KENGKAWAN

Tuesday, June 05, 2007

takziah Alleycats

*Loga yg rambut afro pakai bajukemeja putih*

hilangnya seorang penyanyi bangsa India yg mampu menyanyikan lagu-lagu berbahasa Malaysia dgn fasih & penuh penghayatan. sayang kan? maybe nama dia tak seglamer Sudir / P. Ramlee tapi bagi aku pemergian Loga nih satu kerugian besar dlm industri muzik Malaysia. sedihnya.. satu demi satu penyanyi yg aku rasa berbakat besar hilang camtu je tanpa berganti. tgk lah keliling kita. tak ramai penyanyi bangsa lain yg bersemangat mcm penyanyi dulu. pasnih, ntah ada lagi ke tidak penyanyi bangsa lain yg mampu ikut jejak langkah penyanyi mcm Chris Vadham, JS Kevin, DJ Dave, Alleycats, etc, yg mampu menarik perhatian semua lapisan peminat induztri muzik tanpa mengira bangsa kat Me'sia kita nih.

p/s: aku try search biografi Chris Vadham (penyanyi yg popular dgn lagu "Hanya Nyanyian Dalam Sepi").. seriously shocked when i found out dat he passed away pertengahan February rituh. was it true?.. so sad.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...