KENGKAWAN

Thursday, May 11, 2006

jom pi taiping

lately asal petang je mesti hujan kat kl nih. rasanya bukan kl je.. tempat lain pun camtu gak. dam musim agaknya. hm, mcm mana nak naik gunung kalau hujan manjang. sure trek licin.. bahaya. pacat plak, toksah citer la banyaknya.. *sighs*

ptg semlm, janji dgn as (adik lelaki aku) nak jumpa dia kat wangsa maju. on d way ke sana, sempat gak lah aku singgah kl sentral - kolek tiket ketapi utk ke taiping mlm nih. by time sampai kat JJ wangsa maju tu, dah masuk maghrib. solat jap kat surau JJ, pastu tunggu adik aku kat dlm KFC.

ekceli, adik aku nih baru 3 hari datang KL. dia buat praktikal kat sini. memula tu ingatkan nak suruh dia tunggu aku kat CM ke.. KLCC ke.. or.. Md Vly - area yg senang nk cari. too bad, dia tataw selok belok kl. buatnya dia sesat kang, jadi keje lak aku nak tipun org sini-sana cari dia..*gegelak*..

dari jauh dh nmpk kelibat dia.. still comel & ensem mcm akak dia gak.. (ensem ke aku?)..*giggles*.. dia salam + cium tangan + kiss dedua pipi aku (sayangnya kat dia). tp, yg tak best tu, ada lah dua tiga org duk jeling tak puas hati bila tgk adegan kiss-kiss tu..*huh*.. eniway, aku tak salahkan derang.. maybe derang ingat kitaorg nih couple kut..*wuteber la*

kesian kat adik aku.. demam katanya. dah 3 hari lak tu.. memcm mender dia duk merungut kat aku.. tergelak mendengarnya. maklumlah, org baru nak kenal dunia pekerjaan.. camtu lah. tak serasi lagi. ajak dia stay dgn aku. dia mcm serba salah. dah berjanji nk menyewa dgn kekawan kampus, katanya. hm, taper lah. bebudak baru grad biasalah. apa per buat pun, semua nak dgn kekawan..

as: along, jgn lupa tau bulan 6 dgn bulan 8 nih
aku: em? ada apa tu?
as: tauliah palapes dgn konvo
aku: oOo ok.. *matilah aku bz outstation taim tu*

aiyoh, tak boleh jadi nih.. aku kena make sure aku available taim dia konvo nanti.. lelebih lagi bila dia dah berusaha utk dapatkan pointer 3.00 ke atas..*caiyok*.. tp, acamner nih.. takkan nak 'missing in action' masa outstation?.. *penin*

hm, eniway, mlm nih aku depart ke taiping (naik ketapi lagik, you - mcm gayat lak aku nih)..*hehe*.. terasa gak arr kelainan bila join team org lain. dan kali nih, aku pegi without godongs. ekceli, sepatutnya aku gerak secara solo dari kl and meet diz new team kat taiping. tp last minutes, kak mai & pok yie nak join.. *syukur*.. at least ada gak member.

trip kali nih agak berbeza dgn yg biasa aku join coz aku kena bwk khemah & ration sendiri. kalau sebelum nih, aku ada godongs utk pikul segala mender alah tu, kali nih aku kena ikhtiar sendiri (ala-ala survival gitu).

satu lagi, tentang gunung yg bakal aku daki nih. rasanya tak ramai pendaki yg pernah panjat gunung nih. coz rata-rata org yg aku tanya, semuanya ckp tak penah pegi. info tentang gunung nih pun langsung tak ada kat internet. if dat is d`case la kan, aku mmg hepi sungguh. means, aku la antara org yg first akan buat log & cover story plus upload pics tentang gunung nih (macik tak sabar tau).. *gelak ngengada*..

so, tonite akan bermula lah journey aku ke utara tanah air.. semoga aku (and my team-mate), selamat pegi & balik.. *amin*


p/s: to Silent Reader, thanks for the mp3s.. y'know, i'd go crazy for sudir & alleycats.. also to a stranger (who sent me the Element & Vincent mp3s before).. diz is the 3rd song i received fr u since last year. tho i duno who u are.. thanks for the once-dewa-dealova!



7 comments:

d'Greatest said...

aD.. bulan Jun and August? *wink* ;o) bz la awk dat time kan..? N'way.. if possible, family comes 1st.. besungguh2 betol tgk ur brother..

gud luck in ur journey ths w'end...

amizgig said...

d`greatest:
*smiles*.. mcm mana pun, still got times. konvo will only takes 2/3 days aite.. u too, hv fun diz wiken ;)

bett said...

aD,
amacam gi ulu jerneh?

amizgig said...

bett:
er.. Bett? Betterman? aiyak, u found me oredy..*kikiki*.. d`trip wuz marbeles (boleh ke ckp acamtu?).. kitaorg kena recce trek..*uwaa*.. coz trek lama dah ilang.. plus hujan lebat tetiap ari lak tu.. anyhow pun, mmg best la trip nih. rugi woo tak ikut.. *gelak blagak*.. (hihihi)

bluefroggie said...

eh....cik ad balek my kampung..kem salam kat mama abah ehh ;) ehehe

CAPRICIOUSLADY said...

Hi..ad..lmbt tgk blog u..Thursday ari tuh cuti..hope u enjoy ur holiday with ur family..daa..

amizgig said...

froggie:
aloh.. oghang dh balik dia suh sampai pesan.. ate tak dapek den nulong..*kih kih*

capriciouslady:
err.. kita tak blk kampung la cik.. kita pi masuk utan cuti aritu..*gegelak*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...