KENGKAWAN

Friday, July 28, 2006

kluar stesen

will b out of town for 3 weeks.. starting from tuudayyy..

deyy mana mau pigi?

keje laa tamby.. mana lagi..

yaa laaa.. mana itu tempat. kasi tau laa

tarak jauh la.. dekat saja

aiyoo manyak susah la ini aci mau apdet blog sikarang

tarak masa la kena keje la tamby.. keje.. keje..

deyy ini macam keje kalu, buleh mati oOoo

deyy tamby, mati pun bukan boleh rilek laa.. kena keje juga..

????

Tuesday, July 25, 2006

psyco

pening.. rasa cam aku perlu buat sesuatu.. tp mender? fade up giler bila fikirkan org sekeliling aku.. sesetgh tu cam tak puas hati dgn aku.. its not dat i care pun wutever fak yg derang buat.. the thing is, kalau rasa cam tak suka kt aku.. menyampah giler ke etc, kau blah je lah.. depan aku kemain lagi baik.. blakang, cam aperntah kau kutuk.. talam.. talam..

bengang giler dgn org camni.. rasa cam nak tembak je jantung derang.. biar berlubang.. pastu tumbuk muka derang le-laju.. biar sampai pengsan..

*sighs*

.. tp kan, sebenarnya lah.. aku lebih marahkan diri sendiri.. bukan derang.. sepatutnya aku pull trigger tu kat paler sendrik.. ye lah, dah tau certain org tu mmg menyakitkan hati, still gak nak berkawan.. still gak nak jaga hati.. still gak nak sembah hormat bagai.. *bodow*

Thursday, July 20, 2006

XPDC Gunung Bubu

tercapai gak ce-cecita aku nk ke masjid Ubudiah, Kuala Kangsar
huuu.. giler bwk lesung & deghoyan naik puncak

puncak gunung Bubu & view sunset


hm.. tader masa nak nulih detail.. paler sarat ngan keje.. *penin*.. bubuh log je udah la kan.. janji ader hapdet. at least, bila dh tua nnt ada gak mender aku nak ingat & gelakkan.. (pics yg le-lain ada kat fotopages)

Log gunung Bubu

Jumaat - 14 Julai

8.45 pm - naik ketapi dr KL sentral ke Kuala Kangsar, Perak. Line up dari KL: Aku, Ayu, Beckham, Wan, Mat Wei, Hafiz, Apexx, Pinky, Joyah, Cdin & Mak Su.
2.15 am - arrived Kuala Kangsar. Met: Muzs, Mail d`legend, Arman
3.30 am - bertolak ke hutan lipur Ulu Kenas
4.00 am - membuta kat starting point: tido dlm keta, dlm hammock, atas meja, atas kusi, atas ground, etc..

Sabtu - 15 Julai

6.50 am - solat
7.30 am - srapan oleh crew SOS (emm syedap masakan org umah bro Muzs) - met Kadiaq, Zaidi dari penang + Saiful, Zamri, Asri dari Kajang + cik Hamid
9.00 am - start trekking jln balak (pacat ada la se-sikit).. cuaca baekk punyerrrr cantekk
9.25 am - start masuk utan.. *peh*.. pacat bykk siuttttt.. *mentallllllll*...
11.00 am - sampai kat sg. gading.. take 5 jap.. buang pacat yg melekat
1.30 pm - sambung trekking.. pacat dh kurang sket.. aku lead trek dgn wan.. terserempak ngan babi hutan.. *cuak*.. dah ler aku berdua je jln kat depan.. tak bwk parang lak tu.. sib baek menatang tu lari.. *pheww*..
2.45 pm - sampai kemsait ulu sg gading.. lunch jap + solat jamak
4.55 pm - start trekking balik sampai last water point.. haa, taim nih pacat dah tadok coz tahap ketinggian kut.. bak kata Arman, pacat pun pewai trekking te-tinggi nih..
6.05 pm - sampai kat last water point (LWP). refill bekalan air.. pastu aku trus shoot ke puncak dgn Becham.. nak kejar sunset katanya..
6.55 pm - arrived puncak gunung Bubu.. *takbir*.. alhamdullilah sempat gak tgk sunset.. terpaksa panjat pokok ngan Beckhan & mail nk tgk view
7.30 pm - dh setat sejuk giler babas.. kata Muzs, back in 2000, ada sorang trekker (arwah Mahathir), meninggal dunia kat kemsait kitaorg tu sbb kena panah petir.. *al-fatihah*.. eniwei, lepas solat trus boooommm... zZzzZZZ... tak ingat kul brp Muzs kejut suh dinner.. sempat gak melantak 3 bijik durian yg Mail pikul.. oh ya, Beckham siap bwk lesung batu.. nak tumbuk bawang katanya.. huuu giler.

Ahad 16 Julai

6.55 am - solat
9.00 am - srapan oleh crew SOS.. aku pi ngayat roti lubnan cik Hamid.. *hehehe*.. err, meehoon yg arman masak pong leh tahan sedapnya.. *nyumm*..
11.15 am - gerak turun.. aku lupa bwk turun sampah megi cup & tin livita (bernanah telinga kena perli ngan arman).. *huuuuu*.. macik terlupa!
11.50 am - sampai LWP.. taim nih aku trekking sengsorang
12.30 pm - sampai kat ulu sg gading.. minum jap pastu trus gerak berdua dgn wan
2.40 pm - sampai sg gading.. take 5 jap pekena limau
3.00 pm - gerak keluar dgn Muzs, Wan & Hafiz..
4.05 pm - arrived trek balak.. terserempak dgn anak seladang... besau giler.. kerbau pun kalah!
4.25 pm - arrived starting point.. ramai giler org berpiknik kat kawasan rekreasi ulu kenas nih.. cam jadi perhatian je bila kluar hutan bwk haversack.. dgn baju berselut.. kaki berdarah kena pacat.. sempat pekena rojak kat warung tepi hutan nih.. pastu beremdam dlm sungai.. *charer*
6.00 pm - group last sampai starting point.. packing balik.. sempat gak singgah masjid Ubudiah - solat... pastu lepakking kat stesen ketapi Kuala Kangsar..
12.00 am - acara mengenakan aku sempena besday aku yg ke-27.. *tua dah aku ghupernya*
12.55 am - ketapi sampai.. gerak balik KL..

nih aku edit dari Muzs punyer log:

Hmmm pagi yang indah dan mendamaikan, minggu ketiga di bulan julai... beberapa insan yang lahir di bukan Julai tersenyum girang disebabkan ahhhhhaaaaaaaaaaa ini kan bulan kami!!! Bangkitlah Sang Cancer..... berbintangkan hidupan air adalah suatu kenyataan yang mengujakan... dikatakan spesis yang ROMANTIS, MENGAMBIL BERAT TENTANG PASANGANNYA, dan sangat SESUAI UNTUK DIJADIKAN KEKASIH...

1. Adlyana (aD) 17 Julai
2. Muzafar (Muzs) 5 Julai
3. Hafiz (member Mat Wei) 10 Julai

Semuga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, hidup semakin diberkati dan dapat meneruskan pelbagai bakti Aaamiin. Ngap ngap ngap ngappp... nyum nyum nyum nyum roti sardin ditelan oleh rakan2 pendaki sekalian.. Terima kasih ISTERIKU yang sangat memahami minat dan peranan yang dimainkan aku dalam sesebuah XPDC... Sebagai seorang penganjur dibelakangnya ada seorang isteri yang cukup supporting dan sporting... i luv u “yang” cewahhhh (sardin disediakan oleh Isteriku pada malm hari nya sebelum XPDC bermula)

Taklimat pagi diberi menandakan XPDC semakin hampir dimulakan sambil para peserta menadah tangan memohon keberkatan ilahi (bacaan doa oleh OGLJB) ada juga peserta yang menekup hdung menahan bau si Birthday Girl kita.. aD la sapa lagi.... gilos boleh putus kawan... Jangan silap semua, bukannya dia tak mandi tapi BAYGON punya pasal.

9.00 pagi perjalanan dimulakan.. 1st checkpoint adalah Rumah Pam Hulu Kenas (20min) kueng – kueng -kuang, keupayaan peserta diukur dengan teliti oleh aku demi memastikan tiada yang patah balik dan menghidapi masalah kesihatan meruncing. Hmmm tunggu punya tunggu nampaknya last man masih jauh... untuk tidak melengahkan kesemua ahli xpdc maka keputusan dibuat dengan meneruskan perjalanan ke Sg Gading (1jam 45min)..

11.00pagi sebahagian besar peserta telah pun tiba disini dengan kaki dipenuhi pacat!!! Bak kata Cd Din – boleh timba pacat kat kakinya!!! Masakan aD menghabiskan satu tin Baygonnya di tepi sungai Gading semata-mata nak mengelak pacat... Akibat dari perbuatan tersebut.. rakan2 pewai bila ikut belakang aD.. rasa cam ikut lori sembur racun..

..keh keh keh.. stakat nih je la yg mampu aku cut & paste log si Muzs nih.. citer selanjutnya nya, carik la sendrik..

kimia 2

rasanya keje aku utk sepjg 3 atau 4 minggu akan dtg nih akan bagi tekanan (phisically + mentally) kat aku.. wat masa nih aku malas nak fikir apa yg bakal jadi (samada baik / buruk). mcm mana pun, aku takkan lepas tangan camtu je. selagi boleh diperbaiki, selagi ada masa, selagi aku larat.. aku akan buat yg terbaik. insyaAllah.

water rafting.. hm, trip utk wiken nih terpaksa di kanselkan. aku takut badan jadi terlalu penat sampai tak leh kosentret buat keje.. me-mana unofficial appointment pun kena letak tepi dulu.. biarla org nk kata aku nih anti-sosial ke haper.. lantak ler. keje aku.. orang haper tau.

taim keje biar keje bebtul.. taim rileks baru enjoy pe-puas.

Wednesday, July 19, 2006

quickie

balik dari xpdc gunung bubu pagi isnin.. 6.45am.
sarapan then shoot ke opis - pakai baju yg aku amik kt kedai loundry
sepjg hari ada discussion dgn DOY - ttg august project + t'ganu program + lumut program
mlm, gerak dari opis ke melaka. almost tgh mlm baru sampai kampung
selasa pagi ada appointment kat AG melaka
tengahari shoot KL - arrived nearly lunch hour
jumpa adik lelaki aku jap. pass barang dia yg aku bwk dari kampung
then pegi straight ke opis - meeting lagi dgn DOY & Cosmos supplier non stop smpi ptg
mlm meeting frens kat sunway.. and another frens kat ampang
pastu balik opis sambung keje.
hmm.. stakat hari nih, aku balik rumah juz utk mandi & salin baju.

satu perkara yg aku kesal sangat.. conversation dgn adik lelaki aku semlm:

as: 30 hb ni kena hantar report praktikal.. ingat nak gi awal, 26hb ni.. along nk ikut?
aku: err.. 30hb? kena outstation taim tu.. as pegi sorang ek.
as: em konvo nih along free?
aku: bila?
as: bln sembilan..

..received call dr DOY taim nih, tanya aku kt mana coz he's otw ke opis..

aku: err.. as, kita bincang lain kali ok. along rushing skrg ni. ada meeting
as: *diam - angguk tak, geleng pun tak*

masa kt opis aku duk fikir balik apa yg aku ckp kt adik aku.. *dem*.. aku layan dia as if dia tu one of my client.. no wonder dia cepat sgt kecik hati dgn aku skrg nih..

..headache dari pagi td tak hilang lg.. *pening siut*


Monday, July 17, 2006

i'm 27 today!


alhamdullilah

tho theres no celebration.. no nothing.. still, aku rasa cam best sgt. why? coz finally aku jumpa sesuatu yg aku cari..

*syukur*

Friday, July 14, 2006

sunshine :)

semlm go thru all case studies yg Jessica courier dari Boston dgn DO.. hm, ada 2 chapter yg missing. mlm tadi dh emailed HBS Publisher - suh derang hantar chapter yg takder tu secepat mungkin. rasanya takde masalah kut.. courier tak amik masa lama, insyaAllah.

stakat nih, selain dari upcoming major project diz august, ada lagi 2 seminar aku kena handle separately (dlm masa yg sama lak tuh).. mrasalah aku feeling ala-ala ADUN Kampung Pening Lalat duk fly sini-sana kejar masa.. *hik hik*.. (macik suka tau bz-bz nih)

others, hm.. aku nak carik sorang part timer tulung aku buat keje utk 2 minggu (24-7 termasuk sabtu & ahad ok).. kali nih, aku tak minat carik among frens - takut ada yg terkecik hati plak coz taim keje aku mmg strict (yg berminat tu, email la ek - aku nk sorang lady yg lum kawen.. fyi, accomodation will be provided - single room lagi tau) work descriptions? alah, simple office work je. paling penting, rajin!

mlm nih aku depart ke Kuala Kangsar. ada xpdc mendaki gunung Bubu (gunung yg fofuler as "pacat's heaven" atau as "hell" utk aku yg tak suka pacat nih).. kata org gunung nih cam "keras" sket.. ye lah, dah gunung tu penuh batu, of coz la keras kan.. ewaah, ckp besar lak aku nih.. hm, aper pun, tawakkal je lah. smoga, aku dilindungi-Nya..

frankly, hati aku tak sepenuhnya kat xpdc kali nih.. cuma ada satu mender je yg buat aku berminat nak pegi.. aku nak tengok betapa indahnya masjid Ubudiah kat Kuala Kangsar - masjid tercantik kat me'sia nih. bahagianya kalau dapat buat solat sunat kat situ. harap sempat singgah sana lepas turun gunung ahad nih.. *pray*

eniwei, tataw naper aku bebtul look forward for diz wiken. cam ada sesewatuh.. *smiles*

aiyak, jap lg ada guests dari T'ganu.. rushing.. rushing.. hv a nice wiken ey..

p/s: to my dearest brother Am a.k.a Bdkleovirgo, have a nice trip to Boston..!! I'm seriously hepi for u.. snap pics bebyk tau. take care ey.

Thursday, July 13, 2006

shahadly?

adalah dlm few months gak aku tak dgr berita dia.. last taim aku terserempak dgn dia, aku tak bother pun nak pandang or haper.. bukan sbb benci cuma ntah.. malas nk amik tau kut.

lately nih, ada gak terfikir ttg dia. nOo tader yg special, juz dat teringat je. puncanya, bila aku terbaca (err saja baca) balik entry kat blog lama - cerita tentang aku & dia.. *smiles*.. kinda rindu jugak.. rindu as a fren.. tak salah kan?

pagi tadi, te-tiba je dpt sms dari dia.. asking abt sumthing. ringkas je apa yg ditulis - serious.. hm, coincidence ke apa? kimia or chemistry?.. apa pun, aku tak sangka dia akan contact aku - esp bila birthday aku juz arnd d corner - kinda touched.. tp, part yg spoil tu bila aku replied - tulis dua tiga perkataan yg cukup sinis tanpa menjawab soklan dia. ntah la.. tataw kenapa aku mcm sengaja 'bakar' hati dia.. and so, dia pun jadi tak puas hati & start bagi tiga pat smses lagi. senyum je aku baca mesej dia yg menyakitkan hati tu. sms kedua merangkap yg terakhir aku hantar, aku suruh dia jgn sesekali contact aku lagi..

hm, aku tak faham kenapa aku reply camtuh. walhal, aku mmg teringin sgt nk tanya khabar dia.. most important, aku suka kalau dia call.. hrm, berdendam ke aku nih? tp, nOo.. aku tak penah benci dia.. hm, kenapa ek? naper aku buat sumthing yg bertentang dgn apa yg aku nak?.. *sighs*..

pada dia: Bee, i'm sory. didnt mean to hurt u. guess sy belum bebtul move on kut. take care ey!

for my little C & B

M.Nasir - Hati Emas

Berjalan di tanah gersang
Mentari mencekam dada
Debu-debu di jalanan
Menjadi teman setia

Tiada lain tujuanku
Hati emas yang ku cari
Kisahnya di hujung dunia
Mengapa tak ku temui

Oh! terdengar suara halus
Bagai dengar dan menghilang
Katanya pulanglah oh! anakku
Ia tiada di sini

Kembara
Puas sudah ku mengembara
Ke mana perginya oh! cahaya
Mencari hati emas bukannya mudah
Di masa kini adakah kau peduli

Mungkinkah dikau miliki
Hati emas murni suci
Inginku menjadi sahabatmu
Hingga akhir hayat nanti

Kembara
Puas sudah ku mengembara
Ke mana perginya oh! cahaya
Mencari hati emas bukannya mudah
Mungkin selamanya takkan aku temui

p/s: Love u guys sOo much..!!

Wednesday, July 12, 2006

sentuh selalu



seriyes.. aku penat. dah tiga hari berturut meeting tak he-habis. satu hari sampai tiga pat meting.. ke-kejap kang meting ngan org tu.. org ni.. travel sana.. travel sinun.. aii, lemah lutut aku.. panjat gunung pun tak penah rasa pewai sampai camnih.

ntah bila la aku dpt hapdet ttg xpdc aritu.. le-lama tangguh kang, ada yg aku terlupa log yg aku catit.. haii.. lantak ler. aku dh penattt..

sok lusa la sambung lagik.. ada keje nak buat.. (keje keje keje.. sampai mati pun kena keja la la ~ la)

Monday, July 10, 2006

kimia

bz.. byk keje.. penat turun gunung semlm tak ilang lagik.. sok je lah aku apdet pasal trip rituh...

hari ni.. *gelak jahat dulu*.. yea arinih ada org kalah bet.. *gelak lagik*.. ada ke taim aku nak tido dia tipun ajak bet final game world cup.. dah ler aku jenis tataw sepatah hagham ttg bolasepak nih.. dia bagi 2 choice, antara France & Italy.. tp, sikit pun tak bagi aku chance pilih team mana coz dia awal-awal lagik dah pilih France.. (taper.. taper..)

eniwei.. Italy menang.. *keh keh keh*.. dey, yarrreeee??!!! sapedeh une aramete yinggeh? maksudnya; dah kalah tu tak re-reti nak belanjer?.. *hua hua hua*..

Friday, July 07, 2006

i'm sejuukk

lets make diz quick..

abt work: tak tercerita rasanya. tp kena gak jot down sumthing.. coz aku rasa tahun nih aku akan cipta another history (or my-story).. samada history tu ttg sumthing yg baik / buruk.. aku still tak sure (of coz aku harapkan yg terbaik).. but then, dats again, depends on me - on how aku nak tackle diz major problems i'm facing with.

sabtu nih ada golf tournament kat gleanmarie. our guest of honor wud b SPB Agong. and yes, he will b participating in d games. as ussual, esok kena bangun awal. hv to b there at 6.30 am.. and wut sucks is, i'm alone handling diz event.. called HQ diz morning. suruh derang hantar dua tiga staff kat glenmarie. we'll see camner. if tader org dtg tolong aku, i'm gonna bring up diz matter to TS.. no more kesian.. no more jaga hati.. i have enuff of diz dem "nyeh nyeh" birocracy.

talking abt diz saturday, lepas event nih aku shoot ke Ipoh, perak. ada xpdc ke gunung Peninjau. promise dgn Hany (member outdoor baru yg aku tak penah jumpa) nk meet her up kul 4.30 pm.. hm, event habis rasanya around 2.30 pm.. Tuanku berangkat balik let say around 3.00 pm.. maknanya aku ada masa lebih kurang sejam nak rush ke KL jumpa dia.. insyaAllah, sempat sampai on taim..

others? owh.. hari nih hari ke-6 aku demam. ekceli dah okeh.. cuma belum bebtul ok.. rasanya aku boleh berbangga kut.. sbb kali nih aku boleh 'jaga' diri taim demam tanpa perlu harapkan org len. rasa cam dah 'dewasa' sangat (or perlu ke aku tulih.. 'dah tua'..?).. *hehe*.. eniwei, im "sejuukk".. (i'm cOol).

one more thing, abt my lil bro.. dia dh ok. mmg btul pun, dia ada problem - dgn his gurl.. rasanya kalau kita sayang adik kita, kita kena turut sayang 'orang' yg dia sayang.. dan kalau kita nk make sure segala makan minum adik kita terjaga.. kita kena make sure part 'orang' yg dia sayang pun terjaga jugak.. hm.. mcm tak relevan.. tp, aku kena belajar utk terima. its abt time kut utk aku merasa dunia ber-ipar-duai.. for d sake of my bakal adik ipar punya final thesis, aku bagi dia pinjam my notebook (itupun lps adik lelaki kesayangan aku nih pujuk suh tulung awek dia nih).. nasib baik aku ada 2 notebook (tp, satu lagik nih opis punyerlah).. hai-lahh..

guess dats abt it for my wiken nnt. ok lah.. for wutever pun harap sumer org yg sentiasa amik berat ttg aku hepi selalu.. (love u guys & gals).. *hugs*

eh.. wut dress to wear tomorrow ey?.. hv to find sumthing dat not too flashy.. not too sexy.. not too formal.. aiyoh.. *penin*..

Thursday, July 06, 2006

apa di atas?

naper ek, bila kita demam, kita tend to be sOoo manja & ngengada?.. since i hv nobody to 'manja' with, maka terpaksalah melayan kerenah sendrik. e.g., cam semlm, tekak nih ngengada nak pekena sup (sup kan elok utk org demam). kalau taim ada partner dulu, boleh la aku main order je nak mkn apa per pun.. semua siap terhidang.. laaa nih, sendrik mau ingat la dey.

disebabkan nak cari sup yg power & kaw-kaw nyer (maksud aku, selain sup kedai mamak), aku pun kontek la ayu d`tokei sup. pemily dia run bisnes sup kat wangsa maju. yep, mmg jauh tempat tu tp, nk jaga hati 'anak tekak', aku gagah kan pi carik kedai sup nih.

lepas tiga pat kali pusing tempat yg sama, jumpa gak akhirnya.. order air limau kasturi suam ngan sup haperntah ayu served.. (sup gearbox ke yuu? tader bentuk gear pun). ayu wuz quite bz mlm td. ramai gak customer dtg. eniwei, masa tgh pekena sup, wan dtg join. borak ttg next outdoor trip (topik yg biasa dibincangkan bila lepak dgn be-budak 'luar pintu' nih)

dekat nk kul 10 mlm dpt call dari adik lelaki aku. he wuz at d nearby restaurant. aku suruh dia dtg kat kedai ayu. mood dia cam tak brp ok masa kitaorg jumpa. pelik jugak. tak sempat borak pjg. he didnt even look at me while we talk then dia ce-cepat kiss de-dua pipi aku pastu terus pegi without saying a words. i wuz kinda blurred. called dia & tanya kenapa.. katanya, dia nampak aku since aku step in kedai ayu lagi.. since aku tahu tempat tu dekat dgn rumah dia jd dia expected aku akan call ajak jumpa (which i dont coz condition aku agak teruk dan aku tanak dia or any of my family members tau aku tak sihat).. wuts hurt d most is bila dia ckp, aku tak penting kan dia.. maNn, rasa cam ada batu besar hempuk kepala nih... oh, brother if u only u knew how much u and our family mean to me!..

call adik lelaki aku yg no. 2.. told him wut had happened. dia pun cam terkejut coz adik aku yg no. 3 nih bukan la jenis yg suka merajuk. nk sedapkan hati sendiri, kitaorg assumed maybe dia stress dgn problem sendiri dan mungkin taim tu dia perlukan aku tp aku tak bagi full attention kat dia.. *sigh*.. will try to call him again today. hopefully, hes ok.

ahh.. werk.. werk.. werk..


Mengapa kanta ini masih berkaca
Sedangku telah pun terima di dalam redha
Segala kepahitan
Pengalaman menjadi penawar
Mengejar impi ke pintu Syurga
Duhai bonda
Bilakah akan ku kecapi kasturi
Penebus maruah
Dan semangat lama
Mengapa sinar neon dan gedung indah
Kotaraya yang menjanjikan sejuta rasa
Sejuta harumanKini menjadi penjara jiwa
Ku yang merindukan ketenangan
Duhai bonda
Hari-hariku kini berlalu
Bagaikan bahtera
Tanpa layar dan kemudi
Bonda
Akhirnya terbongkar jua rahsia
Tangisan dan gurindam
Keramat kasih sayangmu

Wednesday, July 05, 2006

Apa yg dicari?

Alkisahnyer:

…theres Kiah, ponpuan yg tak baper cantek dan masih single-mingle… and theres also Kemat, pun single lagi solo gak. Satu hari, Kiah berkenalan dgn Kemat.. memula tu Kiah anggap Kemat nih cam ke-kwn biasa je. tp bila dh slalu sgt berborak, ber-talipon & ber-email bagai, Kiah rasa cam best sangat bila Kemat nih ada.. and disebabkan sikap Kemat yg baik ati, concern dan cemacam lagi la.. Kiah pun start suka kat Kemat.. memula tu suka as frens.. lelama suka cam lover plak (cewahh Kiahh) then one day, afta few mths kenal, Kemat bagi hint yg dia suka kat Kiah. haper lagi, tersengeh-sengeh la Kiah mendengarnya. well mungkin ada yg pikior citer nih berakhir ngan hepi ending ala industan .. nOoo nEhiiii.. the best part is, Kiah buat hal plak (ntahaperhape laa Kiah nihh).. ntah naper, tetibe je Kiah rasa cam tak ready nak berkomitmen (pelik kan).. nak kata Kiah tak suka Kemat, eh.. tader lah, Kiah mmg berkenan sgt ngan si Kemat.. nak kata Kiah ada org lain, eh tader.. manader.. kat Kemat sorang tu je lah dia suka.. cuma menurut Kiah, dia tak ready lagi. Bila ditanya bila nak ready? jawab Kiah.. “tataw” .. err.. citer nih sampai stakat nih je sbb setiap soklan yg diajukan kat Kiah jawapannya cuma satu: “tataw”.. so, aku pun ikut sama “tataw” ending love stori Kiah & Kemat nih..

Soklannyer,

1. aper masalah si Kiah nih?
2. sebenarnya, dia terima atau tak si Kemat tu?


Off record:

Editor : wey Kiah, awat hang jadi lagu nih? kalu si Kemat tu bosan nk tunggu hang, dia pi cari len camno?
Kiah : nak wat lagu mana.. kalu dia pilih jalan tu, cheq pasrah je laa..


Oit.. haper daa cerita mengarut nih.. cut.. cut.. cut.. (eh cam nyanyi lagu “cut banana”..)

*******************************************


Bengangnya hari nih.. bengang la sesangat! Ntah berapa kali nak tukar flight list utk tournament Sabtu nih.. macam tu tak boleh.. macam nih tak boleh.. *argh*.. buat sendrik la wey.

Tekanan btul laa..

layann lagu mas idayu lagi baik : robek hatiku la la ~ la


Tuesday, July 04, 2006

tertido

lounge room..

"helo aD.. plan ptg ni kena kansel la"
"erm?"
"ada hal urgent"
"its ok Nai. next time pun boleh"
"sure??"
"really.... its ok.."

tgk jam dh kul 6 lebih.. kepala berat - pening + flu + sore throat.. hm, sib baik Nai kansel kan plan. aku pun mmg seriously tak larat..

****************

erm? sunyi je.. mana sumer org?.. tgk henpon - byknya miskol.. *erk*.. kul 11.05??.. *dem*.. aku tertido kat lounge room??!! biar betul. naper takde org kejutkan..

****************

subuh ni aku terjaga lagi - harap sgt aku ada kat rumah.. tp, haha.. bebtul tak sangka aku berjaya habiskan lebih 12 jam tido kat opis.. *giler*.. now nk tunggu klinik area opis nih bukak. aku tak kira, hari nih aku musti amik mc.. tak larat sgt dah ni..

hm.. sunyi nya hidup ni...


Monday, July 03, 2006

hot lemon tea

..i do not wish for sumthing like diz.. well.. um, at least, not now.. not today!!..... *sighs*..

and diz wud b my third glass of lemon tea.. *urghh*.. (how i hate it!!!!!).. maNn, diz is not gud.. sOo not gud..

..lemon tea.. im counting on u.. *crossing fingers*..

reminder to meself: sakit tu penghapus dosa-dosa kecil..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...