KENGKAWAN

Thursday, November 12, 2009

Journey to Bukit Fraser

Planning nak gerak keluar rumah awal pagi, tapi gedebuk gedebak settle barang, lewat jugak kami bertolak Fraser Hill.. hihi.

Aku teruja betul pagi tu tau. Makin dekat dengan area Kuala Kubu Bharu, makin excited aku rasa. Lelebih lagi bila tengok view hutan dan gunung sepanjang jalan ke sana! Rindu betul!



See what I mean? Sayup mata memandang.. Rasa macam semua gunung tu memanggil-manggil nama aku (ok that sounds creepy).




Pokok reput tumbang tengah jalan. Nasib baik kereta comel kami muat lalu kat bahu jalan. Aku benci betul laluan menuju ke Fraser Hill nih. Macam ular. Awal-awal dah buat aku pewai.




Dah lah gerak dari rumah lambat. Sampai puncak GAP kena pulak tunggu lagi sejam untuk drive ke puncak Bukit Fraser.. aduyaii.. pukul berapa nak start trekking nih? - sempat sarapan nasi lemak sementara menunggu.




Mat Salleh nih tahan kereta kami masa kat tengah jalan. Derang nak tumpang sampai ke Bukit Fraser. Kelakar bila derang terpaksa kecikkan badan bila masuk dalam kereta.. haha. Derang nih bird watcher. Sorang dari France, sorang lagi dari German.




Bergambar lepas daftar nama kat Balai Polis sebelum gerak ke starting point.

5 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah..akhirnya...
x sabar tunggu entry seterusnya..next :P

Elyn said...

pergi berdue je ke?? macam berdeting je hehehe

aD said...

elissmie: lega dapat lepas rindu masuk hutan hahaha

elyn: berdua lebih baik hihihihi.. buleh trekking sambil pengang-pengan tangan

biqque said...

polis kasi masuk utan berdua je ke aD? oooo...baru ku tau...diorang tak marah or cakap pape ke?

aD said...

biqque: derang tak tanya apa-apa pun.. okeh je. maybe sebab just amik masa tiga jam mendaki (dan dua jam turun). kalau gunung yg makan masa lebih sehari, kita kena ada permit :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...