KENGKAWAN

Wednesday, March 08, 2006

XPDC Gunung Berembun

..*sighed*.. lambat apdet ttg xpdc kali nih.. nway, i'm not goin to write anything about it in here.. (already did dat at my fotopages yesterday)... juz klik kat aD's Collection for details.


*****************************

Kinda bz lately.. keje mah.. plus.. training lagi.. oh ya, lupa nak infrom, aku dah daftarkan diri sendiri utk PMP Challenge Orienteering kat Kuala Woh, Tapah Perak for diz 25 to 26 March 2006

Erm? wut is diz "orienteering" all about? hmm, not quite sure.. its umm, ala-ala explorace jugak lah.. menurut Godongs, sukan nih mmg lasak.. lebih teruk dari explorace.. ala-ala survival pun ada jugak.. selain dari kekuatan fizikal & mental.. ada few other thing yg aku kena focus : teamwork and skill utk tengok kompas, baca peta dan set bearing.. *peh* .. byk mender baru yg nak kena belajar. nasib baik Syam ada.. dia penah join orienteering kat Terengganu dulu.. and guess wut? Dia menang! Dat a bonus for our group kan? Memula tu ingatkan nak cari pengalaman je.. but now, aku aimed utk menang..*crossing fingers*

A lil info bout diz games.. mender nih organized by Persatuan Mendaki Negeri Perak. Ada dua kategori

(1) Tertutup - khas utk Perak-ian (eh ada ke perkataan nih? - hentam je lah)
(2) Terbuka - utk satu Me'sia

Setiap group kena ada 4 org ahli - tak kira la laki ke pompuan (fyi, aku sorang je wakil pompuan dlm Godongs - me, Syam, Pok Yie & Mail ). Khemah & makanan kena bawak sendiri. Kena ada kat Kuala Woh on 24 March (Jumaat malam) - ada taklimat sebelum start game. Hurm, apa lagi ek?.. Alah sesusah korang klik je lah borng kat bawah nih.. tp tak clear sangat lah. Makcik takder masa nak adjust. Those yg berminat nak join, lemme know.. tapi.. aku bukan organizer tau.. juz penyampai info - mender baik elok lah disebarkan..*ye tak?*














Chiows - later sambung balik - tgh bz tahap dewa nih.




3 comments:

bluefroggie said...

cik ad..gantikan froGGie g kursus induksi dgn tatanegara... mesti ader menda2 alah jungle terekin ke hape ke... pegi arrr...

cikbiskut said...

bluefroggie:
bukan katak suka ke pegi terekin2 ni... mcm balik kampung gitu hahaha...

bluefroggie said...

cik biskut: tu katak dolo2 mmg mcm tue... katak skg nak ngadap ps jek...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...