KENGKAWAN

Thursday, June 15, 2006

tader yg best

hrm.. penat la weh asyik pikir pasal org.. kalau org yg dipikir tu buat kita hepi, taper.. nih cam ampeh -perangai cam tuuuuuttt. sepanjang minggu lps aku ingat aku ada masalah yg besar giler.. tp, bila dh settled.. aku kena berdepan dgn mender yg laaagggiii giler. bengang ok. makin aku diam, makin org naik kepala (sekali aku seligi sesekoq kanggg! - eleh mcm kuat sgt aku nih).

arinih aku amik keputusan muktamad utk 'delete' semua mender yg menyesakkan kepala. malas nak penuhkan memori otak nih. takde makna nya duk pikir / ambil berat ttg org yg tak boleh terima diri / prinsip kita .. plus.. perangai yg ntahapehape, kalau tak berkawan dgn org cengginih pun tak mati lah.

alrite cut d crap -

semlm balik awal (dlm minggu nih mmg hehari balik awal).. mood tak baper ok. singgah jap kedai dvd - as ussual, beli citer-citer lama (hish, nmpk sgt dh tua).. pastu pegi supermarket kat area umah - shopping groceries.. tak ingat sampai umah kul berapa. tp, mmg betul awal la coz langit still cerah taim tu.

mandi pastu capai satu botol pringles, terus lepak layan movie.. sampai 2 citer aku blasah sekaligus <<---- nih dah tahap bosan giler la nih. selalu tu nk habiskan satu citer pun makan masa tiga pat hari.

dekat nk kul doblas mlm, masa aku tgh syiok layan citer La-Bamba (utk yg ke seratus doploh kalinya), tetiba loceng pintu umah aku berbunyik.. ada la lima nam kali berturut-turut mender alah tu memekak. ntah saper yg tak se-sabar nak suruh aku keluar. dah la taim tu dressing aku cencesored tak ingat (org dh nk tido katakan). aku main capai je sweater merah dlm lemari pastu berlari bukak pintu.

nak tau apa aku nampak?.. aku tak nmpk apa per pun.. manader org kat luar tu.. *hehe*.. tp, memang dasar tuuuuttttt la org tu kan.. tadi kemain te-tekan loceng, bila aku keluar, tader plak.. ampeh punya tuuuttt.. mmg nak kena tuuuuttt dgn aku tau <<---- geram tahap dewata raya nih.

aku patah balik masuk dalam, capai kunci grill, sarung selipar, terus keluar umah (dgn dressing yg tak proper).. sampai ke guard-hse aku duk cari org nih. tader plak nmpk kelibat sesiapa. tanya pak guard kat luar tu ke-kalau dia nmpk sesiapa lalu-lalang kat situ. hmm, dia pun takleh harap.. mata kuyu manjang.. tido la tu.

tp, bila dipikir cara positif, mungkin org tersilap umah kut.. tak pun bebudak kecik wat dajal kat aku (ish, anak saperlah merayap tetengah mlm buta kat tingkat atas apartment nih).. Ju-On?.. *nehiii*..

dah aku nih dasar penakut (kat umah je.. dlm hutan tak takut pun - *hehe*), terpaksalah aku bercengkang mata sepjg mlm tadi. sementara nk tunggu siang, memcm mender aku buat.. dari sesi makan-makan.. tengok movie.. packing barang dlm haversack.. sampailah ke spring cleaning (ape kejadahnya kemas umah kul 3 pagi?!!).. terer sungguh aku kan? (terer ke gilo?).. blasah je.. *muehehe*

then lepas solat subuh tadi aku ingatkan nak pegi jogging.. ntah camner boleh tertido plak.. *ampeh*.. dah siang baru mata ni nak terlelap.. malam tadi tanak plak ngantuk.. kejam tau.. se-sedar je dah pukul 7.30 pagi.. *uuu*.. tader can nak eksersais. ekceli aku nk tgk try test kaki nih.. luka aritu dah ok. jalan pun dah boleh ganaz-ganaz.. cuma parut je la panjang cam pirate.

ptg nih pun nk balik awal.. misi utk jogging belum tercapai. siap bwk kasut jogging pegi opis lagi tuu.. nak jogging dari opis sampai umah.. *gegelak*.. (huh, taderlah.. jgn buat hal aD!)

17 comments:

silent reader said...

erk.. alahai.. sapekah org itu.. (sambil doa dalam hati mintak2 bukan sayo ler yg cik aD maksudkan)

anyway harap2 awok baik sokmo.. next week sayo booking cik aD yo? boley? muahahahahahaha.. later beb.. tekking care..*winks*

d'Greatest said...

aaayOO x tau..saper tu.. :) nmpk gaya kene pasang body guard nih...

zaffey said...

hehehehe... dah le cite seram tgh byk kat pasaran skrg nih! ahaksss... :P

*jaga diri bebaik ekk ;)

Anonymous said...

mungkin dah sampai masa tuk awk jaga hati sendiri,lg pon awk mungkin dah puas jaga hati org.

amizgig said...

silent reader:
hehe.. booking? buleh.. baper kilo nak? nnt aD siap packing-kan bwk pi jumpa awok.. *giggles*

d`greatest:
err.. kalo nak hire awok, baper kena bayor ek? ada diskaun tak?

zaffey:
insyaAllah.. macih atas concern..

anonymous:
buleh kalau nak jaga hati sendiri.. tp takut terlalu pentingkan diri.. org pulaukan kita nnt.. kena 50-50 kut.. =)

noname said...

do u have close frenz or best frenz rite now?

amizgig said...

noname:
yep, as a matter of fact i do have one =)

silent reader said...

beres.. packing jgn tak packing, kang awok bgi sayo..

btw cd lagu tu comes with alleycats nye collection.. <<< gile layan old skool... adios

amizgig said...

silent reader:
whoa.. really?!! wokeh, aD packing se-siap 5 kati setengah tuk next week..

Anonymous said...

Good friends we have, & good friends weve lost. Along the way.
In this great future, you cant forget your past; So dry your tears

amizgig said...

anonymous:
hey.. *grin*.. i love bob marley too =)

noname said...

so, the only ur best@close frenz... isn't she ur geng gunung or ur officemate? le's me guest. she is ur geng gunung fr the sawah padi... kuala selangor tu.

how my guest?

amizgig said...

noname:
ada la.. resia.. nobody u know =)

noname said...

i think ur frenz fr kuala selangor is ur closed frenz coz;
1-u knew her.
2-u met his grandma etc.
3-u knew his frenzs.
4-he take care of u like A1.
5-u feel in touch wt him.

amizgig said...

noname:
1- yep
2- yep
3- yep
4- biasa jer
5- um.. tak fhm.. eniwei, he's one of my frenz.. oii..jgn wat gossip la.. dia dh ada steady gf maa.. kang ngamuk awek dia.

noname said...

its good to have closed frenz. surely theres no closed frenz than that guy. i think i know his name in ur articles 'i feel gud' & 'marbeles wiken'.

I’m jealous coz don’t have any closed friend.

amizgig said...

noname:
find one la.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...