KENGKAWAN

Wednesday, October 31, 2007

100 days left

Here we go.. lets do the counting together..

Ok, now let see apa preparation yang aku dah buat.. apa ek.. err.. ekceli satu pun tak prepare lagi.. ha ha. Eh tak jugak, satu perkara dah settled - photographer. Aku dah confirmkan booking untuk amik jurugambar for that very special day. Antara banyak-banyak photographer, aku pilih Mr. Ghazali. Aku dah tengok hasil kerja dia.. memang memuaskan. Pakej yang dia offer agak menarik plus bayaran dia lebih murah dari photographer lain. RM 1,500 for custom picture + sticky album + 100pcs 4R printed photos + 3pcs 8R photos + satu photo saiz 10R beserta frame. Paling penting, dia setuju untuk nego dgn aku tentang pilihan gambar yang akan di-print. Package yang dia bagi kat aku (for that kind of price): sesi akad, sesi outdoor, sesi malam berinai & resepsi. Nice ey?

Selain dari tu.. yang lelain belum sedia apa pun lagi :(

Anyway, not to worry much (pesan kat diri sendiri nih), InsyaAllah semuanya akan berjalan dgn lancar. Sabar nahh.

Rumah aku sunyi sekarang nih. Just tinggal aku dgn dua orang adik lelaki. Tak lama lagi sure lagi sunyi.. hm, guess aku kena cari altenatif lain untuk hilangkan sunyi nih. Naik gunung pun ok jugak kan? Tapi nak ke Mamoru tu? Dia agak bz lately nih.

Hari nih last day Mamoru keje kat Pejabat Tanah Dot Dot Dot. Ekceli last day untuk dia berada dalam goverment sampai hujung bulan November, tapi since dia ada 30 hari cuti tahunan, consider dia masih bekerja untuk goverment tapi dalam masa yang sama dia dah start bekerja untuk kompeni lain.. Kira hujung bulan November nih, dia akan dapat dua gaji dari dua kompeni berlainan lah. Meriah kan? Murah rezeki dia.

Pray all the best for him tomorrow. Love.

11 comments:

Fozalin said...

hi... selamat menempuh alam perkahwinan..... pejam celik pejam celik.... 3 bln tu cepat jer tau... i dulu pun cam x caye dh nak kawin.... :D

sweethOneY said...

waa..nak tawen ye awk :)
seronoknya :)
hope sumernya ok ye!

aD said...

fozalin, sempat lagi kan kalau nk ucap selamat pengantin baru kat u.. turunkanlah tips sikit.. ai nevous tahap dewata raya nih :)

sweethoney, tenkiu. sesama lah kita doakan ek ;)

Anonymous said...

hik3...ada orang nak tukau status laa...masa bertunang nie byk dugaan...bykkan bersabar...

aD said...

anonymous, hik.. insyaAllah.

;O) said...

sorry aD for interupting..
it's been a long time huh?

well, now i came to know that you are getting married.. good for you.. really.. i mean it..

u sure u ready for it huh?

;O)
and again, good for you..

aD said...

its ok old friend (is that u 'alor gajah'?). Yep, I'm getting married. And I am definately ready for it.. *wink*.. Do come to MT nanti. I'll send the invite thru email :)

::aku & bloGku:: said...

hehe.. ;O)
of course u can recognize me kan.. i know it..
Tahniah aD. insyaAllah i'll come.
so, when is the big day?

aD said...

faiez, i know its u! miss u my friend. thank you so much! its going to be during CNY. do come. i look fwd to have u on that day, seriously! (y'know faiez, i'm so nervous!)

::aku & bloGku:: said...

aD.. please accept me as your friend in Google Talk. if it is okay with you.

aD said...

faiez, u know i'd love to do that but honestly i have to admit that i have no idea what is google talk is all abt. perhaps u could guide me on this.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...