KENGKAWAN

Tuesday, April 14, 2009

Solekan mata simple

Aku suka sangat main dengan make-up. Suka pakai mekap dan sukaaa mekap kan orang (read as: adik-adik aku.. hihihi). Tapi aku belum pro lagi dik nonn. Make-up pun sekadar ikut sedap mata aku memandang je. Nanti lah, aku amik kursus professional jadi make-up artist baru aku berani nak mekapkan muka orang lain.. hik.

Selalu tuu jarang aku nak upload gambar-gambar aku bermake-up. Mostly sebab banyakkkkk gambar syiok sendiri atau gambar yang aku snap tu tak clear (aku tak reti lah nak setting kamera nih).

Layan kan je lah gambar kat bawah nih. Model: aku sendiri laa.. hihihi. Sory yer, takde gambau 'before'.. semua yang 'after' je. Aku pun tataw mode apa yang aku guna untuk kaler nih. Kita namakan mode 'earthy' je lah ek.. hihihi (pepandai je aku).



Ada tiga jenis warna yang aku guna; kuning, coklat & hitam. Eye liner pulak aku tak pakai seluruh mata. Aku calit kat dari bahagian tengah kelopak mata hingga ke bahagian luar kelopak mata. Pastu bubuh maskara lite-lite je.




Gambau finishing dedua kelopak mata pulak.. hihihi.




Tatt tarrraaa.. nampak cam natural kan? Takde over sangat. Sesuai untuk keluar jenjalan.




Satu lagi gambar aku up kat sini.. err.. tapi yang nih kurang pencahayaan lah. Tak jelas sangat effect eye-shadow tu.

p/s: Jenama make-up yang aku guna semuanya jenis murah-murah sahajor.. hihi. Range dari Maybeline, Loreal, Silkygirl, Avon pun ado :)

16 comments:

Beautiful Disaster said...

cantiknyeee!!!

mEiZ AraNda said...

memang simple n sangat natural..;)
sedap mata memandang...

x obvious sgt...
bleh make up kan orang da ni...;p

Elyn said...

cantik la..... nk suh i tepek gitu mau meraung dak wafiq tggu lalalalal

atty's said...

lawa..simple..but look nice..meh make up kan kty yg buruk nie kot leh bertukor..

Zana S said...

cantik... natural je. pandai make up dah ni. pasni leh wat business kecil2an.. hiks!

kalau la zana nak nepek gitew, alamat tinggal la kamu.... huhuhuhu

NONIE AZIZ said...

kira cantik tau...kalau ahkak...hermmmm...nak calit lagu mana pun tak tau!!!

Dee said...

cantiklah aD..pandai aD..kalo akak main tepek 1 kaler je..kehkehkeh..

kabussenja said...

bulu mata ori ke tu? jelesss rr...

moMMy yaSMin said...

lawanya dia... :)

biqque said...

is that your real eyelashes??? panjangnyer!!!

Ied @ May said...

nnt dh ada anak xde can dh nk make up bagai...rajin make up ni, babay girl ke?

Angah said...

Sangat menarik.. kena tuition ngan aDnih.. Angah bab mekap fail!!!

Deqna said...

Awak mempunyai sepasang mata yg lawa:)

rose said...

wow..simple menarik tertarik ko mmg de boomm...kikikikk

rajinnya aD make up..hehe..
org ni sejak pegnent tak pernah sentuh make up..mak aih..malas giler..ntah mane2 tah beg make up..nntilah..lepas bersalin ni kot baru nak cari balik..huhu

arnirina said...

cantek hapee..errr..itu bulu mate betol ke pelesu? lentik mak aiihh..

aD said...

beautiful disaster: *kembangg sampei pingsan*

meiz aranda: meh sini akak mekapkan nak tak?? hihihi

elyn: ad tak merasa lagi. tataw lah kalau si kecik nih dah keluaq nanti hihi

atty: eh, bolehhhhhh.. bolehhhhhh jerrr :)

zana s: sib baik mamoru tahan nunggu ad mekap lelama.. akan dtg nanti tataw lah pulak :)

nonie : nanti kalau rajin ad buat entry step by step.. pastu kompem akak teror mekap:)

dee: ad pun kalau maleh, memang satu kaler je ad bubuh.. hehe

kabussenja: tulennn kak.. ahahahaha

mommy yasmin: dah tebal mekap, harus santek.. kut tak, berkepam je muka hihihihi

biqque: tulen youuu.. hihihihi

led @ may: tu lahh.. takut takde masa langsung nak tacap muka :)

angah: bolehhhh.. angah punya pasal, ad sanggup bukak personal kelas.. hihihihihi

deqna: *PENGSAN*.. kembang kuncup 88 hari.. hihihihi

rose: ad pulak terbalik, makin besar perut, makin rajin melawaa.. hahahaha

arnirina: tulen uolss.. hihihii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...