KENGKAWAN

Thursday, October 05, 2006

wish evrybody hepi

Baru sampai umah.. ekcceli baru balik dari Kuala Selangor with my bestfriend, Fazi. Dia seems not so hepi lately.. thought nk cheer kan dia hari nih.. realize dat the only thing yg boleh buat dia hepi is his grandma.. so, aku ajak dia pegi umah berbuka kat umah nenek dia.

Maka tadi, tepat kul 4.30 ptg, kami gerak ke Kuala Selangor. Memula plan nak beli je bahan utk berbuka kat bazar Ramadhan coz tak sempat nak masak bagai.. tapi bila fikirkan feel taim berbuka tu lain sikit kalau makan lauk yg dimasak, aku ajak dia singgah pasar.. beli ikan ngan sayur.. masak je lah..

Ekceli, diz is my 2nd time masak kat umah org lain.. bezanya yg 1st dulu masak gegamai.. kali nih, aku sorang yg konker dapur.. selamber je aku buat dapur umah nenek dia cam dapur aku.. *hehe*.. agak kelam kabut jugak la sbb nak prepare 3 dishes dlm masa sejam.. tp, alhamdullilah sempat gak siap sumer lauk aku.. ada sambal tumis ikan kembung, sup sayur campur & pucuk paku masak lemak cili api..

Tak sangka dapat sambutan gak lauk pauk aku hari nih.. Atira (aku penah citer pasal dak kecik nih dulu), suka sgt mkn sup sayur yg aku masak.. maybe sbb lauk tu tak pedas compare dgn 2 lauk yg lain tu.. Nenek also enjoyed the sambal ikan & gulai pucuk paku (even its a bit salty - puasa katakan).. and of coz aku hepi bila tgk org keliling aku hepi.. wuts friend for aite?

Lepas berbuka, aku pegi umah macik dia plak.. derang tengah buat kuih raya utk dijual. sempat gak pekena kuih muih yg dia hidang.. syedappp.. nyum nyum.. kitaorg borak sesambil tgk dia adun kuih.. rasa feel je nak raya tahun nih.. yg best tu, dapat satu balang free kuih almond london.. *maceh ek*.. sebelum balik, sempat aku pi rembat buah mangga epal kat depan umah fazi.. besar beb! kalau cicah ngan kicap.. perghh layann.

Masa otw nk balik, fazi ckp dia cam tak caya yg his cold-hearted uncle boleh berborak dgn aku. Kata fazi, normally he will never talk to stranger esp pompuan.. Pacik dia nih quite religious orgnya. Aku plak tadi pakai taram je pegi umah nenek dia pakai office attire.. *matila pakai skirt*.. sib baik nenek bagi pinjam kain batik.. kalau takkk.. personally aku rasa, its easy to approach sesiapa pun.. cold-hearted ke.. cold-blooded ke.. *hehe*.. semuanya bergantung pada cara kita bwk diri sendiri.. kan? kan? kan?

Erkk.. dah pukul 2.10 pagi?? alamakk nak kena tido awal.. esok ada Exco meeting. Alrity, time utk zZzzz.. (oh ye, hari nih 12 Ramadhan..)

5 comments:

bargading said...

good friend always really care abt friend....
u hav great times...cheers

Ray said...

friends show you who you really are.. guess, you are cheerful as ever..

amizgig said...

bargading:
wish u all d gud times in d world.. *smiles*

ray:
thanks.. hv a nice Ramadhan =)

mr_flizo said...

donno nak cakap per...yang pasti dat day..zie enjoy..thx...coz kita sesama meralisasikan something yang dah lama kita cakap nak wat..seriusly zie ingat mungkin mender nie takkan mungkin terjadi..guest maybe zie yang tak berapa yakin ngan diri sendiri kot.. thx...mengubah persepsi terhadap kehidupan ait..

amizgig said...

mr flizo:
no sweat.. selagi ada daya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...