KENGKAWAN

Friday, June 09, 2006

Nomad

Its friday finally.. so, wuts d plan? Erm, someone already asked me out for a mini concert tomorrow. Frankly, i’m not into diz type of band.. tp, stakat nk kill d time, blasah je lah kan.. kalau rasa boring sangat tu, maybe aku boleh ajak dia pegi ice-skating kat Pyramid (err.. don’t think dats d best idea – kaki belum bebtul baik lagi – argh, susahnya bila kaki spoil nih).. or tak pun, pegi Nomad kat Summit USJ tengok org buat wall-climbing. Dengar citer port tu popular di kalangan bebudak ourdoor. Syafiq (member gunung – d`hilux owner), salah sorang part-time instructor kat situ. Dia yg promot tempat nih kt aku.. (oh hey.. here’s the link to Nomad.. its really cOol man, try la.. http://www.nomadadventure.com)

Back to my stori.. kaki dh semakin ok.. still bengkak, tapi dh boleh jalan mcm biasa.. Cuma kena elakkan dari terhentak je. Luka pun dh semakin kering.. pasnih boleh la sapu krim vit-E (hilangkan parut).. *hehe*

Semlm, utk first taim dlm minggu nih aku keluar awal dari opis. Tepat kul 7.30 mlm, aku dah blah. Selalunya selagi jam tak tunjuk kul 10 or 11 mlm, selagi tu la aku duk tercongok kat dalam opis nih. Ekceli aku plan nk cari camping punya stuff.. cam khemah, fly, lantern.. tp yg spoil tu, dressing aku tak kena plak. Pegi tetempat camtu pakai office attire. Tak ke pelik org tgk. So, mlm tadi, juz survey je lah.. nak beli & angkut be-barang tu, maybe hari nih / esok kut.. mlm td tak larat, lagipun aku sensorang taim tu.

Oh, lupa nk apdet, semlm aku handle interview utk new assistant (ganti Zu). Ada 2 org yg ‘ok’. Sorang free hair dan sorang lagi bertudung. Yg tak best tu dua-dua dah kawen & ada anak kecik.. *sigh*.. I’m looking for a single lady sebenarnya. Susah lah deal dgn org yg dah kawen esp pompuan. Our major event is juz arnd d`corner.. dan aku perlukan org yg sanggup ketepikan apa saja utk tempoh sebulan tu nanti. Utk org yg dh kawen, sure derang tak boleh berjauhan dgn anak / husband le-lama.. *adeih*.. payah arr camnih. Sakitt aku nanti.. *sighs*

Think dats abt it.. hopefully wiken nih tak la se-dull / boring mana.. so, folks.. hv a nice wiken ey..

8 comments:

noname said...

want to buy camping equipment?
better u buy the same brand/type that most trekkers using it especially for stove and lantern. for tent... dont care isn't 2 or 3 or 4 men tent, just check isn't using cap or fly, how many door, type of ground and others. if money doesn't matter... abaikan saja comment ini.

amizgig said...

noname:
coleman is it? for lantern.. kovea if im not mistaken.. stove? i hv no idea which one.. kovea is nice.. smallest but expensive tp guna byk gas kan?.. the one with d blue gas (not sure apa nama dia) tp derang ckp yg nih mmg jimat gas.. boleh guna utk lantern sekali.. if u know any gus stuff lemme know la.. mana la tau tempat awok tu murah lagi ke.. *hehe*

AT80 said...

Yg tak best tu dua-dua dah kawen & ada anak kecik.. *sigh*.. I’m looking for a single lady sebenarnya.

Kita submit resume boleh. Me single lady. ;)

amizgig said...

at80 @ cC :
*smiles*.. ai, i'll b so proud la kalau a manager like u apply to be my assistant.. *wink*.. lain jadinya kang.. *lol*

Anonymous said...

the one with d blue gas = "campigaz" --> the brand

noname said...

almost trekkers using Campingaz brand. the butane can be use for both stove and lantern. the big butane named CV470 and the small one named CV270. this both butane can refill. so, trekkers called it "gas refill". there've another type of butane small then CV270 but it cannot be refill. trekkers called it "gas tebuk". i don't think so u're brave to use this kind of butane. rite now, most trekkers using "gas refill" than "gas tebuk".

silent reader said...

cik ad sayo submit resume kepado awok bley? btw saya single not available and jobless..

amizgig said...

anonymous:
thanks.. =)

noname:
thanks for d info.. i also preferred d one dat we can refill compared to jenis pakai buang nih.. mesra alam katanya..

silent reader:
not ebelebel.. oOooo.. nehiiii.. *mbwahaha*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...