KENGKAWAN

Tuesday, March 20, 2007

rezeki yg belum pasti

aku baru je nak updet cv.. baru je berfikir-fikir mana nak carik keje..

tetiba je pagi nih dapat call dari satu kompeni nih. pompuan yg bercakap. chinese. katanya, ada org rekemen kan nama aku utk Manager position kat situ. terusss dia interview aku thru phone. memula tu aku curious gak. try tanya nama kompeni dia. tapi dia refused nak reveal.

lepas borak-borak dalam setengah jam, dia kata cam suka kat aku. ekceli cemacam lagilah katanya.. dan keje yg dia offer tu plak, sikit lebih kurang cam apa yg aku buat sekarang nih. lepas dia puas hati dgn aku barulah dia reveal nama kompeni dia. aku try seach nama kompeni tu kat internet. not bad gak la background kompeni nih. patron dia, Bank Negara (menarik ey?). sebelum abis phone interview tu, sempat gak dia tanya current salary dgn benefit yg aku dapat kat sini. seems like dia still interested nak jumpa aku utk formal interview. hm, we'll see camner nanti.

ikutkan, mmg laa aku eksaited dgn call tadi. tapi, tak buleh nak hepi-hepi. mender belum tentu. lain lah kalau dah dapat offer letter ke haper. camner pun, aku still nak cari peluang lain juga. kalau boleh biarlah ada dua tiga choice. sedap sikit nak buat pilihan.

satu mender yg aku confused. tentang org yg promote nama aku nih.. DA ke? setau aku, sorang pun tataw lagi pasal aku nak resign. pelik.


9 comments:

eid said...

waa.. congratz ad.. awal2 lagi dh dpt offer... eid pun alami bende yg same.. offer but not confirm yet.. bak kate ad.. rezki yang tak pasti ;)

aD said...

eid, thanks.. aD doakan awk pun dapat offer tu. sama-sama lah kita doakan. best of luck!

kawan said...

sorang pun tak tau...

aD said...

kawan, mmg sorang pun tataw unless derang terbaca blog ni =)

eid said...

chayo! chayo! hehehehe ;)

kawan said...

kalau dah masuk blog... satu dunia tau

aD said...

eid, =)

kawan, yep, relised dat. BUT nobody fr my present Co. know im writing diz blog and most important, NONE of them care to read somthing like diz =)

Anonymous said...

all the best ad..
moga2 tempat baru dapat mood baru plakk..:)

aD said...

anonymous, time kaseh bebanyak.. *amin*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...