 March (Jumaat malam) - ada taklimat sebelum start game. Hurm, apa lagi ek?.. Alah sesusah korang klik je lah borng kat bawah nih.. tp tak clear sangat lah. Makcik takder masa nak adjust. Those yg berminat nak join, lemme know.. tapi.. aku bukan organizer tau.. juz penyampai info - mender baik elok lah disebarkan..*ye tak?*














Chiows - later sambung balik - tgh bz tahap dewa nih.




Friday, March 03, 2006

weekend? yahuu..

lets make diz quick..

received few e-mails pagi nih (thanks to senders).. semuanya buat aku tersenyum.. tersengih.. & tergelak sengsorang depan pc nih. dunno la how can i ever thank to u gals for making my days ..*hugs*..

as alwiz, i'd love to share one of my e-mail with u gals out there.. (to sender, hope u dunt mind - juz want u to know how much i respect and appreciate ur feelings and courage to wrote sumthing like diz - salam perkenalan)..

hy there ad..

thanks 4 ur hit back..hmm maybe its sound stupid n crazy. but i got a confession to make here...dan ntah dah berapa org ckp kat u benda yg sama mcm ni. and here it goes...i tak berniat ape pon.just nak lepaskan apa yg dah lame i pendam spjg i kenal u through ur blog..

hmm im seriously n dangerously in love with u ad...sejak bila? i x tau. it came naturally. tp mlm td 4 d first time i e_mailing u, i x leh tido dan termimpi pulak dgn u...pertama kalinya mimpikan ad.we never met. n dat dreams drag me to tell u all this.i don want to lose u in any way..sori to make u read dis..ntah la...don think much on it..it just a dream n a feeling anyway..

tp seriously i want to be friend with u n try to get to know u better. boleh kan ad? ................


xxxxx

...me, replied already..*smiles + grin*

*************

okeh, stop gossiping.. lets get back to reality.. malam nih aku depart ke Perak. dunno lah pukul berapa bertolak.. rasanya tengah malam kut. esok pepagi kena ada kat Brinchang.. xpdc kali nih, mendaki gunung Berembun.

a lil info abt gunung Berembun: well, gunung nih pun tak tersenarai dalam G7 (gunung yg tinggi lebih 7000 ft). tinggi gunung nih juz 6817 ft @ 2075m. tahap kesukaran mendaki pun tak lah seteruk mana - sesuai utk beginner. gunung nih terletak dekat dgn Cameron Highlands - merasalah aku makan ais-krim strawbery lagi..*yummy*.. (eh nih dah lari dari mukaddimah).. *gegelak*..

oh btw, ada org tu ajak aku mendaki Ledang on 17 March..*wink*.. sure, why not kan.. since aku pun takde apa-apa plan for dat weekend. lemme me know details ya.. sama ada nak lalu ikut trek Asahan or Sagil.. and dunt forget, Ledang antara gunung yg termahal utk di-daki.. have to bayar guide.. insurans.. deposit sampah.. sewa camsite.. and ntahaperhaper bayaran lagik.. lemme know if u need help to check on dat part.

so, till i write again next monday.. dedoakan lah aku selamat pegi & balik ek.. hepi weekend gals!

Thursday, March 02, 2006

bz laaa~



having spaghetti Anglio Olio with Black Coffee juz now..*yummy*

Baru habis meeting.. otak pun tgh mengong lagi nih.. mana taknya, tetiba je dapat sedebuk paperwork lagi.. yang lama pun terkial-kial nak disiapkan..*isk.. Hm, btw, most probably, next week ads utk our major project release kut.. pastu sure bz bagai nak rak.. Harapnya tak clash dgn outdoor xtvt yg aku dah planned dgn the Godongs (oh pls lah jangan.. boleh jammed otak nih kalau tak keluar dari KL lebih dari seminggu).

Ada satu mender yg memalukan aku hari nih. Well, remember last week aku pegi mendaki kat Nuang? Kat sana ada banyak agas (some sort of nyamuk punya spesis la jugak).. and yep, aku kena 'kissed' dgn agas kat sana.. tak banyak.. ada lah tiga pat bintik kesan gigitan agas tu kat kaki, tangan & leher. Petua orang tetua, kalau kena gigit dgn agas, jangan di garu.. (dan aku tak penah garu pun ok).. tapi maybe malam tadi, aku ter-garu masa tengah tido (agaknya lah - tak ingat).. dan hasilnya pagi nih, aku noticed kat leher aku ada spot merah kat bebtul kat leher (besar giler).. macam love-bite siut!..*malu*.. Maka terpaksalah aku belit skarf kat leher sepanjang hari nih.. kaber sey.

Aiyah.. have to put the fullstop here lah.. esok lusa lah sambung plak. Selagi keje nih tak abis, selagi tu serabut je paler aku nih. Chiows.

mcm real kan?..*lol*..

Wednesday, March 01, 2006

kejap je dah bulan tiga

Still, byk keje yg nak dibuat - which means, takdo lah entry yg pepanjang arinih.. *sengih*..

Perasan tak semalam langit kat KL ni cerah semacam.. even jam dah pukul 7.15 mlm, langit still cerah - cantik sangat view kat area opis nih semlm.. *subhanallah*..

Aku sampai rumah almost pukul 8.00 mlm. Ingatkan nak bebaring sekejap, pastu baru keluar jumpa Godongs. Ntah camner boleh terlelap. Penat sangat agaknya. Pukul 11 lebih baru terjaga - sebab terdengar bunyi hp (thanks for the call - lama tak berbual pjg mcm tu).

Lepas letak phone, baru aku perasan ada 9 miscalls dari Godongs..*matilah makcik*.. Cecepat aku call Syam - derang still ada kat Majeed rupanya. Bila aku insisted nak keluar jumpa derang, Syam suruh aku rehat - maybe dia tau aku penat kut..

Bangun je dari katil - capai towel - mandi. Nasib baik lah bilik air kat dalam bilik. Nak melangkah keluar pun mmg tak larat dah. Lepas mandi, baru lah bersemangat. Pasang lagu kekuat pastu start kemas bilik, ruang tamu, dapur, bilik air luar.. even bilik sebelah yg tak berpenghuni tu pun aku kemas tau. Maklumlah, nak buat spring cleaning taim cuti mana ada masa - asal weekend je aku tak lekat kat rumah..

Masa tengah lepak layan my-private-paperwork for.. "ehem.. ehem".. perut lapar la pulak. Baru nak pegi dapur masak megi mee, hp berbunyik. Tengok jam dah pukul 1.30 pagi (saper lak yg tipun memalam buta nih kan?). Rupanya member aku nih - ada problem katanya. Dalam berborak tu, dia dah sampai kat guard post depan umah aku. Merasalah aku keluar lepak Majeed dgn baju tido je.. Pukul 3.15 pagi baru dia balik.. dan aku boleh tido dgn lenanya coz berjaya memenuhkan perut kat Majeed.. (to my pren nih, be tough bai.. apa per hal, keep in touch ok)

eH, dah lunch hour? Macik nak gi soru.. tru lu lu..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...