KENGKAWAN

Monday, March 19, 2007

sekeras batu : forgive me Sc

legaaa..

alhamdulillah, majlis perkahwinan Sham dah selesai. time kaseh sesangat pada keluarga, sedara mara, orang kampung & memember yg datang menolong taim kenduri rituh. cuaca pun macam memahami. ekceli masa acara kemuncak sabtu lepas, cuaca gelap giler. awan mendung tetiba. sumer org jangka hujan sure turun lebat. siap petir lagi tuu. risau sey. dalam hati nih duk berdoa sangat - mintak Tuhan jauhkan hujan. at least utk tengahari tu. Tuhan Maha Kaya.. Dia tunaikan doa aku. Alhamdullilah, keadaan yg tadinya gelap tetiba jadi cerah. mcm cerita filem pulak. walhal, kat daerah Alor Gajah, hujan turun lebat giler. mmg menakjubkan! dan sampai keesokannya pun cuaca still cerah. aku bersyukur sangat! sujud pada kebesaran-Nya.

start dari rabu lepas, aku dah terpacak kat kampung. ada meeting tak rasmi dgn adik beradik ayah & nenek - bincang tentang lauk pauk & aturcara mejelis. pastu bincang ttg kos bagai. fuhh, pes taim aku berpeluang involve dlm hal-hal besar acamnih. itupun, Sham yg beriya sangat nak aku ada situ. even keputusan utk memender remeh pun, Sham akan suruh sumer org refer kat aku (terharu pulak). mebi sebab kami tader mak kut.. so, sebab tu byk keputusan, Sham depent kat aku as anak sulung.

start dari Rabu lepas jugak, aku juz kosentret 100% kat weeding nih. sampai sumer problem soal hati & perasaan org yg 'rapat' dgn aku.. aku tolak ketepi. lantak lah. keluarga lagi penting.

byk sgt cerita menarik ttg majlis kali nih.. antaranya, utk pertama kalinya dlm sejarah, aku bawak balik kawan lelaki kat umah. bukan sorang tapi 3 sekaligus (Fuzzy, Sc & Wan). ikutkan, aku mmg tak jemput sesaper pun. yelah, bukan kenduri kawen aku pun. daripada memember aku dtg terpinga-pinga, baik tayah. lagipun, adik aku buat kenduri Jumaat & Sabtu sebab pihak mertua dari Kedah kan public holiday nyer hari Jumaat. sure yg cuti hari Ahad tak sempat nak datang. yang 3 org tu pun, awal-awal aku dah sound - jgn expect aku akan layan mcm kat KL andddd make themself useful while staying at my grandma's hse (aku suruh derang lepak kat umah nenek je) yelah, derang tu lelaki. kang duk kat umah aku, beborak-lepak sesama kang apa plak kata org kampung.. kan tak manis tu.

aper pun, time kaseh daun keladi kat kekawan aku nih sebab sudi berpanas berpeluh taim majlis rituh. rerajin belaka. sampai nenek sendiri iktiraf derang as "cucu angkat" (over tau my nenek nih). malam semlm, family aku buat sesi BBQ dgn "cucu angkat". panggang ikan. best plak bila makan gegamai acamtuh.

insyaAllah, sok lusa aku bubuh gambar plak. arinih tadok masa. nak updet cv yg dah berkurun aku tak sentuh..

****************************************

...hm, ada satu mender yg aku lepaskan.. berat, tapi terpaksa. harap Somphob (Sc) faham. aku sedar perasaan dia pada aku dan aku mmg hargai sgt. dia ada ciri-ciri lelaki yang aku suka. berada dengan dia buat aku selesa. 

tapi ada 2 sebab yg buat aku pilih keputusan nih. first, kami berlainan agama. dia Buddist. dan dia pun tak ada tunjukkan minat utk convert. second.. hm, rasanya tak payah lah aku state kat sini.. dia sendiri lebih tahu..


pada Somphob, aku minta maaf sangat-sangat. aku sayang dia. tapi aku lebih sayangkan Islam & keluarga aku. aku tanak kehilangan family aku untuk kali kedua... harap dia tau, aku hepi sangat sepanjang aku mengenali dia. 


i will cherish our sweet memories forever. Thank you for for your love and everything.


trust me, Phob. its hurt me so bad to do this. but i have to stop it before it was too late. 


(kita still kawan kan Phob? forever ok? promise..)




9 comments:

bg said...

dulu, kini, selamanya tetap kawan

aD said...

=)

bg said...

I miss u

TheWecko said...

Chayok bg. Aku ko xnak kawan ke? Kui3. Ala ad. X kesah pun u x layan i. Ada org lain layan i. Kui3

bg said...

the love still there for you

aD said...

weck, hehe..

bg, friends dont talk abt love. take care.

bg said...

friends dont need any love?
thats is friend for?

aD said...

bg, of course they do. i love all my friends.. and that includes u.

bg said...

thank you for being a really good friend

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...