KENGKAWAN

Monday, May 29, 2006

i feel gud ~

i feel gud.. na na na na na.. i knew dat i wud..

wut a wiken! ah, before dat, jumaat rituh aku dpt gud news for our august project. no need to mention it la.. enuff kut kalau aku tulis, aku hepi.. sangat-sangat. tak sabar rasanya nak tunggu exco meeting rabu nih..

hm, sepanjang dua minggu lepas (precisely, selepas balik dari gunung Ulu Jerneh), aku jarang apdet mender alah nih.. tader mood + bz.. tell d truth la kan, Carcosa event rituh mmg bagi a really big slap at my face (len kali jgn ober konpiden ok cik aD).. camner pun, guess i'm lucky kut - nasib baik last minit, semuanya ok.. *syukur*

talking abt my precious wiken.. *smiles*.. kali nih aku mmg enjoy giler.. balas dendam sey. mana tak nya, sepanjang minggu lepas, duk kosentret utk 2 projek sekaligus (serik - tanak jadi cam Carcosa lagi).. dua hari berturut aku bermalam kat opis.. *peh*.. (nih kalau tader increment ujung taun, tataw la nk cakap apa - *hehe) hm, kesian umah aku tu.. balik sekadar utk tukar baju.. (meybe aku patut konsider pindahkan katil ke opis - *gegelak).

wiken kali nih aku tak pegi memana xpdc (rindu sey, dah 2 minggu tak masuk hutan).. Godongs ada ajak join trip ke gunung Jono wiken rituh. Kata derang, bebudak MPPJ yg organize.. dan kata derang lagi, kalau aku join xpdc tu, aku entitle to join another trip ke gunung Tahan secara FOC minggu nih.. *not bad huh?*.. tapi clash dgn tarikh aku pegi gunung Yong Yap - lagi pun, dah berjanji.. so, tak bleh arr.. *sori nehh*..

back to de stori, last friday, lepas abes meeting (or more to discussion) kat opis, aku ada dinner dgn cC. i had a very gud laugh. as ussual, shes so cute and hilarious. sampai mender yg seriyes pun jadi kelakar (hey, its really nice to have u around dat nite).. ekceli theres a lots more to tell.. (tapi kan cC, i cudnt help myself from laughing, still!!).. so, biarlah remains untold.. (wut do u think?).. *laughs out loud*..

sabtu, kul 6.30 pagi, aku dah terjaga.. janji dgn As nak jumpa dia kat 7E pudu. Nak suruh dia datang umah, takut dia sesat. since aku kena fetch adik-adik pompuan aku dgn kekawan derang yg dtg dari melaka, better jumpa sekali kat sana. lepas breakfast, kitaorg gi shopping groceries kejap, then balik umah.

ekceli pagi tu aku dah janji dgn Fazi & Chua nk keluar beli haversack baru & join derang pegi kem Ampangan. tapi terpaksa ubah plan, sbb adik aku dtg secara tergempar.. family comes first aite?.. called Chua - inpom dia yg aku maybe lambat sikit.

petang, dalam kul 4, Fazi & Chua sampai. ingatkan nk terus shoot pegi Kuala Selangor, tapi derang bwk aku pegi Pertama & Campbell - survey deuter.. derang seboleh-bolehnya tanak aku tersilap beli beg. maklumlah, harga satu bag bukannya murah.. siap ada warranty for life tuu..

talking abt bag, aku plan nak beli deuter 50 + 10 tapi.. ntah la, derang cam tak setuju.. reason?.. 1) takut aku tak larat coz derang (as a man) pun terasa beban bwk deuter 55 + 10 , apatah lagi aku yg lemah lembut lagi sopan santun nih.. *dey, pigidaa*... 2) takut org amik kesempatan nak tumpang barang dalam beg aku.. hmm, make sense jugak alasan derang kan?.. aper pun, we'll see..

yg sedihnya, tak jumpa beg yg berkenan di hati (ekceli ada, tapi aku tak minat kaler dia).. *huhuhu*.. mrasa la bebudak tu hangin dgn aku yg cerewet nih. alah, nama pun pompuan kan.. (jgn mare nahh). tapi yg tak besh tu, aku yg nak cari beg, derang lak yg lelebih bershoping utk diri sendrik.. *apa inih?*

lewat petang tu, kami gerak ke Kuala Selangor. jammed punyer pasal, maghrib baru kami sampai. singgah jap umah nenek Fazi.. seronok sgt duduk kat situ, be-borak dgn nenek.. kalau tak kenangkan matlamat utama pegi sana semata-mata nak ke Kem Ampangan, sure lagi lama aku melepak kat umah nenek Fazi (p/s: thanks Fazi for diz pics)

aku : hey.. nama sape?
adik comel : atira.. *me-malu*..
aku : umur berapa nih?
adik comel : 5 taun.. *senyum*
aku : pandainya dia cakap.. mana mama dia?
adik comel : *senyap*.. dah mati..

..terdiam aku sekejap..

aku : err.. papa?.. (konon nak tukar topik la nih)
adik comel : papa pun dah mati..

*ya Allah*.. tataw mcm mana nk describe rasa sedih taim tu.. aku terus peluk atira.. rasa bersalah pulak bila keluarkan soalan mcm tu.. tp, kan.. start dari situ, atira manja sangat dgn aku.. asyik nak duduk atas riba je.. pastu siap keluarkan alat tulis dgn buku.. tunjukkan 'hasil karya' dia kat aku.. *so cute*..

mlm, kami gerak ke Kem Ampangan. Fyi, kem ni mcm kem rekreasi yg lain.. mcm kem motivasi jugak.. memcm xtvt yg derang buat kat sini.. ada abseiling, flying fox, berakit etc. Chua & Fazi nih salah sorang dari jurulatih kat kem tu lah.. and guess wut? sepanjang jalan nak ke kem nih, kiri kanan jalan penuh dgn sawah padi.. (wahh.. macik suka!).. tapi sedihnya, mana nampak view.. malam katanya.. *uuu syedih*.. eniway, kebetulan malam tu, malam kebudayaan utk peserta kem (bebudak form 1 - form 4).. merasa la jugak tgk persembahan derang.. part yg best tu, aku berpeluang tgk Fazi & Chua conduct program.. it wuz totally fun!! esp masa tengok derang buat 'banana dance'.. kelakar sey.. jurulatih punya joget mengalahkan peserta! gelek baek punyer. part yg malu tu, bila Fazi kenakan aku.. *cett*.. terkejut aku bila dia guna kuasa veto panggil nama aku - suruh join games.. sumer peserta plak sokong dia.. lebih memalukan bila kena denda.. aku plak kena buat 'banana dance'.. *maluuu*.. drop my water face la dancing-dancing depan student nih.. *uwaa*.. (rugi laa, tak bawak kamera).. camner pun, ni mmg satu pengalaman yg baru utk aku.. hepi sgt!

dekat nak pukul 3 pagi, baru kami gerak balik KL. sempat pegi naik bukit melawati lagi tuu.. (byk lagi rupanya te-tempat yg aku tak penah pegi).. then kami singgah shah alam jap - supper. sesambil tu, bincang tentang trip ke gunung Bujang Melaka yg Chua nak buat. Memandangkan masa tu dah pukul 4 lebih, Fazi suggest kami lepak kat 'Cape Hope'.. aku ok je.. lagipun kunci rumah tader kat aku.. kalau balik taim camtu, sure kena bunyikkan loceng pintu.. kang terganggu derang tido plak.. so, melepak la kami sampai ke siang.. kul 6 lebih baru balik umah.. *peh*.. sangap..

ahad - pagi nih aku mmg tak larat nak prepare breakfast. masak kat kedai je (bak kata Fazi).. lepas kekemas apa patut, aku bantai membuta. tak lama - 2 jam je coz dpt phone call dari adik adik lelaki aku ngan tunang dia - nak datang katanya (wah meriah la)..

petang ahad, aku keluar sekejap.. pegi kenduri kawen member.. lewat petang baru balik umah. Ingatkan nak rest, tapi adik lelaki aku ajak gi jenjalan - penuh satu keta. yg klakar tu, aku tukang tunjuk jalan.. *haha*.. dah la aku nih buta jalan kat KL nih (sesikit tu boleh la).. taim nak pegi ok.. tapi bila nak balik, aku jadi blurred.. habis satu KL kami pusing cari jalan balik umah aku.. (nama je duk KL bertahun.. nama jalan pun tak ingat). tepat kul doblas, kami still dalam keta mencari jalan pulang.. syian adik lelaki aku.. kitaorg wish besday dia dalam keta je la.. *kikikiki*..

diz goes to my brother..

Selamat Hari Lahir yg ke 26.. Semoga Panjang Umur, Murah Rezeki & Ceria Selalu.. Sayang Dia.. *kiss*
-aLong-


8 comments:

silent reader said...

kesian budak tu.. huk huk.. :( nnt cik aD kim salam dio yer kalu jumpo laie.

woahh wiken ni p mano? nk itut p gunung bleyh? eden takdop plan wiken ni..

amizgig said...

silen_reader:
isyaAllah.. kalau ad pi sana lagi, ad sampaikan salam awok yer.. err.. minggu nih ad pi gunung yong yap.. aisey, awat tak habaq awal nk ikut.. dah penoh 2 4wd.. isk..

silent reader said...

woh.. nk habaq awal cemana? email sayo pon tak berbalaih.. aisehmeng.. next week wikend pi mana.. nk itot :( sedih nyoh saye...

amizgig said...

silent_reader:
loh..ada ke? aiseymen.. maaf wak, macik tak perasan la tu.. next week suppose ada berakit kat sg perak, tapi derang dh kensel prog tu coz x ramai yg nk join.. nnt ada prog, ad inpom ek..

Anonymous said...

where's ur story about berakit?

amizgig said...

anonymous:
berakit? oh i forgot to mention.. d organizer cancelled d prog.. so no rakit la.. :)

komma said...

cutenye opah dia.. nak berkenalan bole tak? huhuh

amizgig said...

komma:
nk kenal ngan opah ke ngan aD? *gegelak*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...