KENGKAWAN

Tuesday, September 15, 2009

Kesian ayah

Malam masa kat kampung aritu, hujan lebat gila. Lengkap arr petir, kilat, ribut segala bagai. Dan hasil keesokkan harinya.. air sungai naik sampai ke tebing. Sikit lagi nak melimpah keluar. Nyaris tak banjir.




See paras air sungai kat belakang tu.. penuh sepenuhnya. Bila air naik, memang best, ramai yang amik kesempatan menjala / memancing ikan.. tapi..





Yang tak bestnya, ladang jagung & ladang timun ayah pun banjir. Pokok yang baru naik semua tenggelam.. tssskkk.. Tak dapat aku bayangkan perasaan ayah bila tengok hasil penat lelah dia setiapkali mender camnih jadi. Tapi ayah sabar je.. dia tetap tak putus asa.. tsskkk.. ayah, ayah..






Pondok tempat berteduh pun ikut tenggelam. Gambar yg Mamoru snap nih just kat kawasan ladang timun je. Ladang jagung kami tak sanggup nak amik gambar. Perkara yg sama jugak jadi.. Pokok jangung semua tenggelam :(

4 comments:

biqque said...

ala sian nyer :(

Cik_daya said...

semoga tabah menghadapi dugaan

za|d said...

pokok² tu suma mmg rosak habis dan kena tanam semula ke Ad? kesian tul...

Cicada2nd said...

Aku rasa kan baik ko tanam pokok kat FarmVille je Ad. Pokok mati pun sbb lambat tuai je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...