KENGKAWAN

Friday, September 22, 2006

salam ramadhan

mlm td, cam ada selisih faham sikit dgn bestfren aku.. ntah la, sama ada aku tak faham dia or vice versa. hm, things are not suppose to b diz way. lately rasa cam apa yg aku nk buat or apa yg aku nk cakap kena beralas.. cam aku kena buat apa yg org nak aku buat.. *sighs*.. maNn, diz is sOo not me. aku nk bebas cam dulu.. bebas buat apa yg aku sendiri nak buat.. bebas express cara aku sendiri - the way i wanted it to be..

bila fikirkan ttg hidup aku skrg nih, rasa cam pelangi plak.. meriah.. tp tataw bila pelangi tu akan faded away.. dan tataw bila dia akan dtg lagi.. cam skrg nih, aku hepi dgn org sekeliling.. ramai yg concern, care, love & treat aku the way i want them to.. cuma yg tak bestnya, bila fikirkan satu hari nnt, derang sumer akan pergi dari hidup aku.. mcm pelangi.. hm, when laaa i can get my own pelangi.. err, boleh ke own pelangi? cam tak masuk akal je (oit, aper yg ko merepek ni aD?)

...cut d`crap...

since pagi nih last day utk breakfast kat opis, aku decide nk pekena teh ngan kuih kat restoran mamak kat area nih. masuk je kedai tu, aku trus amik tempat kat depan uncle cina yg tgh baca paper. uncle tu pandang aku pastu duk merepek dlm bahasa cina. cam pelik gak arr, kat meja kitaorg tu bukannya ada org lain.. dia ckp ngan saper?

"ceng cong.. ceng cong.."
"err.. sory?"
"u bukan cina ka?"
"bukan.. bukan.."
"oo soli.. soli.. i ingat u cina. muka u mcm cina"

aku senyum je lah. pelik gak, dia tak perasan ke mata aku sikit punya besar nih.. kalau org terlepas ckp aku nih cam india, aku pecaya gak arr..nih ada ke mcm cina?? lepas dapat order, aku makan pepelan. lagipun, still awal lagi nk masuk opis.

"er.. u apa races?"
"malay"
"malay??? u ada mix ka?"
"tader.. tader.. pure malay"
"really arr? u're too beutifull to be a malay.."

peh, nak tersembur vadeh yg aku kunyah taim tu. statement dia tu cukup utk buat aku rasa cam nak marah.. ok, first aku tak puas ati sbb dari ayat dia tu cam dia maksudkan yg pompuan melayu nih tader yg cantik.. dey, ceteknya pemikiran. tak semestinya org melayu kena ada darah campuran utk jadi cantik, btul tak? kalau tak takkan la meletup-letup lagu "Gadis Melayu" kat redio dari dulu sampai skrg.. taaapii.. hehe aku tak jadi marah.. terus tersengeh-sengeh kambeng bila fikirkan second meaning dari ayat dia tu (cam kena rasuah lak)

hey gtg.. ada keje sikit.. eniwei, ramadhan kali nih, aku sambut kat melaka.. sory kat memember yg ajak sahur sesama esok. len kali arr geng.. ada sebulan lagi masa mahh.. rileks.

utk semua muslim yg singgah kat sini, selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak...

..utk Somphob Charenchit yang jauh nun jauh kat JB, thanks for the lovely song last nite.. next time boleh perform 'live' depan aD ek? bwk sekali gitar tu.. *wink*

Thang Phan (The way)

Cebthi tong phud man ok pai Vakhuam rak rau man cob leu
Its hurt when have to mention that’s our love will be ends

Meiyak hai ther tong phid vang Rau khuan yek thang nab cak ni
Don’t want you to disappoint we have to separate since now

Sing thi ther rokhoi Sing thi ther nan tong karn
Things that you awaiting for Things that you needs

Tang kab chan man tham hai rak mei khau cei
Its vary from me that make us not understandings

Bok merla cak chan pei....
Say goodbye and leave me…

Yak hai ther dai cer Hon thang den mai
Wish u will meet new path of life

aD cer krei dang cei ther tong karn
Perhaps meets someone that’s suit your heart needs

Suan tua chan cak kho pen thang phan kho pen thang phanLet me be the way for you the way

Hai ther kau den phan pei ....
For you to walk away

Ceb thi song rau yang phuk phan
It’s hurt that we still have something inside each of us

Tee mod vang thi cak rak
But there’s hard to love

Hak tham hai cai tong ceb cham
If that’s making you hurt

Tee khong mei nan thi cak lerm
But it will takes less time to forget…

6 comments:

unforgetful said...

hi aD, jj78 nak ucap slamat berpuasa utk awak. semoga mendapat rahmat dibulan yg mulia ni ok.

mrflizo said...

Selamat menjalani ibadah puasa...

amizgig said...

jj78:
thanks ey.. selamat berpuasa utk awk jugak.. email alamat kat aD.. nak kasi kad raya laa =)

mr flizo:
selamat berpuasa ;)

unforgetful said...

best nyer nak dapat kad ghaya. nanti jj email tau.

amizgig said...

jj78:
ok dh dapat.. tungguuuuuu... ;-)

Anonymous said...

cik aD, no offence kay? but u are BEAUTIFUL. sincerely.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...