KENGKAWAN

Wednesday, October 18, 2006

paging for alleycats

Harinih 25 Ramadhan 1427 Hijrah.. juz ada 5 hari lagi utk berposer.

sakan aku amik cuti raya tahun nih.. start sabtu nih, sampai laa hari isnin lps raya.. 10 hari beb.. tp, spend kat melaka tak lama pun.. hari jumaat depan aku dh ada kt KL coz ada projek baekkk punyerrr.


ekceli nuthing much for today.. juz nk dediked satu entry spesel buat band favorita aku.. and now, presenting.. the legendary Alleycats..!!

ulps.. nih bukan David oke.. nih anak sedara dia.. aD Arumugam.. miahaha

back to de stori mori.. band nih sebenonya asal dari Penang.. ditubuhkan pada tahun 1979 (sama dgn tarikh lahir aku - no wonder ada kimia).. anggota band nih terdiri dari;

  • Loganathan Arumugam and David Arumugam - vocals
  • Tan Chin Hock - drums
  • Shunmugam Arumugam - lead guitar
  • Chester Anthony Passerella - saxophone
  • Khoo Fook Sin and Greenville - keyboards
  • Frank Ong - bass
  • aD Arumugam - penari latar (ulps, yg nih aku sesajer tambah - matila kena hempok dgn David)

yg best tu, derang boleh bwk lagu melayu dgn cemerlang sekali.. walhal ada beberapa anggota kumpulan nih tak fasih berbahasa melayu.. power arr. setiap album yg derang keluarkan plak mmg berhantu!

tataw la naper aku minat giler kat kumpulan Alleycats nih.. teringin bebenor nak tengok life performance band nih. tujuan aku tulih entry nih pun juz nak tanya kut-kut ada sesaper tau kat mana derang ada buat show, inpom la kat macikk nahh (tak kira lah kat club, pub, hotel etc).. *fanatiknya hakuu*

ok laa.. tu je..

7 comments:

Anonymous said...

ai cik aD, minat ngan alleycats ruper nyer? last taim i heard dat diorang perform kat hyatt saujana subang...lamer gak lah. skang ni tatau lah plak ader lagik ker x. terai check it out lah.

Anonymous said...

awak,try uncle chilli's PJ Hilton..

Anonymous said...

Ad, sama laa kita.. aku pun minat alleycats gak.. anyway, when i was home in sept, diaorang ni perform kat hotel kat the curve tu.. alah, tak ingat laa pulak namanye.. but they were there.. ko leh jumpa si david tu lagi merayau2 kat the curve tu gak.. hehehe.. anyway, kalau ko gi tengok.. enjoy mate.. sempena hari baik bulan baik ni aku nak ucapkan selamat hari raya.. salah silap sila maafkan.. take care..

amizgig said...

anonymous 1, 2, & 3:
uiks ada 3 tempat berlainan.. taper, maceh eh atas info.. nnt aD sebey sumer tempat tu.. selamat hari raya.. err.. tataw nama..

Anonymous said...

CIK AD! terkejut saya! ingatkan salah masuk blog tadi! but nice ekceli. *clap, clap~hepi*

froGGie said...

cik aD,selamat hari raya maaf zahir batin.. ajak ler teman ke rumah makan ketupat rendang, sila nikmatiii kawan tinggalan nenek zaman berzamannn... ecewahh...

amizgig said...

ray:
hehehe.. tu la style rambut raya aD utk tahun nih.. miahahaha

froggie:
kalau hang pi mesjid ubudiah, snap gambo bebyk nahhh.. selamat hari raya cik froggie.. kalau nk rasa dodol melaka, meh la dtg umah.. syedappp tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...