KENGKAWAN

Friday, June 16, 2006

perak lagi..

i'll b sumwhr in perak diz wiken - as ussual la, whr else wud i b kan.. utan la jawabnya. kaki pun dah ok so, boleh start mendaki balik.

ptg ni rasanya ada sedikit kelam kabut kut.. adik pompuan aku nak naik KL dgn kawan dia - nak spend cuti kat sini katanya. maybe dia sampai dlm kul 7.00 mlm ni.. *hopefully*.. itu pun kalau jalan tak jem. kalau tak, alamat lambat la jawabnya aku gerak ke meeting-point.

ke mana kali nih? well, let it be my little secret, buleh? buat masa nih, aku rasa lebih selesa apdet citer ONLY selepas aku balik dari me-mana xpdc. lebih secure gitu.. fyi, tempat yg aku nk pegi kali nih, bermakna sgt utk aku. byk kenangan sepanjang 6 tahun lepas kat situ.. *sighs*

alrity, gtg now. wish aku slamat pegi & balik.. hope kali nih aku lebih hati-hati - tanak la luka cam itu ari.. *sakit oOo*.. dan harap sangat ----------------------- (hehe.. resia)

13 comments:

Anonymous said...

hmm.. gunung chabang yg canak nak mampos tu.

d'Greatest said...

ermm.. nak kemane eak?.. too much benda dlm kpl..lupa awk pg mana w'end nih.. and... apa yg secret sgt tuh.. *smiles*..

silent reader said...

just take care of urself there.. i pray that u safely go and safely come back.. cheers aD.. ;) have fun on ur weekends ya...

take care... *mwahhhh*

amizgig said...

anonymous:
*trettt*.. salah.. tolak seploh markah.. *hehe*..

d`greatest:
*giggles*.. tu la, asyik pikir bola je, mana ada ruang nak bubuh gunung.. err.. ish.. wish mana buleh habaq.. kang tak menjadi =)

silent reader:
macih.. macih.. u too hv fun diz wiken ehh..

zaffey said...

tak sabo nak nunggu cite awk bila dah balik nanti... hehehehe... amik gambo comey2 ekk ;)

take care!

amizgig said...

zaffey:
thanks awk, for ur time in here.. sadly, my precious Nikon kena hantar ke klinik sbb aD 'terlanyak' masa jatuh tergolek kat gunung yong yap aritu.. dia pun 'sakit' sekali.. insyaAllah, nnt aD kenen gambar kat memember gunung yg lain ok?

noname said...

ur Nikon kena hantar klinik. mau kena tahan dlm 3 minggu atau lebih tu. so, ur next trip... no cameralah! did u informed ur frend that follow u to next trip. maybe they can do somethin to u like bring more film.

amizgig said...

noname:
malas arr nk nyusahkan org.. tunggu je lah si nikon tu 'sembuh'.. kut lama sgt / tader cara len, beli je la yg baru

noname said...

if i want to buy camera.. whats in my mind is;
1-analog or digital.
2-compact or SLR.
3-type of battery (rechargeble or not)
4-brand. (nikon, canon, etc)
5-easy to bring / uses?
6-it's physical. beuty or not.

if u want to buy camera.. whats in ur mind? just want to share s/thin.

amizgig said...

noname:
em, aD prefer kemera digital, kecik, comei & ringan.. masalahnya, bateri kamera jenis ni tak tahan lama.. paling lama pun 2 hari.. so kena ada btry spare (satu btry je dh dkt 2 ratus inggit - tp, long term mmg berbaloi la kalau compare dgn btry pakai buang nih).. brand? Nikon of coz.

noname said...

i suggest. bring ur frenz when to buy. req him/her to kondem/banyak soal the camera u want to buy. maybe this can help u to buy the correct camera not coz of 'kata manis penjual'.

mR_Flizo said...

Log Naik Gunung Bujang Melaka 17-06-2006

11.55am start hiking
12.25pm 1st rest
12.50pm rest di balak lintang
01.20pm dataran apai
01.55pm naik dr dataran apai
02.40pm Smpi last water point
03.00pm dr last water point
04.20pm sampai kem lebah

overall 4 jam 25 minit.
log taken by fuzzy using his Nokia 6260

amizgig said...

noname:
will do dat.. thanks!

mr_flizo:
macih atas log GBM!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...