KENGKAWAN

Monday, August 20, 2007

rajin adik rajin

Bersenang-lenang sungguh kan. Sampai dua entry utk hari nih. Nama pun tengah tader keje. Yes ppl, mari lah mempergunakan masa ini untuk rilekkss sepenuhnya.

Penah tgk bunga cempaka. Bunga nih kecik je. Ada warna putih.. ada kuning. Tak kira warna apa pun, bau dia subahanallah.. wangi!

Takder apa nak cerita pun. Just nak note kat dalam nih tentang adik lelaki aku yg no.8. Semalam tataw dari mana dia petik bunga cempaka putih nih, pastu senyap-senyap dia muncul dari belakang dan terus sisipkan bunga tu kat rambut aku. Taim tu aku tengah leka cuci pinggan. Terkejut akak tau. Not sure sama ada dia tau nama bunga ni atau tak. Dia suruh aku biarkan bunga tu kat rambut. Wangi katanya. So sweet of him.

Ada lagi aku simpan bunga nih dalam beg. Teringat nak tulis nih pun sebab terbau wangi dari beg aku ni lah =)

Sebelum terlupa, aku ada janji nak belikan buku STPM dia. Ada 6 buah buku sumernya - fizik, kimia, bio, math, etc - dia siap tulis atas paper takut aku beli buku yg salah. Comei je. InsyaAllah rabu nih aku carikan.

3 comments:

Anonymous said...

Lawa dan wangi bunga tu...sewangi orgnya..bukan nak memuji..cuma meluahkan apa yangdirasa.

aD said...

cik anonymous, wangi ke aii nih? *aumm*

Anonymous said...

Bukan cik...encik sebetulnya... rasa dihati begitulah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...