KENGKAWAN

Monday, July 14, 2008

Musim buah kat Melaka

Minggu lepas kan kami balik kg Mamoru. Minggu nih turn kg aku pulak. Syiok betuk ada dua kampung nih kan.. meriah!

Takde stori mori untuk arinih (akak banyak keje dik nonnn) Layan kan je lah gegambar kami makan buah kat Melaka nih. Kalau terliur tu, mahap la nahh.. (memang aku sengaja.. muahahahaha)

Sekarang nih kan, kat Melaka sedang haibat dilanda musim buah. Meriah je tengok pokok rambutan lebat berbuah sepanjang jalan. Mamoru siap tanya, orang Melaka suka tanam pokok rambutan depan rumah ek? Hehehe


Oh, ini adalah intro.. nun di sana pokok jagung ayah sedang berbunga. Luas kan?.. pasnih merasalah pesta makan jagung sampai pengsan.. huhuhu


Penuh bonet. Nih lah yg kami kerjakan gegamai kat ladang jagung ayah. Berguni-guni ayah letak depan kami suruh makan.. tak terlarat ok.



Pose dengan durian pulak. Sorgaa!!!

Aku tengah pose chantique sambil petik buah langsat. Banyak betul buah langsat tahun nih.



Pose gedik sambil kait buah manggis kat belakang umah nenek.. seronok sgt!


Mamoru tgh syiok makan langsat dgn ayah, pakcik & adik no.7


Adik no.6 & Farah (adik tiri) tengah masukkan rambutan dalam guni (ada 5 guni semuanyaaa)



My cinta hati tengah memanjat pokok moktan



Sakan memasing makan buah-buahan..


Menjadi betul manggis kali nih.. sedap & manisssss sangat!


Pose terlebih kat ladang jagung ayah


Antara yg turut masak ranum.. buah bacang. Manis & wangi sangat!



Buah mata kucing.. besar pokoknya.. banyak lak tu berbuah

p/s: kami bawak balik seguni rambutan + seguni durian.. hehehehehe

4 comments:

is said...

eeeeeeeeeeeeeee...

heaven nyer...

bila nak buat party buah ni..

hahaha

Anonymous said...

ya allah buah!!!!!!!! mmg SORGA!!!! eeeeee sedeeepppppppppppppppp!!! geram la cik senget tgk buah2 tu.. mmg bley meniaga gitu.. jagung tu yg x tahan tu.. nk tumpang sekaki la makan jagung tu.. bley? cik senget pernah tak buat sambal bacang? perghh lazat hingga menjilat pinggan.. makan dgn ikan grg garing! eeeeeeeeeeee lapo!!!!

aD said...

Is, buat style port luck lah. Boleh merasa sorang sikit :)

aD said...

cik sue.. bolehhh, apa salahnya. mai lah kampung kita. dokat jo.. hehehe.

bacang tu selalu kami campur dalam sambal belacan. tak pun, cincang lumat & makan dgn santan kelapa.. fuhh fuhhhhh fuhhhhhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...