KENGKAWAN

Friday, December 22, 2006

wish me luck


i'll be away for 6 days..
jalan-jalan masuk hutan..
harap, aku boleh tamatkan xpdc terakhir utk tahun nih dgn jayanya..
trans bintang.. insyaAllah aku boleh buat..
doakan..

salam Aidiladha & selamat menyambut tahun 2007!

buat 2006 yg penuh kenangan.. selamat tinggal!!!

Thursday, December 21, 2006

2006 Oudoor Review

yeah, i know the title sounds a lil bit silly (mcm nk buat karangan plak).. and forgive me for diz pic (tader kena mengena ngan outdoor.. kih kih).. well, not to worry.. i'm gonna make diz short

it has been a year since i know wut is outdoor all about. still cud'nt believe myself dat i already come to a stage.. where my beloved friends labelled me as an outdoor freak (ya don't care).

most ppl got their own reason on why to join such an xtvts. same goes to me. but i prefer to not spell it out (boley?). pass is pass mah.

i'm happen to be a very fragile and lemah lembut girl (cewaah, perasan!) who wud say a big NO~no to diz kind of outdoor thingy.. sampaikan i wud die than to have a scar on my body. y'know lah kan.. siapa sanggup berlumpur, tak mandi berhari-hari, kena duri or even worst.. pacat (euww dat lil creature really scared me to death). ingat lagi masa first taim nak makan dalam hutan when i refused to eat using periuk (bcoz of tader pinggan).. *funny*.. i know, i wuz being soOo damn mengada-ngada back then. sikap aku taim tu mmg really annoyed ppl around me. yelah, at dat moment i have no idea tentang camping-memping nih. thought it wuz like main masak-masak (bimbo tul).

the first gunung dat i climbed wuz Ledang (dat wuz nearly 11 years ago when i'm 16 years old). dont ask abt it.. i felt like crying all the time. but dat wuz history.. (forget it)

and diz year.. i started to climb again. my first attempt wuz the 'gah' Yong Belar (jht tau my friends bwk i naik gunung tetinggi). dah la tader experience kan.. but taim tu aku tak pikir apa dah. i'm emotionally unstable. kononnya nak naik gunung lupakan masalah. so, i forced myself to be strong. takmo nangis infornt of trekkers lain. luckily, i managed to get to YB's peak without any 'songeh'.. only God knows how hepi i am bila dah dapat tawan puncak gunung tu.. *heaven seyy*

later on, dunno laa how on earth i can get along with a group of weirdos (the mountaineers).. and finally became one of them.

time flies.. i learnt a lotsa things. made lotsa friends.. andddddd conquered lotsa gunung!!.. *clap clap clap*..

special thanks to all of the ppl who has helped and guided me all diz while..
  • mppj's group (who introduced me to outdoor world)
  • betterman & kukubesi (the websites really helps a lot! thanks for the infos)
  • muzs & militans (SOS d`great! love to be with u guys/gals)
  • other groups (Pekatu & Syed's, UPSI, KAR, Kembara PKNS)
  • my best gunung's friends (y'know who you are!)
below are the list of mountains that i've conquered for the year of 2006 je tau!.. *mrasa ada gunung naik dua tiga kali - cam tader gunung lain je nak pi kan*..

1) Mt Kinabalu
2) Mt Yong Belar (3 times this year)
3) Mt Yong Yap (2 times this year)
4) Mt Berembun Cameron (2 times this year)
5) Mt Ulu Jerneh6) Mt Nuang (3 times this year)
7) Mt Ledang
8) Mt Datok
9) Mt Bujang Melaka
10) Mt Peninjau
11) Mt Bubu
12) Trans Titiwangsa V2
13) Mt Perdah
14) Mt Jasar
15) Mt Kenderong
16) Mt Liang East-West
17) Mt Charlie & 3 Boundaries
18) and sebagai penutup, i will be going to Trans Bintang tomorrow!!.. (wish me luck nehh)

guess dats abt it. berjela tul review tuk tahun nih kan.. tahun depan ntah panjang mana lah plak..

since i will not be around for Aidiladha & New Year Eve.. i'm wishing u guys/gals Selamat Hari Raya & have a wonderfull life for diz coming 2007... go OUTDOORS!!..

..akhir kata, timer kaseh atas anugerah yg tak dijangka nih.. yey! saya menang motor.. mekaseh pawerut!

Wednesday, December 20, 2006

demam kekura

balik dari opis semlm, tetiba dpt demam mengejut. ntah, pelik.. ekceli, semlm sampai rumah awal. dalam kul 5.00 ptg kalau tak silap. lepak borak dgn Syuk yg tgh surf internet, pastu start rasa pening.. throat rasa sore.. flu tiba-tiba.. *uwaaa*.. nih mesti sbb kena hujan masa pegi HQ tadik.

dalam mamai semlm, yanie suh aku makan ubat & minum air suam. lepas berselubung bawah comforter, aku tak ingat apa dah.. terjaga masa kul 9.30 mlm. sib baik dah kebah. maceh kat adik-adik aku. kalau derang tader, ntah siapa la nk tengok kan aku taim tu.


********************

awk ingat tak lagu "return to inoncence"? ala, lagu yg kita sama-sama minat tu? lagu yg awk ckp, sentiasa bagi awk semangat masa awk nak amik exam SPM dulu? awk ingat tak nama penyanyi dia?

dat is sms dari H semlm. dia tanya nama artis yg nyanyi lagu favourite aku.. *smile*.. it has been a while, tak sangka dia still ingat.. mula tu berkerut jugak la nak mengingatkan lagu apa yg dia mention dlm sms. bila baca lagi sekali, terus aku ingat..

well, diz is for her..

Enigma - Return to Inoncence
Love - Devotion
Feeling - Emotion

Don't be afraid to be weak
Don't be too proud to be strong
Just look into your heart my friend
That will be the return to yourself
The return to innocence

If you want, then start to laugh
If you must, then start to cry
Be yourself don't hide
Just believe in destiny

Don't care what people say
Just follow your own way
Don't give up and use the chance
To return to innocence

That's not the beginning of the end
That's the return to yourself
The return to innocence

p/s: aku mmg suka giler lagu nih.. kinda raise my spirit.. esp when i'm down.

Tuesday, December 19, 2006

preparation II

byk mender yg aku plan utk tahun 2007 nih.. seriyes byk! insyaAllah, kalau tader aral, semua plan yg tertunda sejak awal 2006 akan diteruskan.

pasal keje, takde mender baru. semua rutin yg sama

jumaat nih, as ussual, masuk hutan lagi. it'll be my last trip for diz year.. Trans Bintang. there might be a possibility for me to spend the rest of my holidays in Kedah. means, i will not be in Mlk for Aidiladha & new year's eve - the sacrifice dat i'm willing to do for Sc.

Trans Bintang, dgr nama pun cam dh menggerunkan. kata org, jarang ada pendaki yg buat trip camnih. kata org lagi, trip nih lebih hardcore dari Trans V2.. esp bab pacat yg giler byknya (not to mention la bab wild life yg berlambak kat sana. ngeri woo duk tengok kesan tapak kaki gimau, gajah, badak, etc dimana-mana). aku cam dh dapat bayangkan situasi yg bakal aku tempuh. sure mcm kat gunung Ulu Jerneh rituh. or maybe worst than dat.. *seriau*.. kalau ikut tentatif yg Pekatu bagi, ada 4 gunung yg nak kena cover:

1. Gng Bintang False (n/a)
2. Gng Bintang (1862m)
3. Gng Bintang South (n/a)
4. Gng Bintang North (1835m)

hope i'll be mentally & phisically prepared.. *amin*

oh, forgot to mention dat Sc will also joining me for diz trip. yep, we' ve planned for diz months ago. itu yg buat aku 'form' tak hingat.. *winks*

ptg nih kalau sempat, nk gi md valley.. beli karrimor panter 55+65 litre (new model), kasut timberland & new headlamp. really need those. harap meeting harinih abis awal. kalau tak, tertangguh lagi la hasrat suci murni aku nih..

Monday, December 18, 2006

did u miss me when...

...he played his guitar & sang diz song for me juz now. whole heartedly. i'm flattered.. thank you so much Phob (Sc). i really love it..

Khid Theng Ther (Did You Miss Me When...) by Taxi

คิดถึงฉันไหมเวลาที่เธอ ไม่เจอะเจอกันกับฉัน
kit teung chun mai wae-laa tee ter mai jer jer gun gup chun
Do you miss me when we don't meet?

คิดถึงฉันไหมเวลาที่เธอ เหงาใจ
kit teung chun mai wae-laa tee ter ngao-jai
Do you miss me when you're lonely?

คิดถึงฉันไหมเวลาที่เธอ ไม่มีใครให้ทะเลาะ
kit teung chun mai wae-laa tee ter mai mee krai hai ta lor
Do you miss me when there's no one to argue with?

ไปไหนแล้วไม่มีไหล่ให้เกาะ แล้วเธอคิดถึงใคร
bai nai laew mai mee lai hai goh laew ter kit teung krai
When you go out somewhere with no sholder to cling to. Who do you miss?

ฟ้าร้องทุกครั้งมันส่งเสียงดัง เธอโดดมานั่งตักฉัน
faa rong took krung mun song siang dung ter dot maa nung dtuk chun
Everytime it thundered loudly, you would jump in my lap.

ฉันก็ทุเรศตัวเองเหมือนกัน ที่ปลอบไปขำไป
chun gor too ret dtua eng muean gun tee blop bai kum bai
I feel bad that I was cheered up and amused by that.

ฉันรู้ว่าฉันไม่เอาไหนเลย ไม่อบอุ่นได้อย่างนั้น
chun roo waa chun mai ao nai ler-ee mai ob oon dai yaang nun
I know that I'm no good. I'm not warm like that.

ฟ้าร้องครั้งนี้ไม่เจอหน้ากัน แล้วเธอคิดถึงใคร
faa rong krung nee mai jer naa gun laew ter kit teung krai
This time when it thundered, I didn't see you. Who do you miss?

เฮ้... เมื่อเราต้องห่าง ยิ่งเนิ่นนาน อาจลืมกันเลยไม่แน่ใจ
hey meua rao dtong haang ying nern naan art leum gun ler-ee mai nae jai
Hey... when we are far away for a very long time, I'm not sure, but we may forget each other.

ตอบหน่อยได้ไหม ตอบฉันหน่อย ว่าเธอคิดถึงกัน
dtob noi dai mai dtob chun noi waa ter kit teung gun
Could you please answer me that you miss me

ไม่ต้องหวาน ต้องแหววหรอก อยากถามแค่ให้เธอ
mai dtong waan dtong waew rok yaak taam kae hai ter
You don't have to be sweet. I just want to ask you...

ตอบหน่อยได้ไหม ตอบฉันก่อน ว่าเธอคิดถึงฉัน
dtob noi dai mai dtob chun gon waa ter kit teung chun
Can you answer me? Answer me first, that you miss me.

อย่างที่ฉัน มันคิดถึง คอยเธอกลับมา
yaang tee chun mun kit teung koi ter glub maa
Just like I miss you, and wait for you to return.

เพราะฉันคิดถึงเธออยู่ทุกวัน ตั้งแต่ตื่นนอนแต่เช้า
prow chun kit teung ter yoo took wun dtung dtae dteun norn dtae chao
Because I miss you everyday. From the moment I wake up in the morning.

หันหัวก็หันไปเจอรูปเรา บนหัวนอน
hun hua gor hun bai jer roob rao bon hua norn
I turn to look at the picture of us on the head of the bed.

เสียงวิทยุก็คอยเล่นเพลง ที่เธอชอบฟังกี่ครั้ง
siang wit-ta-yoo gor koi len pleng tee ter chawp fung gee krung
The radio continuously plays songs that you loved to listen to time and time again.

ถึงฉันไม่ชอบก็ยังนั่งฟัง เพราะมันคิดถึงเธอ
teung chun mai chawp gor yung nung fung prow mun kit teung ter
Though I don't like the songs, I listen to them because I miss you.

เฮ้... เมื่อเราต้องห่าง ยิ่งเนิ่นนาน อาจลืมกันเลยไม่แน่ใจ
hey meua rao dtong haang ying nern naan art leum gun ler-ee mai nae jai
Hey... when we are far away for a very long time, I'm not sure, but we may forget each other.

ตอบหน่อยได้ไหม ตอบฉันหน่อย ว่าเธอคิดถึงกัน
dtob noi dai mai dtob chun noi waa ter kit teung gun
Could you please answer me that you miss me.

ไม่ต้องหวาน ต้องแหววหรอก อยากถามแค่ให้เธอ
mai dtong waan dtong waew rok yaak taam kae hai ter
You don't have to be sweet. I just want to ask you...

ตอบหน่อยได้ไหม ตอบฉันก่อน ว่าเธอคิดถึงฉัน
dtob noi dai mai dtob chun gon waa ter kit teung chun
Can you answer me? Answer me first, that you miss me.

อย่างที่ฉัน มันคิดถึง คอยเธอกลับมา
yaang tee chun mun kit teung koi ter glub maa
Just like I miss you, and wait for you to return.

เฮ้... เมื่อเราต้องห่าง ยิ่งเนิ่นนาน อาจลืมกันเลยไม่แน่ใจ
hey meua rao dtong haang ying nern naan art leum gun ler-ee mai nae jai
Hey... when we are far away for a very long time, I'm not sure, but we may forget each other.

ตอบหน่อยได้ไหม ตอบฉันหน่อย ว่าเธอคิดถึงกัน
dtob noi dai mai dtob chun noi waa ter kit teung gun
Could you please answer me that you miss me.

ไม่ต้องหวาน ต้องแหววหรอก อยากถามแค่ให้เธอ
mai dtong waan dtong waew rok yaak taam kae hai ter
You don't have to be sweet. I just want to ask you...

ตอบหน่อยได้ไหม ตอบฉันก่อน ว่าเธอคิดถึงฉัน
dtob noi dai mai dtob chun gon waa ter kit teung chun
Can you answer me? Answer me first, that you miss me.

อย่างที่ฉัน มันคิดถึง คอยเธอกลับมา
yaang tee chun mun kit teung koi ter glub maa
Just like I miss you, and wait for you to return.

คอยเธอกลับมา ก็มันคิดถึงเธอ
koi ter glub maa gor mun kit teung ter
I wait for you to return. I miss you.


rindu..

wiken yg mengenyangkan. aku cuti masuk hutan. saje rehat sebelum pegi Trans Bintang jumaat nih. tader apa yg menarik kt umah. juz lepak& spent time dgn adik-adik.

felt guilty for Somphob C. guess i've broke his heart last nite (forgive me).. *sighs*.. guess, aku kena lebih bertolak ansur.

tadi ada meeting dgn equatorial.. ada kenaikan 11% dlm quotation yg diberi. setakat nih, belum dpt decide nk pilih mana lagi. kena tggu keputusan meeting dgn awana, lusa.

..erm, tadi called chua. explain abt apa yg rina ckp pd dia the other day. rasanya everythings settled kut. thanks to him for being soOo understanding.. aku hepi..

Sunday, December 17, 2006

XPDC Yong Belar via 3 Boundaries

malas tul nak hapdet log nih. kang kalau tak tulis, tader plak rekod kenangan utk aku simpan taim te-tua nanti.. sementara tader apa per nak dibuat kat umah sekarang nih, aku gagahkan jugak lah nulih log nih.. kira lebih kurang je lah.. penat nih. sat gi nak masak lagik.. *yawnnn*


jumaat, 8 dec 06

kelam kabut. biasa lah tu. kul 9.30 mlm, aku dh ada kat Kelana Jaya LRT. lepak kat mamak depan padang PKNS dgn Mat Wei, Fazi, Adik, Wan & member Wan. Ayu & Acu (SOS) dh siap tggu kat dlm kawasan PKNS.

lepas say babai kat Fazi, Acu & member Wan, kami salam-salam ngan team PKNS. pastu gerak naik bas (yg tader aircond) menuju Cameron. sib baik bas mini tu comei & selesa. kalau tak sure hazabbbb.

tak ingat kul baper sampai Cameron. sumer bantai tido. pening kepala lalu kat jalan lama Cameron. terbangun masa sampai kat Tanah Rata. taim tu memasing kelam kabut cari alamat apartment yg akan dijadikan tempat rehat sementara tggu siang.

turun je bas, Somphob (Sc) & Mizi dh siap tggu. derang sampai lebih awal. teringin gak nk sembang pjg. tp, cam tak sesuai plak. masuk je bilik, naik atas katil, trus zzZZZz.. penat + sejuk sey..


sabtu, 9 dec 06

subuh gaban aku dah bangun. kejut Ayu & Linda. mandi + packing barang, pastu gerak gegamai gi Kg Raja. kat sana, jumpa Abg Ajis & Melati. derang tumpang tido kat balai polis.

lepas breakfast, kami gerak naik 4wd gi Blue Valley Dam. tak byk ckp pagi tu. maklum lah, biasanya sessi beramas mesra bebudak gunung nih dibuat kat tetengah trek.

on the way ke BVD, pekerja ladang katsitu bagi 2 bungkus sayur kobis (or was it 2 ketul? or 2 biji? ah, hentamm). murah rezeki..

kat BVD, lepas dgr briefing dari Mat Wei (selaku guide) dan bacaan doa, kami gerak pepelan naik tangga BVD yg menyakitkan jiwa tu. perjalanan dianggarkan dalam 6 - 7 jam. bab timing aku tak risau sgt. maklumlah, nih bukan kali pertama aku gi YB. kami start trekking kul 9.30 pagi. cuaca agak mendung.. *hm, risau*

sepanjang trek aku enjoy. bukan sebab view cun giler.. bukan jugak sebab bebudak nih buat lawak tak henti.. tapi sebab Phob (Sc). lama tak jumpa dia. bila ada peluang camnih, borak sakan lah, haper lagi.

kul 12.30 tgh, kami sampai kem Tudung Periuk. lunch. (info: kat kem nih ada punca air). aku perasan sampah kat sini semakin byk..*sigh*..

masa lunch, sempat gak kami pekena megi mee yg Adik masak & nasi berlauk telur goreng by Mizi sementara tggu Mat Wei (sweeper) sampai.

kul 4.00 lebih, hujan start turun. tak lebat. tapi cukup utk buat aku serrjuurrrkk. dekat nak kul 5.00 ptg aku sampai kem Kasut (info: kat kem nih ada punca air). yg tak boleh blah tu, kat sini pun banyak sampah. even sampah tu berlonggok. tp tak best la kan.. bukan ada Dewan Hutanbelantara Cameron yg bertugas bersihkan kawasan tu.

taim tu Adik & Wan tgh pasang fly. Abg Ajis & Melati pun tgh pasang khemah.. Mizi? wahh, dia pasang fly utk single man. haibattt sungguh militan sorang nih. luckily, Phob bwk extra fly ngan ground. combine dgn fly yg Adik pasang. mmg selesa giler.

mlm, lepas sesi masak-masak, aku tido awal. hujan renyai sepanjang mlm. apa lagik, syok arr membuta. oh yer, menu mlm nih mmg best. ayam masak merah, sayur kobis goreng, papedum and keropok ikang.. *yumm*


ahad, 10 dec 06

kul 1.00 pagi, aku terbangun. selsema.. *uwaaa*.. benci tul tau. lately nih badan aku senang sgt nk demam.

pagi tu, Mat Wei jadi cheff. nasi goreng cili padi yg dia buat mmg best. seriyess sey, nih bukan bodek punyer ayat. lepas breakfast & kemas bagai, kami gerak ke puncak gunung Yong Belar. perjalanan menuju ke kem Gurkha amik masa dalam 6 - 7 jam. memasing kena bawak bekalan air minum utk diri sendiri.

start trekking dlm kul 11.00 pagi. trek ke puncak dah tak sama mcm trek dulu. hancusss. kata bebudak nih, tak lama lagi sure trek Yong Belar jadi cam trek gunung Suku-Irau. berselut. maklumlah, selalu sgt org panjat gunung nih. kami amik masa sejam je utk sampai ke puncak YB. cuaca ok tapi tader view. kabus manjang. sesambil lepak, memasing pakat jemur fly. (info: tahun nih je genap 3 kali aku jejakkan kaki ke puncak gunung Yong Belar!)

perjalanan diteruskan lagi. kali nih aku mmg excited sangat. trek menuju ke kem Gurkha mmg cuNn.. still terjaga. maybe sbb org jarang gi 3 Boundaries kut. mmg enjoy beb. kali nih aku jalan se-slow. leka tgk view sampai tak perasan yang sumer org dah jauh gerak ke depan. tinggal aku, Sc, Ayu & Mak Wei je kat belakang.

jauh gak kem Gurkha nih. pewai duk turun naik puncak tipu. kata Bigfoot, ada 4 puncak lapang yg kami kena tempuh sebelum jumpa kemsait. hm, ntahlah.. aku tak kira pun. pewai sey.

dekat kul 6.00 ptg, baru sampai kem Gurkha. punca air kat kemsait nih agak besar dari kem kasut/kem tudung periuk. jernih lak tu.

menu mlm nih, gulai telur masak cilipadi by Mat Wei, sawi goreng by Ayu, papedum & keropok ikan lagik. supper plak, bubur pulut hitam.. *peh*.. menu tak hingattt.


isnin, 11 dec 06

huargghh.. kena bangun awal pagi nih. kata Mat Wei perjalanan hari nih lama sikit. kena gerak awal. lepas pekena nasik lemak yg Mat Wei buat, kami gerak menuju puncak gunung Charlie.

start trekking kul 10.30 pagi. sejam pastu kami sampai puncak Charlie. lepak-lepak. pastu gerak ke pondok Charlie. hm, kata Sc, tempat nih dinamakan Charlie sbb dulu ada sorang mat saleh nama Charlie duk buat reasearch ttg hutan Me'sia nih. tingin plak nk jumpa pacik Charlie nih kan.

trail lepas pondok Charlie mmg cuNn giler babas. jalan atas permatang.. view toksah citer. masa sampai kat puncak 3 boundaries, sempadan antara negeri perak, pahang & kelantan nih, aku teruja giler. view 360'. cuNn.. tp, still tak leh celen puncak Tok Nenek.. *hehe*

tak ingat berapa lama kami lepak kat puncak tu. sampai rentung gak arr kulit aku kena matahari. lepas celebrate air kejayaan (kata E.j., air kemajuan / air perjuangan - *lawak jer*), perjalanan diteruskan.

nak keluar ke BVD, kami kena rentas jalan sepanjang sepadan 2 negeri. ada bberapa puncak yg kami kena daki sebelum sampai keluar. sayangnya, aku a bit confused dgn nama-nama puncak nih sbb lack of signboard. ntah mana satu puncak 2 boundaries.. puncak 6040.. puncak tikus.. *blurred*..perhaps nnt ada org yg bermurah hati utk pasang plet nama-nama puncak nih. tapi jgn laa ada tangan gatal yg suka cabut plet buat souvenir plak.. nyusahkan org je.

dekat kul 6.00 ptg, kami selamat sampai BVD. mandi secara berjemaah kat situ (abes sabun/syampu aku di qiqah kan). lepas siap-siap, sumer gerak balik ke destinasi memasing.

journey balik kl kali nih mmg menyengatttt. bas rosak kat tapah.. *huhuhu*.. terpaksa tggu bas PKNS yg lain dari KL fetch kitaorg. kul 5.00 pagi baru sampai KL.. sangap je aku masuk opis pagi tu. tader rehat langsung.. zZZzzz




Friday, December 15, 2006

bila hati berbunga

*lovee diz pic - taken from my trip to gunung Yong Belar recently*

Tuesday, December 12, 2006

motivasi diri

arrived KL kul 6.00 pagi. memacam hal jadi mlm tadi. bas rosak la.. bas pancit la.. ntah baper kali benti pun aku tataw. penat sampai tader masa nk amik port hal lain. aku bantai membuta sepjg jalan. ekceli aku duk risaukan yanie. dia called. taim tu aku still kat Cameron lagik. tak sempat nak tanya lebih, bateri hp trus flat. ampeh tul.

masuk je umah, tak sempat letak haversack, aku trus tanya dia pasal mlm td. dia senyap je. pastu tetiba je tarik tangan aku masuk bilik (coz kat ruang tamu tu ada ain & syuk - maybe dia nk privasi kut). dlm bilik, dia nangis.. *sigh*.. hai laa adik aku yg sorang nih pun. manjang sedih je. awal lagi aku dh agak, sure gaduh dgn bakal tunang dia laa tu.. *arghh*..

tak pepasal pagi nih aku jadi kaunselor sekejap. memula tu hangin gak la. bengang kat bakal tunang dia yg duk tukar-tukar tarikh utk bertunang.. plus.. bengang kat yanie coz lembik sangat. pantang btul aku tgk pompuan jadi "lembik" sebab "cinta" nih.

bagi aku la, apa ada hal kalau org lelaki tu perlekehkan kita. say babai je lah. bukan dia sorang lelaki dlm me'sia nih. nak setia sangat persall? tp, bila pikir balik, aku tak boleh paksa yanie ikut 'rentak' aku. yelah, aku jenis keras hati.. yanie, lemah lembut orgnya. jauh beza tu.

aku panggil dia duk sebelah aku (kesian plak tgk dia tersedu-sedu atas lantai). cakap kat dia apa per patut. suh dia kosentret more on masa depan. ajar dia camner nk kuatkan hati kalau ada mender yg tak baik bakal terjadi dlm relation dia dgn khairil. apa kater org, jgn duk bwh tempurung.. bukannya tempurung tu boleh cover hujan. guna payung kan senang..

last, aku peluk dia.. hm, kesian adik aku. rasa nak je aku bagi penyepak kat si khairil nih.. *sabo*..

pagi nih mood aku down giler kat opis. depresi sungguh. dgn tido tak cukup.. penat turun gunung tak abis lagik. lunch hour, aku spent kat lounge room - membuta.

kul 2.30 ptg ada discussion dgn DO. bincang pasal traning program utk RHB. esok kena ettend meeting kat RHB tower. harap semuanya ok utk esok.

dan esok jugak, aku kena start siapkan budget utk our august project. main target for venue: Awana.. Equatorial dh tak boleh nk count on. demand sangat. walhal byk facilities yg derang tak dapat sediakan. bayangkan lah kalau nak guna mesin photostat pun kena lease dgn supplier luar, apa kejadahnya. pastu, bukannya tau nak amik hati organizer. bukannya derang tataw sepanjang kat sana aku bz ngalahkan gaban. sampai nk makan pun tak sempat. apa la salahnya kalau provide room service or asingkan meals utk aku. bukannya gamai pun. aku sorang je. nih, setiap kali nk makan, aku kena order sendrik kat coffeehouse. charge ke bilik. tau-tau, taim check out, separuh nyawa nk membayar bill. bikin panas hati je. kali nih mls nak kasi can kat Equatorial. baik amik Awana. derang layan aku cam tatang minyak angin.. digosok-gosoknya.. berangin je.. sejuk je hati nih.. *chuckles*

hm, tgk la nnt. camner pun nak kena compare gak quotation dedua hotel nih.. we'll see.

eh, seee.. kejap je mood aku dh ok. kenkadang tu, bila sumer org buat aku down, satu mender je buleh buat aku "form" - keje. pikir pasal keje.. lupa sekejap serabut kepala nih.

Friday, December 08, 2006

its wiken la dey

AGM is over. nothing much actually. only TSA will be replaced with DA while the rest of the Exco will remain at their seats for another year.

got an unexpected (but important) call yesterday. RHB wanted HBS to organize an in-hse training program for their management level. isn't that great? a perfect business opportunity to start this wonderfull year of 2007 (read as: an increment for my bonus & salary!).. *smile*..

ok lah, got to go back home now. promised Sc to cook kek batik for him. will be meeting him at Kg. Raja tomorrow... and tonight, i'll depart to Cameron with PKNS group. have a 3 days trip to gunung Yong Belar (yes, again, for the third time this year).

before i forget, i met pekatu, labrinth & kabusgunung the other night. just a casual meeting to confirm my attandance for the Trans Bintang trip end of this month. this trip will be the last one for this year.. and fyi, its a grand one!

till next tuesday.. tru~lu~lu.

Wednesday, December 06, 2006

i don't need a man!

well its not abt the sexy Pussycats girls.. i mean, i juz loveee the lyrics. mcm kena je dgn aku.. haha. for wutever pun, diz song doesnt mean yg aku 'anti' lelaki. NO.


I Don't Need a Man by Pussycats Dolls

I see you lookin' at me like I got somethin' that's for you
And the way that you stare, don'tcha dare 'cause I'm not about to
Just give it all up to you 'cause there are some things I won't do
And I'm not afraid to tell you I don't ever wanna leave you confused

The more you try the less bite and
I don't have to think it through
You'll know if I'm into you

I don't need a man to make it happen, I get off bein' free
I don't need a man to make me feel good, I get off doin' my thing <<---- yeah, right!
I don't need a ring around my finger, to make me feel complete <<---- so true.
So let me break it down- I can get off when you ain't around!

I see you lookin' at me like I got somethin' that's for you
And the way that you stare, don'tcha dare 'cause I'm not about to
Just give it all up to you 'Cause there are some things I won't do
And I'm not afraid to tell you I don't ever wanna leave you confused

You know I've got my own life and I bought everything that's in it
So if you wanna be with me it ain't at all about the bling you're bringin' <<---- i dont need dat.
I want a love that's for real and without that-no deal <<---- yep. dats all i wanted.
And baby I don't need a hand if it only wants to grab one thing <<---- euww, notty notty.

The more you try the less I bite
And I don't have to think it through
You'll know if I'm into' you

I don't need a-I don't need a man,
I don't I don't need a man to get me through
Cause I'm doin' fine I feel brand new
I don't need a-I don't need a man, I don't
I don't need a man to make it through
Cause I'm doin' fine without you!

~times up. lets go to KLGCC!

Tuesday, December 05, 2006

engage

suprising news.. yanie nk bertunang. most probably, 16 disember nih!

wah wut can i say. dia dah dewasa. tahun 2007 nih genap umur dia 24 tahun. its a perfect time for her, i guess. aku pun tumpang gembira. wish her all the heppiness in the world. harap, khairil (her fiance-going-to-be) boleh jaga dia dgn baik.

for sure pasnih bertambah haibat la tekanan yg bakal aku terima dari org kampung.. esp pemili terdekat. part org luar nih aku takde la kisah sgt. cuma jangan ayah bersuara sudah lah.

esok ada AGM kat KLGCC. balik lewat lagi lah nampaknya.

penawar duka : Lil Nina playing with my haversack.. *comeinya*

Friday, December 01, 2006

kaler purple

haha.. lawak.. lawak..

semlm lepas buat treatment, aku suh hairstylist tu hi-lite kan rambut nih. suh dia mixed kan 2 warna yg aku pilih.. hasilnyaaaa.. autobat transforrrrmmmmmm.. *kikkakukkikkakukkk*.. rambut aku jadi kaler purple! gempak sey!!

suka? puas hati? ntah lah. aku tak sangka hasil dia jadik camtu skalik. ramai ckp kaler nih seswuai dgn aku. even yanie pun suka tgk style rambut baru nih. tapppiiii.. cam terlalu menarik perhatian je. obvious sgt kan.. kaler yg jarang org guna, of coz lah org duk pandang pelik.. *uwaa*.. lebih sadis bila memikirkan kaler nih cam tak 'ok' dgn umur aku yg semakin meningkat tua. sesilap nnt, org cop aku minah skin or punk.. *neehhhhiiiiiiiiii*

huuu... nk wat camner. terlajak perahu buleh la gostan.. tersalah warna, kasiii potoooonngggg!

wiken nih rasanya aku juz merilekkan diri kat umah kuts. kalau ikut plan asal, aku ikut Chua pi umah dia kat perak. tapi, since fazi & man tak pegi, aku pun aotomatik tak pi la.

aper pun, selamat pengantin baru buat Shalin & suami. moga jodoh berkekalan ke akhir hayat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...