KENGKAWAN

Friday, June 02, 2006

jom pi sg. siput mlm ni

aiyoh got no taim to blogging.. semlm, masa nak keluar tgk movie kat md vlly, aku prasan kasut getah yg aku slalu bwk naik gunung dah tader.. carik punya carik pun tak jumpa gak.. re-rupanya kasut tu dah slamat di-bakul-sampah-kan oleh adik pompuan aku masa dia mengemas umah rituh.. *syedih*..

arituh, mmg aku minta tolong adik aku clear-kan rak kasut kat umah tu.. byk sangat kasut lama.. aku suruh dia buang memana yg patut.. pastu ada gak kasut yg aku beli tapi tak penahnya pakai aku suruh dia bwk balik kampung (e.g, velvet boot yg aku penah upload pic kat sini dulu - mahal tuu.. membazir je).. eniway, tak sangka plak kasut getah kesayangan aku pun dia buang skali.. even rega kasut tu juz pat inggit setengah (tp, masa aku beli tu harga dia tujuh inggit), aku tetap sayang maa.. dah byk gunung aku pegi guna kasut tu.. *sedih siot*.. bukan tu je yg kena buang, uniform aku (baju t-shirt putih yg aku slalu pakai masa trekking) plak dia pegi buat kain buruk.. *uwaa*..

mlm nih aku depart ke perak, ikut trip ke gunung yong yap.. insyaAllah, satu lagi G7 bakal di-conquer. preparation sumer ok, juz nak cari kasut baru je.. aper pun, semoga aku selamat pegi & balik.. *amin*.

..err, sebelum aku mem-blah-kan diri, juz nk share satu lagu ni ngan korang.. dari dulu lagi aku carik lirik dia.. nih baru jumpa.. and cam biasalah, sesaper yg ada mp3 lagu nih se-sudikan la fwd kat aku nahh..( fyi, its a tamil song).. syiok beb layan lagu nih taim naik gunung.. *gegelak*


title: Annanoda Paatu
sang by: Karthik
from movie: Chandramukhi 2005

Valthurean valthurean varum pengalukku valthurean
Ponna petha thayare potharama keturenga
Mapillaya pethavaga manam mangalama keturunga
Sunnambu pola suvicha mugathukka enga sooriyanar Vamusam
Enganga vaachucho
Vethila pola sericha mugathukkae santhiranaar vamsam
Engange vahucho Annanoda paatu

Are are are are are

Oh Oh Annanoda paatu
Ah ah attam poduda
Ah Ah akkaraiya ketta ah ah artham nooruda
Podu sakkai podu podu pootaa alanthu poduda
Nerthu kartil odi pochu indre valnthu paruda

Agarnthvilla nagarthu peasu Agarnthvilla nagarthu peasu
Agarnthvilla nagarthu peasu Agarnthvilla nagarthu peasu


*** yg kaler merah nih part yg paling aku suka dengor.. *hehe*

p/s: jangan tanya apa kebenda maksud lagu nih.. sepatah haram aku tataw sebenarnya.. *gegelak*


7 comments:

unforgetful said...

citer nyer best kan. byk kenangan walaupun hanya sekadar citer tamil.

kopisatu said...

*hugs*

Anonymous said...

suka lagu tamil patutlah muka pun dah macam minachi.

amizgig said...

jj78:
ya btui tuu..(awok pun minat jugak yer?)

kopisatu:
err.. tak kenal, tapi hugs je la..*hiks*

anonymous:
tu laa.. nk wat guano..*smiles*

unforgetful said...

minat sesangat kekadang tu sampai nyuruk remote kontrol tak mau dorang tukar stesen tibi hehehhehe

unforgetful said...

cd ni plak jj belik yang ori palk tu. sebb iksited. hehehhe

amizgig said...

jj78:
mak aih.. lagi dasat dari aD.. sampai beli cd ori tu.. hui.. aD saspek la kat hang cik jj.. *tabik spring*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...