KENGKAWAN

Thursday, October 05, 2006

lets joget

kebahagian tu.. definisi dia terlalu luas..

aku ckp kat sorang kawan nih, buat pe nak sesusah kejar kebahagiaan.. kenapa tak cipta sendiri.. bukannya susah pun.. juz start dgn satu senyuman.. insya-Allah, kalau senyuman yg kita ukir tu tak mampu buat kita hepi, at least ada org lain yg akan hepi.. so pada kawan aku nih, always put a smile on ur face nehh. di bulan yg baik camnih, sumer org deserve to be hepi.. kalau dlm diri tu rasa kosong, pe kata kita buat rutin-rutin remeh yg selalu di abaikan.. lets start with bangun utk bersahur.. mengaji.. solat subuh.. pegi keje.. balik keje.. berbuka.. tarawih.. well, kalau still gak tak dapat kebahagian.. dapat ketenangan jiwa pun bagi aku dah memadai.. tak gitu?

dah.. dah.. dah.. jgn di layan emosi nih.. tgk cam aku.. cOol je.. *prasannyerlah*

ekceli arinih mood tak baper ok. meeting tadi cam ampeh. lek-lok aku dah confirmkan dgn Ning Associates nak amik dia perform utk upcoming dinner nnt, skali kena kansel la pulak. alasan Exco, bayaran tinggi sangat. Ler, ritu masa aku forwardkan quotation, sumer ckp okeh. Nih, bila dah book bagai nak rak, suh kansel plak.. sengal tau.. hish, mana nak letak ayor muka aku nih, cuba habaq sket..

ok taper.. rileks. bulan poser tak buleh memarah.. kena serrrrjjuurrkkk..

lets ckp pasal persiapan raya plak.. *matila baru 12 hari poser dh meroyan nk berayer*.. lantok ler kan... rituh, duk beborak ngan adik lelaki aku dlm phone.. kitaorg plan nak cat umah.. terangkat 'kening ziana zain' aku nih bila dgr dia nak cat umah tu kaler ijau cair + ijau gelap.. *eiyyy tak sukanya*.. almost berperang dlm tipun gak arr. sib baik dia keje kat melaka. kalau tak sure kena baling ngan mercun.. huh, kaler ijau? tak koser ok..

taaapiii saper lah aku utk bersuara.. *cewaah*.. btul gak ckp dia.. aku bukannya slalu ada kat kampung, so watper nak bising. kata dia lagik, agak-agak kalau tak suka tgk dinding tu kaler ijau, tidur je lah dlm reban.. tak pun share kandang dgn 'sabariah & daniel'.. *uuu syedihhh tau bila aku yg comel nih diperlakukan sebegitu*.. dah jgn mengarut aD!

as ussual, raya tahun nih kitaorg adik-bradik (oh luper, campur adik tiri skalik), akan buat lemang. nenek plak plan nak kacau dodol.. meriah laa.. sure saat-saat camnih bapak sibuk kira ayam 'sekampung' dia.. takut aku rembat sampai 15 ekor cam taun lepas.. *miahahahahaha*..

***************************************

err.. ada org tanya, hepi ke life aku skrg nih?.. hm, camner nk jawab ek? ikutkan, aku pun tataw sama ada aku hepi atau tak.. live a busy life, buat aku takde masa nk fikirkan ttg diri sendiri.. sesekali ada gak terlintas dlm paler ttg memender nih.. tp, ntah.. malas nk layan perasaan.. wat masa skrg, aku bz hepi kan pemili.. bz hepi kan kenkawan.. bz hepikan boss.. *pehh bz btul aku nih ek?*.. tu laaa.. asyik bz buat org len hepi sampai aku tak ingat sama ada aku dah hepikan diri sendiri ke belum.. *hua hua hua*.. buleh acamtu?

melenggang hai melenggang
dengan tari lenggang
kalau baik hati nanti orang pun sayang

menjawab pada soalan.. hm, rasanya aku tenang skrg nih.. *smiles*

8 comments:

bargading said...

* kaler ijau? menarik gak tuh
* best tuh kacau dodol ramai2..
* rembat ayam bapak bule bawa bertumbuk oooo.... hehe
* cik D, yg penting kita heppi bila kita buat org lain heppi, baru ikhlas

Ray said...

syukur alhamdulillah *smiles*

amizgig said...

bargading:
thanks for the advice.. appreciate dat.. *aD buat muka cute*

ray:
maceh.. *wink*

Anonymous said...

ad.. sing along with me !
if u happy n u know, u clap ur hand *kelepuk kelepuk*
if u happy n u know, u clap ur hand *kelepuk kelepuk*

if u happy n u know it and u really wana show it
if u happy n u know, u clap ur hand *kelepuk kelepuk*


*ha ha ha... hepi x? ha ha ha
saya pon sentimental la malam semlm ad... dah lama x jumpa gadis melaka ku
aih..
_sidian

mr_flizo said...

nak respon sal kebahagian tu.. :
Pasa zie..kengkadang mood dah macam hampeh..sampai nak senyum pon rasa cam kambing pon ada.. tapi will try la mene la tau mender nie leh mengubah mood yang moody jadi happy.. pepon .. thx..it something la..

amizgig said...

dian:
raya nih, ko pi la umah dia.. leh singgah umah aD skalik.. 2 in 1 katanya..

mr flizo:
most wc.. apa pe pun, take it easy nehh..

Ray said...

cik aD, u ape kabar?

amizgig said...

ray:
aD sihat alhamdullilah.. harap awk pun sihat & ceria slalu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...