KENGKAWAN

Tuesday, September 04, 2007

hujan rahmat hujan daulat

Note: Terima kasih sesangat buat kekawan yg sudi dtg masa majlis, yg call, sms, email or tinggalkan msg kat blog / multiply / friendster. Love the friendships.. love y'all.

Now, back to normal life again.

Mlm tadi KL dilanda ribut. Gerun bila tetiba turun hujan lebat camtu. Bukan gerunkan hujan, tapi gerun memikitkan keselamatan adik-adik aku kat KL nih. Puas lah nak call sorang-sorang make sure semua dah selamat sampai umah.

Teruk btul lah keadaan KL sekarang nih. Asal hujan lebat je gerenti banjir. Banjir pulak, bukan yg sikit-sikit, boleh tenggelam tayar kereta dibuatnya. Part yg buat aku terkejut tu bila jalanraya depan umah aku tetiba jadi sungai!! Gila! Melampau sungguh sistem perparitan kat area nih. Bahaya lah. Lenkali kalau pindah umah, kena cari tempat yg ada lot parking yg tinggi-tinggi. Taderlah tenggelam dek banjir. Nih kalau rosak keta, gamaknya tepuk dahi nganga mulut je lah. Ada insuran pun bukan cover bencana alam cengginih.

Risau lah aku kalau cuaca duk lagu nih je sampai hujung minggu. Confirm air sungai naik mendadak. Tu belum kira arus deras, kawasan jeram berbatu lagi. Harap sangat cuaca ok.. dan harap sangat xpdc wiken nih berjalan lancar.

Petang nih nk gi round de' KL. Last minit Mamoru dapat task kena cari 60 buah kayak lagi (they already have 90). Hm, I dunno how we gonna get it, but by hook or by crook mender nih sumer kena ready sebelum Jumaat.

Satu lagi, tentang announcing & publishing xpdc nih. Hope Mamoru can do something with it. Sayang lah kalau trip besar-besar camnih tak dapat perhatian dari local paper.

Jumaat? Haiyoh cemana nak apply cuti nih. Kalau keje kat Jabatan K'jaan takde masalah sangat sebab JBS dah sediakan surat cuti khas Jabatan-Jabatan K'jan lain yg terlibat dgn projek nih. Untuk pekerja swasta mcm aku nih.. kena apply annual leave arr jawabnya.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...