KENGKAWAN

Tuesday, February 13, 2007

planning for backpack

its gonna be a very tiring day today. lotsa.. LOTSA thing to do ler. kompem penat! sat gi nak gi imigresen. renew pasport. 

Somphob (Sc) dah naik risau. takut sangat pasport aku tak sempat siap on taim (this is going to be my first backpakers trip with Somphob). 

jangan risau ok. skrg zaman teknologi. kalau dulu amik masa berminggu or berbulan nak siapkan pasport, skrg 2 jam je dah cukup. canggih kan?

mlm tadi baru nak buat checklist. byk lagi barang yg tader. hish, jgn buat pasal. trip gi Sabah dulu buleh la main packing last minit. Trip nih kalu, sangkut kat tempat orang.. babai la jawapnya.

for info, trip nih backpackers style. selalunya, org gi backpack kat Indo, Thai, Cambodia, Vietnam etc.. jarang aku dgr org pilih Filipin. tapi taper, dari info yg aku dapat thru internet, Filipin mmg menarik (err.. despite the political conflict or gangstarism problem). menurut member online aku yg ada kat sana, ada byk tempat menarik kat Manila e.g., kawasan perkampungan asli, sawah bertingkat cam kat Indon, historical places, pantai, pesta bunga or dragon boats.. etc.. even gunung-ganang kat sana pun mmg meletops (of course la kan, byk volcano kat situ hehe).. cant wait to jejakkan kaki kat sana. seems like its gonna be the most adventurous trip ever (buat masa nih la).. *hiks*..

since its gonna be a short trip for me (9 days only - err semilan hari tu short kah?), we,re going to spend our days in Luzon je. basically, here's the plan:

depart from KL to Clark (Manila) --- panjat gunung berapi Pinatubo --- then take a local flight to Laog --- pegi Vigan --- kendian gi Baguio --- pastu gi Sagada plak --- and lastly gi Batad --- head to Clark (Manila) and fly back to KL

...wait de menet, ada satu citer tak best! sebelum aku aku menghilangkan diri dari Me'sia utk jangka masa pendek nih, aku ada 3 hari lagi utk settlekan sumer keje yg pending atas meja nih.. pehhh berasapppp!!.. *kepala jammed*

2 comments:

bg said...

wish u luck syg....

hope everything will be smooth

aD said...

bg, time kaseh.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...