KENGKAWAN

Friday, August 25, 2006

wish me luCk

so diz is it.. pada me-member yg rasa nk dtg bagi semangat tu, jom la ge-gamai gi KL Sentral mlm nih.. ketapi gerak kul 8.45 pm.. so, till i write again next month.. bubyee.. *hugs & kisses*



Trans Titiwangsa V2 (26 Aug to 2 Sept 2006)

Day 1
Sg. Siput --> Lasah --> Kuala Mu --> Pondok 2 (kemsait)
Total trekking hours = 4 / 5 jam (tak termasuk 4 jam naik 4WD)

Day 2
Pondok 2 --> Last Water Point --> Gunung Yong Yap (kemsait)
Total trekking hours = 4 / 5 jam

Day 3
Gunung Yong Yap --> Gunung Bubu --> Kem Lopak Air --> Puncak Kayong --> Puncak Kambing --> Gunung Tok Nenek --> Kem Kacang (kemsait)
Total trekking hours = 8 / 9 jam

Day 4
Kem Kacang --> Puncak Bonsai --> Puncak Bonsai Semak --> Kem DGU --> Puncak View --> Puncak Bonsai Tengah --> Kem Agas (kemsait)
Total Trekking hours = 7 / 8 jam

Day 5
Kem Agas --> Puncak 6135 --> Puncak 5514 --> Puncak Junction Kecik --> Gunung Junction (kemsait)
Total trekking hours = 6 / 7 jam

Day 6
Gunung Junction --> Kem Cerek --> Gunung Gayong --> Gunung Korbu --> Gunung Junction (daypack) --> Kem H2O (kemsait)
Total trekking hours = 9 / 10 jam

Day 7
Kem H2O --> Puncak Anak Yong Belar --> Gunung Yong Belar --> Kem Kuali (kemsait)
Total trekking hours = 6 / 7 jam

Day 8
Kem Kuali --> Kem Kasut --> Kem Kabin --> Blue Valley Dam --> Tanah Rata Cameron --> Kem Forest (yey! malam kejayaan!!)
Total trekking hours = 4 jam (tak termasuk 2 jam naik 4WD)

p/s: tentatively, nih la log perjalanan yg bro Muzs prepare utk xpdc Trans Titiwangsa V2 nih. harap kitaorg tak byk trekking taim malam.. tp, kalau cuaca tak menentu / ramai yg pewai / ada org injured.. sure log lari. camnerpun, aku mmg bagi 99% keyakinan pd organizer esp our guide Topoi & Arman (ketua program).. selebihnya, tawakkal je lah..

Thursday, August 24, 2006

m.n.m (finale)

hari nih ntah naper hati aku berlagu riang (peh, ayat tak hingattt). finally, i got the chance to talk to him. bercerita ttg sumer yg aku rasa perlu. he still the same old frenz yg aku kenal dulu. tak ada yg berubah.. aku hepi sgt!

mlm nih ada meeting dgn team V2 kat Ampang. dunno la whether I can make it or not. tp, kalau aku tak datang, bila lagi nk agihkan be-brg nih? giler berat tuu.. satu dozen gas refill + ground + extra ration.. takkan nak punggah barang masa kat KL Sentral esok?.. adeiii, buat hal laa..

selingan: bila org tua kita ckp le-laju, maknanya derang tengah marah.. tp, kalau org tua kita ckp le-lambat, maknanya.. lariiiiiiii...!!!

"tadi makcik yg duduk kat negeri semilan tu dtg.."
"hm.."
"dia duk sampaikan pesan.."
"hmm.."
"ada org duk tanya pasal kamu.."
"hmm??"
"dah dua kali dia tanya..."
"tanak arr bah"
"tgk tu, terus tak nak.. kut ye pun tanya lah siapa dia"
"saper? Datuk K??"

huahuahua.. sure bapak bengang.. ya-ampun.. huahuahua.. se-sungguhnya aku tak nakkk!! - fullstop.

Wednesday, August 23, 2006

m.n.m 3

lately, hati nih asyik teringat kat dia.. lama giler tak jumpa.. ada la 2 bulan kut.. rindu? tak kut.. kalau ada pun, rindu as a frenz je lah. aku tak suka nk commit apa per dgn sesiapa pun. rasa teringin nk hang-out se-sama dgn dia. layan movie-marathon or ape pe jelah. tapi skrg nih me-masing bz.. dia bz dgn keje baru - dgr citer, kompeni dia ada buat grand oppening kat subang.. while aku plak, sejak balik dari bangi rituh, mmg langsung tader masa nk rilek. le-lebih lagi bila aku kena kosentret kat trip V2 ni.

hm, tinggal 2 hari je lagi utk aku buat final preparation utk xpdc TransTT V2. nerbes sey. dalam sumer org bz pi gym, jogging, cycling etc, aku duk penin paler runner sensorang carik be-brg outdoor.. kalau me-mender tu boleh dapat dlm satu kedai taper lah jugak, nih dah habis satu KL aku tawap.. dari md vlly - klcc - bangsar - pertama - campbell - ampang outdoor - kedai hardware.. setahu aku, masa group meeting last saturday, fazi yg sepatutnya runner carik be-brg nih, last minit, fazi kena pegi outstation ke Desaru.. aku la yg jadi mangsa jadik bidan terjun.. humangggg penattttt weih. nih kalau team aku tak menghargai usaha murni lagi gigih aku nih, tataw la nk ckp camner..

arituh, aku ada called adik lelaki aku yg no. 2. inform dia pasal xpdc nih. mmg te-tiap kali nk pegi masuk utan, aku juz inform kat 3 org adik aku je. yg le-lain, termasuk bapak langsung takde idea tentang ektibti aku yg satu nih. bukan aper, aku tanak bapak susah hati. dah ler selama nih aku duk nyusahkan hati dia je.. bagi aku, kalau bapak dpt tahu pun, biarlah lepas xpdc nih tamat.. while on the phone dgn adik aku tu, sempat gak la aku inform dia ttg polisi insurans yg aku ada & another insurans yg bakal aku amik termasuk la insurans takaful yg organizer apply. ada 3 semuanya. in case if anything jadi kat aku dlm hutan nnt, aku juz nk dia tahu yg aku letak nama dia sebagai penerima..

wut else ey?..


Tuesday, August 22, 2006

m.n.m 2

susah org nk tgk aku marah.. dlm keadaan apa pun, aku akan cuba yg terbaik utk jaga hati org.. ketepikan semua rasa tak puas hati.. bak kata pok yie dulu, jgn pandang keburukan org, cari kebaikan dlm diri mereka, betulkan diri sendiri dulu.. mungkin, kita yg bersalah

Every time I look, every time I stare upon a mirror
I really dunno who I thought I knew for years
Who’s the girl I see, she’s been fooling me
Keep telling me wut I thought I wuz supposed to be
27 years has passed, I made a lot of sacrifice
I did everything for everybody but me!
No one can really tell, I hide my tears so well
But by that time they look they can only see the smile.

kenkadang, aku rasa aku dh cukup faham apa yg aku nak dlm hidup ni.. biarpun ada kurang di mana-mana, still, aku rasa kekurangan tu tak cukup kuat utk calarkan apa yg aku ada sekarang.. tp, tak pd org lain.. kekurangan aku selalunya dijadikan punca..

Sometime I wonder, did they care as I much I care?
Would they really care to do they things I’ve done?
Anyway, don’t matter if they don’t do the same to me
I still been doing things I do, you see
My life is like a burning candle
Bringing joy to people, giving like though how much its hurting me.
If dat the way its gotta be then let it be
By the time the pain is too deep too hard.

kenkadang takde siapa tahu saat aku tgh marah / sedih.. saat aku susah / senang.. saat aku bebetul perlukan seseorg yg boleh aku percaya.. bukan senang beb utk aku simply share apa yg ada dlm hati nih dgn org lain.. kenal setahun dua pun belum tentu dapat korek apa yg ada dlm kepala aku nih.. sadly, bila kita dh jumpa org yg kita boleh rely on.. ppl tend to give their jugdements.. without knowing wut is really going on.. more worst, without trying to understand wut i've been thru all diz while.. sad isnt it? or perhaps aku je yg rasa camtu.

Every time I tried to tell myself dat everything’s okay
I cant deny I crying all than I can say..
God have mercy, please give me.. give me.. show the light to me
So I can give they joy the people wanna feel
So I can live another day until I have no will
To my heart, can no longer take diz pain
No longer sleep at night, I don’t wanna live another day
Don’t wanna fall apart
I juz wish I could vanish all that breaking me
Juz leave the misery and don’t look back.. I wont look back
hm, dah lumrah bila mender yg buat kita hepi tu selalunya tak boleh buat org lain gembira.. tp, dlm nk pastikan org sekeliling kita tertawa, kita pulak yg merana.. *sighs*.. biarlah..

Everyday I pray I have the strength to carry on
Every night and day I pray things working my way
Well its better be dat way, with the dangerous game I play
But no one have to know all the heartache I take
Its nightmare out there
I got no one to share troubles in my mind... in my mind I bear
If dats the way is gotta be then let it be
By the time the pain too deep to hard.


Monday, August 21, 2006

m.n.m

wiken kali nih takde rest langsung.. start dari jumaat sampai la mlm tadi, aku tak lekat kat umah.. penat giler.. tapi enjoy sey.

thanks to Apek for the PGL musical teater kat Istana Budaya. it wuz unexpected.. but kinda cOol ekceli..! part yg paling klakar, bila kitaorg duk sembang pasal ke-pelik-an our 'date' mlm tu.. "org gunung tgk teater??".. *peh*.. boleh jadi 'bahan' kat atas gunung nnt..

sabtu, spent masa dgn 2 org adik pompuan aku. shopping baju raya utk derang & adik-adik aku yg lain.. sempat gak belikan Aunt Shi sepasang kain kebaya utk 'match' kan dgn baju melayu biru bapak.. pepandai Aunt Shi la nk jahit cemana nnt..

hm, to sum other ppl, maybe cam terlalu awal utk beli persiapan raya nih. tapi nk buat camner, adik bradik aku bukannya sikit.. tu belum masuk yg tiri lagik.. kang mana nk tempah lagik.. lambat sikit je, alamat memasing pakai kain ela lilit kat badan 'ala-ala' sari ler jawabnye.

lewat ptg tu plak, aku join team V2 pegi beli rations kat Tesco Ampang. happening sey shopping gegamai nih. lepas shopping, kitaorg pegi umah Rain - bahagi rations.. mlm plak, pegi mendaki bukit Tabuh kat Melawati (mmg tak reti penat be-budak nih).. sepatutnya mlm tu aku gerak naik gunung Nuang. tp, derang racunnnnn aku ce-cukup.. suruh tukar plan ke bukit Tabuh.. layan je lah. ramai gak yg polow.. group kami je dh 10 org.. tu tak campur group Mat Wei yg dh mendaki lagi awal.. meriahh. satu je yg tak best, nyamuk byk siut.

ahad, sesubuh gaban dh bertolak turun bukit. ngeteh jap kat area melawati, pastu balik umah trus membuta sampai tengahari.. ptg, hantar adik aku balik kampung, pastu keluar dgn me-member gunung lagi.. lepakking sampai tgh mlm..

Friday, August 18, 2006

preparation

"err.. hi"
*blur*.. (saper lak mamat nih)
"i'm sory, i'm in a hurry.. err, i saw u since the other day.. um, can i have ur number.. i really wanted to know u"
*lerr*.. "err.. i juz lost my hp.. so, i dunt hv any number.. sory eh"
"oh dats ok.. btw, im Shawn. i work arnd diz area".. *hulur tangan*..
"oh hi. im D****"... *salam*.. "err, i got to go.."
"oh ya sure, ok.. um, i'll see u arnd.. rite?"
*smiles*

brani kan org skrg nih? tak takut rejection langsung. kenkadang aku terpikir gak, apa yg ada dlm fikiran derang bila nk approach sumbody? mcm mamat tadi, selamba katak je block jalan aku. buatnya aku buat tak reti, tak ke tebal muka dia nnt? eniwei, dat is not my point here. takde kena mengena pun dgn apa yg aku nk cerita nih..

hm, mlm tadi lepak kat kedai ayu dgn me-member lain. takde buat apa pun.. sesekali buang masa apa salahnya.. *poyo*.. ekceli, sejak dua menjak nih aku duk risaukan jumlah ration yg nak di sumbatkan dlm haversack utk V2 nanti.. muat ke deuter 40+10 nnt? gerun plak bila aku dengar me-member gunung lain re-ratanya bwk paling kurang pun 60+10 liter.. ada tu siap nak bawak 100 liter punyer beg.. giler ahh.. beg besor camtu, badan aku pun boleh sumbat..!! hadei.. sure jadik 'bahan' kalau beg aku paling kecik kat atas gunung tu nanti.. hm, kecik ke beg aku? rasanya dh ngam-ngam dgn saiz badan.. *alohh*

balik dari melepak mlm tadi aku pegi umah ayu. dulukan duit serunding daging yg kak Mai suh amik. sempat gak arr aku try karrimor 60-70 dia. boleh tahan gak besar beg tu.. nk beli tapi takut aku tak terlarat nk bawak. we'll se la how.. kalau beg aku tak muat nk bubuh 8 hari punya ration, terpaksalah aku guna beg ayu. kalau serasi nnt, boleh lah beli lagi satu haversack..

satu lagi problem.. kena beli sleeping bag baru. nk cari jenis yg ada pat lima layer.. sleeping bag yg ada skrg nih sure tak boleh tahan sejuk.. sepanjang 8 hari tu nanti, paras ketinggian melebihi 5 ribu kaki.. sejukk woo.. kalau hujan, alamatnya memasing jd cam org kena 'parkinson' ler jawabnya.

pastu apa lagi ek? oh ya.. kasut pun kena tukar. kali nih tak boleh count on kasut getah yg aku slalu bwk pi trekking coz limit utk pakai kasut tu juz 3 hari je. kalau lebih, sure hancur tapak kaki..

personal checklist for Trans V2:
  • baju - 2 helai baju trekking + 1 baju/sweater utk tido + kain batik
  • telekung
  • sleeping bag
  • toiletries
  • kasut + 2 socks + arm-band
  • rations (kena peruntukkan 70% beg utk bubuh rations)
  • masstin + cawan/pinggan/sudu/pisau
  • head lamp + torchlight kecik + bateri + kemera (penting nih)
  • poncho
  • first aid
  • water bag (utk day pack dari gunung Korbu ke gunung Gayong)

group checklist

  • khemah/hammock (is it neccesary? mcm tak perlu je)
  • fly + ground
  • lantern + stove + refill gas
  • Minuman kejayaan Redbull taim sambut Merdeka nanti (pentingggggg!!)

hm, ada yg tertinggal? (psstt geng V2, tolong apdet ye mender yg takde).. aiya taim dah limit.. gtg now.. kije kije kije.. ptg nih 2 org adik pompuan aku naik KL.. nak shopping baju raya katanya.. layann.

..to be updated later nahh

Thursday, August 17, 2006

from d bottom of my heart

is this my coming out of the closet stori? i dunt think so..
kenkadang (ekceli, selalunya) aku rasa certain pekara yg jadi dlm hidup aku mmg tak adil. tp, sebagai makhluk kerdil ciptaan Allah (swt), siapa lah aku utk mempersoalkan semua nih.. apa yg jadi dah ditentukan. terpulang pada insan seperti aku nih utk menerima qadaq & qadar dari-Nya..
lately, err not to say lately la.. almost a year already kut, blog nih dh jadi terlalu 'public'.. aku pun tak prasan sejak bila me-member gunung found out abt diz blog.. well y'see, at first theres no problem at all..
well thats not until few days ago when one of my best frenz asked a few weird questions. me-mula tu aku cam pelik arr. then bila aku tanya bebtul, baru dia reveal sumthing yg dia baca dari Hata punya note.. *fak*.. can u juz imagine apa yg aku rasa taim tu? God, rasa mcm semua darah naik ke kepala.. rasa nak explode.. rasa nak mati taim tu gak.
it took me a while nak cool down kan diri sendri. aku off kan phone. utk seketika aku rasa blank.. blur.. wut should i do??!!.. *dem*
realized dat takkan la aku nk avoid dia, so aku on balik phone. and he called.. dan aku tanpa berfikir apa consequences yg bakal jadi, aku juz cerita the whole thing.. takde tapis or potong dari kementerian penyiaran - plain - mcm cerita edisi siasat kat ntv7 tu..
dunno la apa yg dia fikir taim tu bila dh habis sesi stori mori bagai. dia juz diam. ntah lah.. bagi aku kalau dia bebtul best frenz aku, dia terima semua ni seadanya..
our conversation byk kali terganggu.. yelah, on d phone taim bekerja. sendri mau ingat la.. late dat evening, dia called lagi. mcm tak pecaya bila dia ckp dia 'ok' with everything.. and he's asking abt my life now.. err now?? hm, i wasnt so sure abt my life now.. its been a year already i'm stuck in the middle of no where.
if he's talking abt plu lover.. i dont have any (ekceli ada seorg yg menunggu.. tp aku rasa dat somebody tahu yg our relation is not gonna work and dat somebody pun tahu kenapa).. back to the stori, juz in case if he's asking if i'm gonna get marry or sumthing, my answer is still.. i dont hv any bf.. and i'm not sure.
aku sendri tataw kat mana aku berdiri sekrg nih. kalau di suruh buat keputusan utk memilih jalan antara 'kiri' (senget) dan 'kanan' (stret).. for sure aku tak dapat nk tentukan. bukan sbb aku tak reti nk pilih. cuma hati nih (mungkin buat masa ni) dah tak mampu utk jatuh cinta lagi. jalan yg ada cuma utk bergerak ke depan.. cari keredhaan-Nya - fullstop.
to him,
so, y'see my frenz, now that u know "why" everything is so complicated. thanks to you, your girl and your friends for being so understanding and accepting me for the way i am.. *hugs*

Tuesday, August 15, 2006

upcoming trip

my long awaited project.. Trans Titiwangsa V2.. insyaAllah, hujung bulan nih, aku akan masuk hutan selama 8 hari (dari 26 ogos - 2 september) semata-mata utk mencari penat merentas banjaran titiwangsa.

rasanya, nih la xpdc yg paling lama & paling giler yg akan aku buat utk tahun nih. kalau tgk log yg Muzs bagi, aku akan mendaki 13 gunung @ puncak yg tingginya antara 5 ribu ke 7 ribu kaki.. start dari:-

1. gunung Yong Yap 7113' -- gng ke 6 tertinggi di semenanjung
2. gunung Bubu 6476'
3. puncak Kayong 6250'
4. gunung Tok Nenek 6248'
5. puncak Bonsai Semak 6050'
6. puncak View 5905'

7. puncak Bonsai Tengah 6102'
8. gunung Junction 6849'
9. gunung Gayong 7129' -- gng ke 4 tertinggi
10. gunung Korbu 7162 -- gng ke 2 tertinggi (selepas gng Tahan)
11. gunung Yong Belar 7155' -- gng ke 3 tertinggi
12. gunung Challi 6309'
13. puncak Three Boundaries 5840'

perjalanan trip kali nih akan bermula dari perkampungan org asli Kuala Mu, Perak dan berakhir di Blue Valley Dam, Cameron Pahang.


*route xpdc Transtitiwangsa Version 2*

hm, ikutkan.. dh lama aku tak eksesais.. last trip yg aku pegi, ada lah sebulan yg lepas. masak arr nak start jogging balik. sepanjang duduk kat equatorial rituh dh cukup utk buat perut aku bertambah bulat & sendat.. tp, takpe.. ada masa lagi 2 minggu.. insyaAllah aku boleh buat.. insyaAllah..

sabtu nih ada meeting dgn bebudak gunung. nk bincang ttg peralatan & rations. hm, sampai skrg aku duk terbayang-bayang berapa banyak ration yg nak dipikul sepanjang 8 hari dlm hutan.. sure berat giler haversack!

tak ramai perempuan yg join trans v2 nih.. kalau tak silap, termasuk aku, adalah dlm tiga pat org (dari 24 trekkers yg pegi). Lantak arr.. bukan aku kisah pun.. yg penting teamwork.

team aku ada 5 org : kak Mai, Fazi, Rain, Becham & Aku.. dlm sumer org nih, Rain je yg aku tak penah jumpa. dia join last minit. tu pun, dia dapat tau dari blog nih.. nasib baik dia contact aku on time.. kalau lewat sikit, sure dh takde seat.

.. dats it for today's entry.

p/s: aku dh penah naik gunung Yong Yap & gunung Yong Belar.. kira yg nih cam repeatation arr. satu kelebihan utk aku coz takde lah mental sangat nak menghadap trek yg mencanak kat de-dua gunung nih.


Saturday, August 12, 2006

job offer

mcm tak percaya.. lewat ptg semlm, aku masuk bilik dlm pukul 6.30 ptg.. pastuh terus tertido sampai pukul 6.00 pagi tadi..!! tido mati sey. adik aku ckp, beratus-ratus kali dia tekan loceng pintu bilik.. tp aku tak sedar.. sampai dia terpaksa pegi reception, mintak extra key utk access bilik aku. yelah, takut apa per jadi kat aku..

kata adik aku lagi, ada la tiga pat kali dia kejut aku suruh turun dinner.. even DO pun ada call, ajak dinner se-sama.. but dunno la apa kena dgn aku mlm td.. seriously, aku tak sedar langsung.. penat sgt kut..

well, today is the big day.. the longggg and anticipating day.. hope everything went well.. *pray*.. oh ya, i'll b in Terengganu tomorrow. will be back in KL on tuesday.

btw, hari nih last day utk prof Warren McFarlan. tadi aku escort dia sampai lobby. dia depart ke Boston ptg nih. the unexpected thing is, he offered me a job in Boston!! mcm tak percaya dengar offer dia tadi. terdiam aku sekejap.. working in the States?.. *whoa*.. is really a gud offer! i told my sis abt diz.. and guess wut she said.. "terima je lah!!".. and i wuz like.. "hey, u not gonna miss me??"

hm.. for now, aku tanak besarkan berita nih. byk mender nk konsider.. byk preparation nk kena buat.. frankly la kan, aku mmg teringin nk pegi..! aper pun, doakan je lah. eniwei, i will keep in touch with prof Warren pasnih.

one thing yg buat aku terfikir.. knp dia boleh pilih aku? guess wut he told me? katanya, susah jumpa org yg bebtul komited dgn keje mcm aku.. and one more thing, becoz of the Nikko insident last wednesday..

camnih ceritanya.. ekceli, kebetulan plak hari sebelum tu aku ada save prof Warren punya case studies dlm notebook aku.. nk dijadikan cerita, on dat lucky day, org yg arrange seminar dkt Nikko terlupa bwk soft copy of the presentation.. *peh*.. malu beb. kalau aku la yg arrange seminar kat situ, sure tataw mana nk letak muka nih.. nasib baik zila call inform ttg dat problem.. ce-cepat aku email case studies tu ke Nikko.. dan 12 minit sebelum seminar start, semuanya ok - juz on time - perfect!.. well, dats d stori la. Warren ckp aku 'save' d day.. *smiles*

hm, byk mender nk cerita kat sini.. ttg event aku kat sini.. ttg terengganu's program.. ttg my upcoming 8-days transtitiwangsa trip hujung bulan ni.. tapi takde masa arr.. len kali la..

hey, got to go.. have to make sure everythings under control tonite.. till then.. chiows.

Wednesday, August 09, 2006

bukan rezeki

*sob*.. babai


semlm, masa aku tengah bz arrange seminar kat sini, ada "malaun" turut bz peratikan handphone aku.. pelik arr.. security kat Equatorial nih tak seperti yg dijangka.. yep, utk kali ketiga.. di-repeat ye, utk kali ketiga aku hilang handphone dalam tempoh tak sampai 9 bulan..!!

1. Disember 2005 - hilang kat KLIA (luggage kena selongkar)
2. April 2006 - tercicir dlm cab (yg ni mmg salah aku sbb cuai)
3. August 2006 - kena curi kat Equatorial ptg semlm.. *geram*

cuma yg berbeza kali nih, juz henpon je yg hilang kali nih.. sim card dapat diselamatkan coz kebetulan batery phone flat.. so, aku tukar sim card ke phone lain.

hm.. apa pun thanks to mr flizo coz pinjamkan henpon dia.. nk pegi beli baru, mmg takde masa.. aku tak bolehkan tinggalkan hotel nih even utk sejam pun. taim mlm je baru free.. tu pun lps dinner (yg for sure habis lewat giler).

hm.. wut to do.. alhamdullilah je lah.

Monday, August 07, 2006

first edition

congrats to Zin for his wedding.. syukur lah, sempat gak aku curi masa attend kenduri kawen dia. (susah tau nk tengok aku pakai baju kurung selain dari hari raya.. u shud b lucky, pal)..

hm, nuthing much for my wiken.. bukannya dapat balik umah, spent kat hotel je.. dah naik muak aku dgn menu kat sini.. sib baik mlm td adik lelaki aku dtg dgn tunang dia.. kitaorg pegi makan besar kat Yankees Hut. sadly, makanan dia cam ampeh.. seriyes sey.. harap nama dgn decoration restoran je yg gah.. part makanan mmg hancusss!

jumaat lepas, last day utk prof Kasturi Rangan & prof David Collis kat me'sia. it's been a great pleasure to work with Harvard's professor for the past 6 days.. diz is wut prof Kasturi gave me,



*cOoL ey?.. honestly, i'm so proud with myself*


semlm plak, another 2 professors arrived from Boston. prof Warren sampai dlm kul 6.45 pagi.. me-mula tu aku ingat nk turun jumpa dia kat lobby.. tp tak jadi.. penat + tak larat.. so, jumpa masa lunch kat coffeehouse. prof Vietor plak, sampai lewat ptg semlm. tp, tak dpt nk dinner se-sama coz aku keluar dgn my bro.. apa pun alhamdullilah, setakat nih semuanya ok. semua under control.

hm, another week to go..

Friday, August 04, 2006

khilaf

my sis wuz here with me 24-7.. teman kan aku since first day lagik. me-mula tu de-dua org adik pompuan dtg. lepas sorang tu balik sbb kena skolah, tinggal la sorang lagi temankan aku.. cam rugi je book sampai 2 bilik. ingatkan nk bagi adik aku privacy.. rupanya dia pun baka penakut cam aku gak.. drpd bilik sebelah, dia menyelinap masuk bilik aku.. pastu, bukannya nak tido atas katil kosong sebelah aku tu.. nak jugak dia menyelinap masuk bwh comforter, tido sekali dgn aku.. *ish*..

wiken nih rasanya a lil bit free jugak la. dah janji dgn member nk pegi kenduri kawen dia.. tp, masalahnya umah dia sikit punya jauh. dan aku pulak kena balik hotel on time coz kena sain masterbill utk event nih. te-tiap hari, tepat pukul 5.00 ptg, sure hotel staff nih dtg bwk bill utk participants punya meals for the whole day.. hm, how?

****************************

i dont feel gud abt myself rite now.. no, its nothing to do with my event.. its just.. *sighs*..

hm, skrg dh bulan Rejab.. pastu Syaaban.. pastu pulak Ramadhan.. kejapnya masa berlalu.. ke aku yg alpa mengejar dunia sampai terlupa mensyukuri nikmat dari-Nya?.. ya~Tuhan..

Wednesday, August 02, 2006

oh no..no

hujan lebat giler kat sini.. how nehh?? mlm nih aku dah suruh banquet mgr arrange dinner by the poolside. tp, kalau hujan bawak sampai ke mlm, how? howwWW??.. *matila macik*..

***************************

hari nih baru boleh bernapas sikit.. seems like sumernya under kontrol.. *alhamdullilah*.. pada yg dah tengok & saksikan sendiri mcm mana werking life aku, sure dh boleh faham kenapa aku jarang pick up calls or reply sms or etc.

thanks to those yg byk bersusah payah tolong aku masa first day dtg sini rituh. really need dat. special thanks to mr_flizo coz bersusah payah panggil me-member dia buat part time utk aku last sunday.. (hey, i owe u one).. janji dgn member dia keje tu siap sebelum tengahari.. skali terlajak sampai ke petang plak.. (so sorry).. harap payment yg tak seberapa plus lunch treat kat hotel rituh worth all the hardwork.. (thanks guys!).

err.. klakar pula bila baca statement dari mr_flizo...

"..dan aku semacam dah leh paham yang dia sememangnya bz tahap gaban. kalau gaban pon sempat tukau baju... dier nyer bz sampai tak sempat nak mandi.."

*haha*.. lawak.. lawak.. see, i dont even hv time for myself.. apatah lagi utk org len? eniwei thanks again pd yg bebtul memahami life & career aku.. *hugs*

***************************

eh, hujan dah berhenti? syukur, alhamdulillah.. alrity, gtg now..

not so gud

Kali nih bapak bebtul marah.. lama dah aku tak dengar dia tinggikan suara camtu.. kali terakhir wuz like 8 yrs ago?? Kalau seblm nih bapak akan beralas bila berckp hal-hal yg sensitif dgn aku.. tapi kali nih, lain benar.. Aku ingat lagi ayat yg keluar dari mulut bapak masa masa dia marah giler kat aku 8 tahun dulu…

Taim tu aku dgn Butet mmg kamceng. Mana ada Butet, kat situ lah ada aku. Kimia sungguh. Satu mlm tu aku menyelinap keluar umah.. kayuh beskal pegi umah Butet yg jaraknya bukan dekat semata-mata nak study utk STPM.. kena rentas 4 kampung sey! Adalah dalam 20km kut.. sampai je umah Butet, aku dah penat giler. Terpaksa obernite kat situ.. subuh esoknya baru aku balik umah. Bapak mmg marah tahap dewata raya.. pree je aku kena libas dgn ranting pokok jati.. *azabb*.. Bapak ingat aku keluar dgn me-mana jantan. Sib baik Butet teman aku pagi tu. Reda sikit marah bapak. Masa tgh marah, bapak cakap..

sepuluh tahun dari sekarang pun, jangan harap abah sedia nak terima cucu..!!! belajar tu penting, sekarang nih bukan masanya nak ber-pakwe-makwe.. selagi boleh, belajar la sampai hujung dunia.. bla bla bla...”

Hm.. kut nak dikira ngan jari.. belum masuk 10 tahun pun insiden aku kena marah dulu.. why la bapak risau bagai nak rak? Well, its not dat aku berkecik hati dgn apa yg dia ckp dulu.. tader pun.. cuma terasa dgn sikap bapak lately.. jodoh pertemuan tu kan ditangan Tuhan.. kenapa nak salahkan aku?

“..sampai bila nak duduk kat KL tu sengsorang? Syam dah nak kawen, Along bila pulak? Bahaya duduk KL sorang-sorang.. kalau apa-apa jadi siapa nak tolong tengokkan?!! Abah nih dah tua.. cuba jangan susahkan hati org tua nih.. ntah esok lusa abah mati celik, baru tau!!..”

*sighs*

hm.. kosentret aD.. kosentret..



Tuesday, August 01, 2006

sibuk @ sebok

hrmpphh.. ni hari ke-5 aku kat sini.. schedule pack giler.. penat sey..

later..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...