KENGKAWAN

Thursday, September 04, 2008

Cepatnya masa berlalu

Hari nih 4 Ramadhan 1429 Hijrah.

Aduss.. cepatnya dah masuk 4 hari puasa. Kenapa laju je masa berjalan sekarang nih ek? Sibuk sangat ke aku dgn urusan dunia sampai tak perasan masa berlalu camtu je?? huhu.. *insap.

Hari nih last aku balik lambat. Err.. ekceli opis bagi pelepasan balik keje pukul 4.00 ptg setiap kali Ramadhan.. tapi tu lah, nak balik awal apanya-kan? kalau aku ada kelas malam. Tapi takper, hari nih last balik lambat (untuk minggu nih je - minggu depan ada lagi ok!).

Esok, aku dah plan baikkkk punya nak masak apa untuk juadah berbuka. Tak sabar nak memasak untuk suami terchenta! (b, malam nih lepas abis kelas, aD nak gi pasar - cakap je b nak makan apa, meh aD masakkan.. *cewah gituuu).


So, nantikan esok, tepat je pukul 4.00 ptg, aku akan tercongok kat depan pintu opis! Tu diaa, belum masuk keje lagi dah pikir nak balik awal esok.. muahahaha. Bagus sangat laa perangai.

Semalam, teman Mamoru ambik spec baru yg dia tempah aritu. Aku siap suruh dia pakai jam-jam tu jugak - simpan je spec lama tu. Power spec dia dah bertambah, tu yg kena tukar baru. Kalau pakai spec lama, serupa tayah pakai sebab kalau drive jejauh, konpem aku jugak jadi tukang baca signboard. Bertambah hensem Mamoru bila pakai spec baru tau!

Perasan tak tahun nih tak banyak jemaah yg pegi solat tarawikh (tak kira kat surau / masjid). Dah dua tempat aku tengok camtu, start dari hari first tarawikh lagi. Tempat lain tatau lah pulak. Dedulu kan, masa aku kecik, asal malam pertama tarawikh je, jemaah melimpah ruah sampai ada yang terpaksa sembahyang atas jalan pun ada. Bukan setakat masjid, surau pun penuh! Iskk.. sedih tau. Koranggg.. jom lah gi tarawikh. Seronok tau. Rasa syahdu, hepi, tenang, seronok semua ada.. jom lah gegamai pegi.

7 comments:

firman said...

Wah lihat biru gunung ingat masa muda. Salam kenal dari Indonesia.

¬™miruL™ said...

Bile dah boleh rasa syahdu, hepi, tenang, seronok masa tarawikh tu.. alhamdulillah la kan.. dunia akhir zaman..

aD said...

firman, salam perkenalan. wah, peminat gunung juga kah? tak teringin mendaki di malaysia?

mirul, :)

ecahkoop said...

selamat menjalani ibadah berpuasa!!

jangan ponteng2x tau!!

:)

aD said...

ecah, selamat berpuasa untuk awk juga. tima kasih lah nahh sudi dtg sini :)

Anonymous said...

itu tandanya dunia dah akhir zaman.. so, sementara sempat nih baik la kita cepat2 buat ape yang disuruh dan tinggalkan ape yang ditegah dan dimurkai Allah... Jangan tangguh2 sebab mati sentiasa mendekati kita. Cuma tak tau bila tiba giliran nyawa kita dicabut...

aD said...

anony, terima kasih atas nasihat & peringatan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...