KENGKAWAN

Thursday, April 19, 2007

bersemangat nih

baru balik dari melaka mlm td. penat tp lega.

lewat petang semlm pegi Pengkalan Balak. singgah kat restoran peberet aku dulu. makan nasik goreng cilipadi. sedap giler! makan plak sambil tgk view pantai. best! lama dh aku tak makan kat situ. rasanya since aku form 6 dulu kut. restoran tu pun dh byk berubah. dulu kedai buruk je. sekarang, wallaaa!

lepas mkn, balik umah jap. tgk bapak. nenek plak dah siap masak asam pedas peberet aku! waahh, makan lagiii! alhamdulillah, ayah sihat. nina pulak semakin pandai bercakap. sikit pun tak pelat. bapak tak bagi kami ajar dia cakap pelat. kata bapak, biar betul butir sebutan ayat dia. senang org nak faham nnt. lagipun, kalau di ajar cakap pelat, nnt besar jadi mengada-ada. ada btul juga ckp bapak tu. dulu, aku ingat bebudak kecik nih mmg style ckp derang pelat-pelat belaka. rupanya, bebudak tu tiru percakapan kita.

lepas magrib, aku gerak balik KL. wiken nih rasa cam nak balik melaka lagi. semlm tu sekejap sgt rasanya. tak sampai 3 jam aku duduk kat umah. tak lepas pun rindu ni lagi. ikutkan, nk je aku tidur kat kampung mlm tadi. tp, apa nak buat. terikat dgn keje.

hari nih sure aku tak lekat kat opis lagi. ada function kat Istana Hotel. lewat mlm baru balik. till then mr blog.

ops.. ops.. ada satu lagi. ada org naikkan amarah aku semlm. masa tgh bz kat melaka, aku received call. tak boleh jwb coz tgh bz. tp, bila h/p tu dh berbunyik pat lima kali, aku angkat lah jugak. it wuz "tak-payah-la-aku-mention-nama-buat-masa-ni". katanya, awek dia cakap kat dia, aku duk jaja and buruk kan nama awek dia dlm blog aku nih. pastu duk tuduh aku hendakkan "dia" balik... hurm, pelik aku. sepanjang penulisan aku kat sini, tak penah walau sebesar kuman aku mention pasal awek dia kat sini. macam-macam perangai org sekrg nih. haper glamer sangat ke awek dia tu? nak sangat ke aku tulis psl dia? kang aku tulis bebtul kang..

takper lah, aku alhamdulillah kan je. maybe dia tak baca katam blog aku nih. for info la kan, aku ulang sekali lagi. aku tanak der sesape pun. hati aku tak terbukak pun utk bercinta cintun nih. jgn la asal tgk org "single" daahh kena tuduh perosak hubungan org berkapel. kuno nya.

lagi satu kalau tak faham kiasan yg aku guna dlm blog, meh sini aku nak buat confession terbuka, aku mungkin dulu bergaul dgn plu. malah penah jadi sebahagian dari derang. tapi sekarang, aku dah jumpa "nur" yg aku cari. though sekrg nih aku masih ditengah-tengah, tak mungkin sesekali aku berpatah balik. aku nak cari keredhaan Tuhan. aku nak betulkan jalan hidup ni.

atau dgn erti kata lain, kau tak payah risau. tak payah la nak terganggu gugat dgn aku nih. aku TAKKAN mungkin balik pada dia. faham tak?

lagu yg aku duk nyanyi-nyanyi sekarang ni : Alasanmu by Exist

Ikhlasnya hati sering kali disalah erti
Tulusnya budi tidak pernah engkau hargai
Berlalu pergi dengan kelukaan ini
Kumengalah... ku bersabar

Bertentang mata seolah-olah tiada apa
Berpaling muka ada saja yang tidak kena
Mencari sebab serta alasan yang kukuh
Supaya tercapai hajatmu

Manis dibibir memutar kata
Malah kau tuduh akulah segala penyebabnya
Siapa terlena pastinya terpukau
Pujukmu, rayumu, suaramu
Yang menagih simpati dan harapan

Engkau pastinya tersenyum
Dengan pengunduran diriku
Tetapi bagi ku pula suatu ketenangan
Andai kita terus bersama belum tentu kita bahagia
Selagi tidak kau ubah cara hidupmu

Ada rahmatnya bila tidak lagi bersama
Terasa jauh diriku ini dengan dosa
Ku tinggalkanmu walau tanpa kerelaan
Yang nyata kau tidak berubah

Katalah apa yang kau ingin
Selagi kau dapat berkata
Memang begitu sikapmu semenjak dahulu

10 comments:

Anonymous said...

aD,
Betul, bila dah dapat 'nur', it's like tak nak dah balik pada yang lepas.
:)

Anonymous said...

plu?
nur?

aD said...

anonymous 1, sy, stuju bebenor tu tok ketua =)

anonymous 2, abaikan.

Ray said...

no comment. but i hope, 1 day GOD will give me 1.

eid said...

hmm.. org melaka nih mmg suke mkn ns grg cili padi ekk... huhu

aD said...

ray, amin. insyaAllah. =)

eid, baru ada umphh!

dian said...

ad : saya ingin bertanya, arap2 uols jawab la dengan iklas
heheh :P

apakah nama kedai feveret nkau kt pengkalan balak itu? terhengen pla rasanya meninjau2 keadaannnn

aD said...

dian, oldpren! aD tak ingat la nama dia. kalau masuk entrance p'kalan balak tu, try cari kedai makan no 2 (kedai tu bersambung dgn umah). try arr.. best!

dian said...

wes, baek. mekasei ad. yahu...oldpren? im still young..heheheheheh

pelita said...

aku hepi sesangat ader satu lagi kwn yg dah dpt nur... wpun aku x bersedia lagi nak dpt nur tapi.. aku harap aku pun akan berubah untuk jd lebih baik...
apa2 pun... life must go on...
harap kau hepi sokmo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...