KENGKAWAN

Friday, December 28, 2007

Review

Lately, makin jarang pulak aku nak update cerita kat sini. Bukan malas, cuma takde masa. Banyak mender yang nak disiapkan untuk wedding aku nih. Penat + pening dibuatnya.. tapi apa pun, akak still enjoy.. nak kahwin of coz lah kan. Seronok dik nonn buat wedding preparation nih.. hehe.

Kejap je kan masa berlalu. Lagi sehari dua, dah masuk tahun 2008. Biasanya bila dah hujung-hujung taun nih aku suka nak spend masa sikit untuk review segala mender baik / buruk yg jadi kat aku sepanjang tahun 2007 nih.

Yang best
  • Sorang demi sorang adik-adik aku stay dgn aku kat KL nih. Setakat nih alhamdullilah, aku hepi dgn pencapaian derang.
  • 3 orang adik aku kahwin dlm tahun nih.. maknanya, aku orang kempat yg akan menamatkan zaman bujang dlm family walhal aku anak yang sulung.. hehe
  • Aku jumpa cinta hati (ewahhh) & bertunang
  • Court case aku menang - dua tahun tau aku amik masa tunggu result nih.

Yang tak best

  • Aku dah kurang mendaki gunung.. komitmen berlambak beb. Dulu boleh lah aktif mcm orang gila sebab taim tu aku menyewa sengsorang.
  • Ada 2 problem besar dlm family aku.. tapi alhamdullilah dah selesai
  • Aku delete dari memory otak aku beberapa nama yg sungguh tak perlu. Nama orang yg hidupnya sentiasa menyusahkan orang. e.g. orang yg mengaku berpelajaran tinggi, konon live a sophisticated life tapi sebenarnya pengecut, tak berpendirian.. and even worst, dia berusaha keras menipu diri sendiri.. *chuckles*.. ops melebih pulak aku nih. Hik
Rasanya tu je kut yang penting. Kut ada yang tertinggal tu, nasib le. Nih pun main ingat-ingat je. Takde maknanya aku nak godek balik segala entry kat blog nih semata-mata nak buat review. Akak takde masa lah!

Untuk 2008 pulak, ada dua perkara besar yg akan jadi dlm life aku.

First, aku akan bergelar isteri kepada encik Mamoru
Second, aku sambung belajar pada usia yg menginjak 29 nih. InsyaAllah by time umur aku 30 nanti, grad lah akak.

Untuk adik-adik yg masih stay dgn aku.. "dont worry sayang-sayang Along sekalian, Along takkan tinggalkan korang. Bakal Abang Long korang pun tak sanggup nak pisahkan kita. Maybe lepas majlis nanti, kita cari rumah yg lebih besar. Kesian tengok korang tidur kat ruang tamu bila semuanya datang berkumpul aritu. Doakan supa Tuhan murahkan rezeki kita. Boleh beli landed property, boleh buat bilik bebanyak untuk korang"

True. Makin hari aku tengok relation Mamoru dgn adik-beradik aku bertambah rapat. Sampai kengkadang tu kalau sehari tak jumpa Mamoru, bising mulut adik aku tanya kenapa Mamoru tak datang ke rumah. Aku ingat lagi aritu masa aku gaduh lite-lite dgn Mamoru, adik pompuan aku siap sound.. "Orang tanak abang ipar lain selain abg Mamoru".. Kemain lagi adik aku tu.. tergelak aku dibuatnya.

Bukan tu je, even bapak pun siap call dan tegur aku direct je kalau hal-hal berkaitan Mamoru. Maklum lah, aku kan kasar. Takut lah tu aku sakitkan hati bakal menantu dia.

Yang paling kelakar, bila Nina yang baru nak masuk dua tahun pun reti sebut nama Mamoru. Aritu aku tanya Nina.. "Nina sayang Along tak?"... dia cakap.. "Nina sayang Along"... pastu dia sambung.. "..dan abang Fazi"... terkejut beruk aku dengar. Banyak kali aku suruh dia ulang. Confirm aku tak silap dengar. Sebutan dia jelas sebab Nina bukannya pelat pun. Nih confirm kalau bukan bapak punya keje, mesti Aunt Shi yg ajar dia. Comel je. Gereemmm.

***********************************************************

Oh lupa nak inform, aku tak pegi pun trip ke Gunung Tok nenek aritu. Antara sebab musababnya.. Mamoru kena keje & aku kena admitted masuk spital.. sedih.

Tapi not to worry.. next weekend, aku masuk hutan jugak. Ikut Chua & the gang pegi xpdc mendaki Gunung Kutu & sesi BBQ kat puncak. Giler kan aku? Lagi beberapa minggu nak kahwin pun still nak ke hutan. Alahaii minat..

Cuti wiken esok, tak boleh pegi memana, aku ada kursus kahwin.

Cuti tahun baru pulak, aku ada annual general meeeting dgn Kelab Rekreasi Erat Pesona (KREP) kat Kuala Selangor (Outdoor lagik?)


4 comments:

lagendaj said...

salam...

Jadikan kenangan lalu sbg panduan hidup. Keperitan lalu buat aD berpijak dibumi nyata dan berdiri di kaki sdri...Semoga kbhgn mengiringi langkah aD

Anonymous said...

aD... :)

I gie kursus kahwin hari ni. Berdebar gila siot, hahaha. Tak sangka.

aD said...

lagendaj, ws & terima kasih.. saya pun doakan yg baik utk awak :)

anonymous, ramai gak yg pegi kursus minggu nih.. eh, siapa ni ek?

Anonymous said...

Hi hi, 'kawan' aD lah... syuhhh, kalo tulis nama kat sini, terkejut beruk org.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...