KENGKAWAN

Wednesday, April 19, 2006

*chuckles*

aku paling tak suka org mencarut.. yer aku org mlk.. suppose part carut marut nih dah jadi halwa telinga. setakat carut dua tiga patah perkataan tu, acceptable la.. yg tak bleh tahan tu bila dalam seploh perkataan yg keluar dari mulut, 99.9% semuanya ayat yg sungguh memualkan. lelebih lagi bila dituturkan oleh org sejenis aku.

aku paham, dlm keadaan marah, org yg nampak baik pun boleh jadi monster... org yg sopan pun boleh jadi mcm bedah janda. tapi berpada lah.. bukan ke bahasa tu jiwa bangsa (errr.. aku pun tataw apa maksud pepatah ni).. alaa senang citer, bahasa kan melambangkan budi bahasa. elok bahasa, molek la budi pekertinya.. tak gitu.

aku heran, ada certain org tu, part nak memceritakan keburukan org, pandainya berdenting-denting.. kalah org buat marketing.. nasib baik la org yg diburukkan nih membisu seribu bahasa. tapi kelakar pulak bila yg berlaku mender sebaliknya.. tau plak panas telinga.. meraung cari back-up sini sana.. hai la malang.. kesian org tua, bergolok-bergadai demi anak yg menyakitkan jiwa.

untuk mereka, buat la apa saje. nasihat aku, sarang tebuan jgn di jolok. marah orang jgn dicucuk. silap langkah.. hilang maruah ~ aku nih pantang di cabar!

-berani kerana benar.. bukan berani buat onar-

17 comments:

cikbiskut said...

aD:
mencarut? ishhhh tak elok tao...ishhh tak best pun nak dgr...sabo ye cik err... errr... aD *kena blasah plak i kalau ckp nama lain, gelak2*

amizgig said...

biskut:
isk mukan aD laa.. nih citer psl sorang hamba-Allah nih.. tak leh sebut nama.. kang jadi ngumpat plak..*kih kih kih*

cikbiskut said...

aD:
kita tak cakap pun awak yg mencarut tu... huhuhu

kalau awak mencarut le aiseyyy dah lama kita lari, tak kose nak melayan deiii

- berani hidup senget..bukan berani sengetkan hidup -

Anonymous said...

erk..ad,gf aku dak mlaka..xpena lak dengau dia carut marut.._sidian

shajime said...

huhu..mcrut???skit tlga dgr org yg suke mcrut nie..haruu tul....
ops...hi ad...:)

shajime said...

hi...aku plg xsuke org yg mcarut2 nie!!!hmpeh tul....ops...aiii ad...

amizgig said...

biskut:
taperla.. saper la sudi layan aD yg suka membebel nih..*uuu*

dian:
tak sumer laa.. blasah kang..

shajime:
aii.. eLo.. thanks for droppin by.. comei gamba tu.. sendrik punya ke?

cikbiskut said...

aD:
lorrr majuk la pulak buddy kite ni ekkkk... ni bukan kire sudi melayan ke ni? awak membebel la aD.. kita lagi suke sb kite suka dgr org bckp nih. kita tak payah ckp byk2 syok aje mendengar... tp kite rasa kita yg byk ckp nih.. camane ni?

d'Greatest said...

aD: setuju.. tak suka org mencarOt.. ntah aper2 ntah. tak macho betOl lwn mulut mcm tu.. tak puas hati,fight la gentle sket.. tol tak.. tapi, takdel nak suruh blasah plak.. fight in other way la kan.. 'the best man/women win'.. hehe..

d'Greatest said...

plus..tiap org ada limit dier. ada territory memasing..jgn cross the line.. memang cari nahas kalau org tak syg mulut sebarangan nih.. setuju "sarang tebuan jgn main jolok-jolok" :o)

Anonymous said...

eleh..blasah balik. kaw kaw lagini.. hehehehe.._sidian

amizgig said...

biskut:
ala.. kita cakap sesama la.. tak best la ckp sengsorang.. =)

d`greatest:
btul tu tuan pengerusi.. macik sokong!!

dian:
uish.. takmau la.. nak sebut ayat 'camtu' pun macik geli..

d'Greatest said...

ad: as for me, i never mencarut.. bila marah, geram, pissed off, ayat yg kluar dr mulut sy is smthing yg menyakitkan hati.. bukan menyakitkan telinga..get wat i mean.. provoke jek.. intonasi pun tak yelling.. yg tenang2 je sebut.. if they dare to challenge, silakanlah.. sape suruh start.. :) 'kau nak lwn mulut, aku lwn mulut'.. kau nak naik tgn, kau tgk nanti langit tinggi rendah....

thats me.......

shajime said...

avtar nie??? juz guess??? hehe..

twister said...

None of us are perfect,Including yurself!! The funny thing of human nature they never seem to admit when they are wrong.. but intent to look for other people's mistakes...
Maybe we should learn to respect each other rather then looking into people's weakness. As the saying goes " give respect n get respect "

amizgig said...

twister:
hi there.. i didnt remember writing any phrase stated .."i'm perfect".. well, i'm not.. i realized dat long time ago.. since i knew wuts life is all abt.. thanks.

Anonymous said...

twister: macam tak relevan jer.

aD: sabar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...