KENGKAWAN

Thursday, June 22, 2006

blessed

talking abt werk.. alhamdulillah. semuanya under kontrol.. guess sejarah 2004 akan berulang! semlm ada meeting dgn semua supliers - senang, semua skali aku kumpulkan. stakat nih tader masalah. cuma tadi ada selisih faham dgn DOY. ntah naper tetiber je dia nk tukar patern & kaler material. masa discuss rituh, semua stuju bila aku pilih kaler maroon.. now nk tukar kaler dark blue plak. hm.. macam-macam. taper lah mender kecik, ikut je lah. saper lah aku nk lawan cakap dia..

minggu nih, kalau ikut plan asal, aku ikut team Muz naik gunung chabang. tp, after all d`hassles and evrythg, aku decide utk kansel-kan je. bak kata memember terdekat, nak naik gunung nih, hati kena ikhlas.. baru enjoy. kalau rasa tak sedap hati, better lupakan dulu. byk masa lagi kan.. lagipun Muz ada bagi satu tarikh baru kalau aku nak ke chabang (thanks ey!)

so, nk spend kat mana wiken nih? balik kampung? rasanya its not a gud idea kut.. my ex-bf is gettin engage diz saturday. since umah dia dekat dgn umah aku, kang tempias-tempias dari kenduri tu sure kena kat batang idung sendrik. malas arr nk menjawab soklan-soklan yg tak diingini. the best choice is, jangan balik. end of stori.

ahad nih team KHK buat trip ke bukit Tabur (area Gombak kut). memula dulu, aku ingatkan bukit Tabur nih cam cikai je.. skali bila dh tgk gambo.. *peh*.. cun siut. trek dia mmg lawa giler.. view plak toksah cakap lah. tak sangka ada bukit yg very d`natural dlm KL nih.. cayalah. tp, sayang.. aku dh janji ngan member nak pegi kem. nak tolong apa per yg patut kat sana (sebenarnya nk spend masa tgk sawah padi - syahduuu)

erm, tadi borak dgn sorang member nih.. dia suruh aku dgr lagu nih.. lagu lama.. cam best je lirik dia.. kita share gegamai la..

Lihatlah sekitar alam
Dunia luas terbentang
Langit tinggi kebiruan
Pohon-pohon kehijauan
Hembusan bayu yang menyegarkan

Dengarkan di sana-sini
Beburung riang menyanyi
Berbunga aneka warna
Sumber kedamaian jiwa
Mensyukuri nikmat Maha Esa

Begitu berharga kehidupan ini
Bagi mereka yang tahu menghargai
Mengapa terdorong oleh perasaan
Kalau turutkan hati diri menjadi korban

Tiada yang dapat lari dari masalah diri
Hadapi lah dengan tenang
Tiap cabaran yang datang
Atasinya dengan keimanan

Sekadar buat renungan
Untukmu teman tersayang
Hitam putih masa depan
Sendirian menentukan
Hidup ini usah persiakan

.. eh. bulu mata jatuh selai atas meja.. apa maksudnya ek?.. *smiles*

3 comments:

mR_Flizo said...

Ive put my trust, in you
Pushed as far as I can go
For all this
Theres only one thing you should know...
I HAV...tried so hard...

zaffey said...

hehe.. suka gak lagu nih.. "hitam putih masa depan"...

ishh.. sy baru balik dari kg kat perak. & kg tu ada sawah padi gak.. layan bluess ar.. hahaha.. & lalu le sy kat area kuala s'gor tu.. terus teringat kat org yg kupas bawang ala2 comey gitu! hahahaha... sengihhh sy masa drive tu.. mak pon tegur >> ko sengih pasal apa ni? rasanya mak takde buat lawak kan?

hahahahaha... dan sy terus sengih je.. biar soalan mak tak berjawab.. ahaksss

amizgig said...

mr_flizo:
take care nehh.. *wink*

zaffey:
hehehe.. lawak la awk nih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...