KENGKAWAN

Tuesday, March 14, 2006

entahlah

Spent weekend aritu kat gunung Nuang (again).. Yea I know.. I know: Sepatutnya aku balik mlk - face my own probs - face my family.. *sighs*.. I know, I’m running away from probs.. I know it doesnt helps the situations... *adeii*…

Dah, enuff talking abt diz. Penat la asyik layan blues.. lets layan pink ke.. green ke.. *lawak bodo*..

Nutting much to talk abt Nuang (yelah, takkan nak cerita berkali-kali ttg trek kat situ). Kali nih, kami juz camping kat Lolo - the Godongs malas nak naik atas..*boring*.. Aku lebih byk diam kali nih. Derang pun pelik. Ahad plak, aku paksa Syam naik puncak. Memula tu dia tanak, tapi bila tgk aku bersungguh, terpaksalah dia setuju. Juz kami berdua je naik. Yang lelain lepak kat campsite.

Masa nak gerak naik tu, mcm biasa lah, banyak kali dia pesan; “kalau penat cakap”… Takut sangat aku tak larat.

Start mendaki pukul 11.30 pagi. Pergi berlenggang je. Beg tinggal kat campsite (juz bwk sebotol air dgn roti – share). Laju giler dia jalan - maklumlah, org dh expert. Separuh nyawa aku ikut langkah dia. Kalau jalan dgn Pok Yie or Mail, boleh lah aku ngengada jalan se-slow. Tapi dgn Syam nih, aku mcm segan sikit. Ekceli bukan segan.. dunt think word ‘segan’ tu tepat utk digunakan. Think its um.. more to ‘ego’ kut. Yep, ego is perfect.

Dia jalan.. aku jalan.
Dia lari.. aku lari.
Dia berhenti.. aku berhenti.

Sampai dia cakap aku nih ‘degil’. Tapi yg menariknya, Syam ckp, aku juz amik masa 2 jam utk mendaki Nuang (yep, we arrived at Nuang’s peak at 1.20 pm). Biasanya, tempoh masa utk naik atas tu antara 2 jam setengah ke 4 jam)..*peh*.. Merasalah Godongs ‘berbulu’ telinga dengar berita nih..*gegelak*.. Lepas lepak dalam 40 minit kat puncak, kami prepare utk turun pulak. Taim nak turun mmg best. Syam ajak berlari sampai bawah. Tak sampai sejam - Pukul 3.15 ptg kami dah ada kat campsite.. Aku mmg puas hati lah. Lupa sekejap probs yg bersarang dlm paler nih.

*******************

Conversation (1)
Between me & one of the Godongs (last few months)

xXx: aD, saya rasa awak tahu apa yg saya nak cakap kan nih
Me: No, I don’t.
xXx: aD, saya suka awak..
Me: *diam* (maNn, I hate diz situation)
xXx: aD say sumthing..
Me: *sighs*
xXx: aD?
Me: I’m not ready..
xXx: Why?
Me: Becoz I’m senget..

No, lah... Ekceli aku cakap,

Me: I’m not ready to fall in love again.. u know kan, I’ve been broken hearted before.. cudnt bare another one..
xXx: Tak semua orang sama aD
Me: Listen, I don’t want to hurt u. I love diz friendship.. I love Godongs.. I don’t wanna change dat.. I’m sory..
xXx: *diam*
Me: u’re ok?
xXx: yeah..
Me: we’re cool?
xXx: of coz (sambil tumbuk bahu aku).. Jom makan, lapar lah


Conversation (2)
Between me & one of the Godongs (last week)

xXx: aD, awak ada problem ke?
Me: Takde..
xXx: aD mcm jauhkan diri dari saya..
Me: No lah.. its not abt u.. its personal.
xXx: aD, saya tak tahu apa yg awak fikirkan skrg nih.. tp saya rasa awk mcm selalu fikirkan sumthing.. jgn mcm nih.. nnt makan diri sendiri.. Bukan niat saya nak ganggu awak.. juz nak awak tahu, I’m here if u need me.. anytime.
Me: *smiles*.. thanks.. but its ok.. I’m ok lah
xXx: aD, jgn salah anggap. Mungkin awak teringat ttg apa yg saya penah cakap dulu.. No, its nothing to do with dat. Saya.. semua kawan-kawan kita suka berkawan dgn awak. Kitaorg semua perasan awak mcm tak hepi... Saya tanak tanya kenapa, tapi saya nak awak tahu, hubungan kita semua skrg nih rapat sangat,. awak hepi, kami semua hepi.. awak sedih, kami sedih. Kita semua kat sini dah mcm adik beradik.. Kalau dulu awak tolak saya sebagai lover, harap kali nih awak boleh terima saya sebagai seorg abang.
Me: *touched...smile...cried* (cant believe I cried in front of a man - no huggies ok)

I know I wont simply share my probs with him or anybody.. but it’s a gud offer tho.. to him: I know u have no idea abt me or diz blog but, thank you.. so much.

7 comments:

d'Greatest said...

touched too.. aD, seems like those are among few gud people.. yg saya rasa.. rugi kut if ilang dieorg as a frend ker.. as 'brothers' ker.. or as somebody in our life.. gtg.. nak balik :o) tk cr.. jgn mkn cekelat banyak sgt..

amizgig said...

yatt:
yep.. guess i'm lucky.. at the time when im loosing almost all of my friends.. i have them (forget the fact dat they're stret la - hiks)

cekelat? i'd go crazy without my sneakers.. want some?

cikbiskut said...

aD:
Hey girl, look upon this world with gratitude...

At least you do have someone to fall on to...

To some people... there're no one for them, when they fall... they fall really hard...

So, embrace everyone that come to ur life as long as they bring happiness to ur soul...

U can't buy happiness anywhere in this world, aD.. though it's actually FREE

:o) biskut cicah kopi nyum nyum

amizgig said...

biskut:
i like ur words.. a bit different today.. but think its the best i ever read fr u.. err.. bak sikit, nak cicah jugak =)

cikbiskut said...

aD:
erkkk... isk isk selama ni tak best ke adeiiii

*tgh garu dagu..* apa yg different nye ek?... rasa mcm sama je cara cik biskut ni cakap... ke sb cik biskut ckp omputih ari ni... or maybe tahap jiwang cik biskut a bit mellow kut ;) eheks

nak ke biskut ni? cicah guna satu cawan bleh? *nyum nyum mulut penoh nih* uiiii sejuknya kat sini aD...biru kuku jari... cukup ke ni secawan kopi? nak tambah lagi?

*masih garu2 dagu, apsal seme org kata aku lain ari ni?*

Anonymous said...

bagus la ad.ada org care kt ko..
he he he..
u dh ada 'family' baru

sidian

zaff said...

yearghh...! den pulak yg nitik airmato... ahaksss :P

teman tapi mesra... bapp bapp bappp :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...