KENGKAWAN

Friday, January 29, 2010

In Penang


Persiaran Gurney, view from my hotel.



Im in Penang. Touched down pukul 4 petang tadi. Jem gila kat sini. They celebrating Thaipusam. Took us (me & kak IanSham) more than 1 hour to get to our hotel from airport to G Hotel at Persiaran Gurney. Grrrr.

Met our client just now. She's from Hong Kong, worked in Dubai. We discussed about her wedding tomorrow. Hm, talking about tomorrow, we have to wake up as early as 6.00 in the morning for the makeover! Its gonna be a looonnngg day. Wish everything went well.

I missed my Ariff so much. Kali pertama berjauhan. Feeling homesick already. Sigh. And of course I miss you too, Mamoru.

Guess Im gonna call it a day. Nak mandi dan straight to bed.

On my way to Penang

Im flying to Penang. Nak naik flight dah ni. Nak off hp. Take care dear Mamoru & lil Ariff! Love u both!

Thursday, January 28, 2010

Azween's Makeover

This is Azween. My client from Perdana Heights. She's 6 months pregnant mummy-to-be. She wants to be beautiful during her twin's (Azwa) wedding (last weekend).



Azween before makeover



Azween after makeover :")



Glad she loves it!



I didnt shape the brows.



I used a very light fake eyelashes as her mother didnt want her makeover outshines the bride

Tuesday, January 26, 2010

Trial makeup for Nikah

I did her makeover at her workplace in Ole-Ole Shopping Mall Shah Alam. She wanted to do a trial makeup for her nikah in June.



Her face before make up.



Au natural




In the making



Her face after makeup.



She loves my makeover. I'll be doing her make up for her wedding in June :)

Thursday, January 07, 2010

Relieved

Nasib baik infection kat mata Ariff tak seteruk Mamoru. Ariff nampak ok. Tak meragam atau menggaru macam yang aku jangka. Aku je yang terlebih risau (as always). Anw, thankiu pada yang bagi tips untuk titiskan breastmilk dalam mata Ariff tu. Love u gals!

Missed him so much! Teringin nak dukung dia sepanjang malam. Tapi dia tidur awal malam tadi. Rindunya kat dia.

Ariff genap 7 bulan semalam. Sekejap je kan?. Aku tak sempat buat scrap book untuk dia lagi. Nak kena beli sticky album yang besar pasnih (photo printer tak beli lagi!) atau kalau takpun, minta Mamoru design satu custom album khas untuk Ariff (that’s a good idea eh?).

Will update & upload some photo of him after this (promised!).

Oh, nak cerita pasal diri sendiri. Cerita pasal compliment yang aku dapat. Jangan muntah haa bila baca statement kat bawah ni :

1. Ramai colleagues kat tempat kerja baru nih terkejut bila aku cakap aku dah ada anak. Derang cakap badan aku langsung tak nampak macam baru lepas bersalin (vangga, vangga)

2. Bila aku pergi makeup kan orang, aku suka dressing sempoi je. Semua client aku tak percaya bila dapat tau status aku. Derang ingat aku belum kahiwn lagi.. (mula lah aku terfeeling jadi orang bujang) hihi

3. Ada satu hari tu aku naik teksi nak pergi ke stesen LRT. Ekceli bukan jauh pun LRT dari umah aku. 10 minit jalan kaki je. Tapi saja aku tanak membazir peluh. Pakcik teksi tu Tanya satu soalan yang buat hidung aku kembang setempayan. Soalan dia, “Hari nih tak sekolah ke?”.. (ohh, akak pengsan dik nonn)

Cerita lain. Aku akan semakin busy pasnih. Busy dengan my part time make up artist job. Teruja sangat tau. Esp bila ramai yang email / contact aku thru FB booking aku untuk make up dinner / pengantin (tq!)

Dalam dunia makeup artist nih, persaingan memang banyak gila. Esp dengan makeup artist lelaki. Tapi tak ada apa yang nak dirisaukan. Yang penting, confident & ikhlas dalam buat sesuatu.

Personally aku rasa makeup artist perempuan ada few advantages juga. Misalnya, untuk make up taim nikah (orang dedulu panggil, batal air sembanhyang), pada aku, kalau jurumekap tu lelaki, no point la nak buat sesi batal air sembahyang ke apa. For sure awal2 dah terbatal. Selain tu, banyak lagi contoh lain, e.g., nak pakaikan baju ke, nak kancingkan bra, etc, kat sini lah perlunya peranan makeup artist wanita :)

Aku ada few project yang aku eager sangat nak buat sekarang nih - joint venture dengan Mamoru & Azahar. Dah siap nanti aku upload kat sini. Cant wait! Cant wait!


ps: I just loveeee to make women look simply stunning and gorgeous

pps: Hujung bulan nih aku dgn kak IanSham fly ke Penang. Free airline tickets sponsored by bride-to-be yang kerja kat Dubai. She’ll come back to Malaysia for her wedding. Dia booking kami untuk make over dia & her bridesmaid! Wedding dia 30 Jan 2010. Tapi aku aku dgn kak IanSham akan stay kat Penang dari 29 Jan sampai 31 Jan. So, orang Penang, jom jumpa-jumpaan. Boleh buat make over sekali!

Wednesday, January 06, 2010

Please, not my Ariff!

He’s been infected!

OH NOOO!!

No No No No.. Pleaseeeeeeeeee! Not him! Not my baby!

Not my Ariff!

ps: I wanted so badly to go home right now. Takde semangat nak buat keje. Tapi Mamoru suruh stay. Dia kata dia akan bawa Ariff pergi klinik.

pps: Tears, please don’t betray me.

Tuesday, January 05, 2010

Refresh

Thanks pada yang mengingatkan aku untuk update tentang perkembangan little Ariff.

Yep, aku tak sempat nak buat entry tentang usia Ariff yang genap 6 bulan aritu. Macam yang aku tulis semalam, bulan nih memang sangat busy & memenatkan. Rasa bersalah bila tak sempat update apa-apa cerita tentang Ariff. Sedihhhh.. Sedih gila kay.

Esok usia my Ariff genap 7 bulan (OMG, 7 Bulan?!!) Semakin besar & pandai dia sekarang. Oh, did I mention pasal kenduri aqiqah & bercukur yang kami buat untuk Ariff serentak dengan my sis punya wedding? Tak ada? Tsskkk.. takper, will try to upload the story soon! (Soon! Mummy promise sayang!)

Hot new stuff: Mamoru sedang sakit mata. Sudah 3 hari. He’s gone crazy now.. haha. Not because of the sakit mata. Tapi sebab aku tak bagi dia sentuh Ariff. Hik.

Monday, January 04, 2010

Haloo 2010

Its new year again. The year of a TIGER!

2010 huh? Woow... I’m aging. 31 years old now *gasp* (semangat tiba-tiba down bila terbayangkan old tigress beruban jalan bertongkat pakai spec kanta tebal 3 inci tsskkkk)

Anw, takde apa yang baru untuk tahun nih. Still meneruskan resolusi lama.

Agak free hari nih di tempat kerja baru (well, dah lebih sebulan pun kat sini). Oh, tempat kerja baru memang best. Baik dari segi environment keje, benefit, staff yg cool & my superior yang memang baik gila. Not to mention bab income yang memang memuaskan (alhamdullilah). Bet, many would die for this job, but me.. aku macam dah tak ada passion untuk kerja office hour nih (seriously). Aku suka kerja part time aku (as makeup artiste) lebih dari aku suka kerja office. Camno?

Note: Why eh, bila aku kerja dengan bank, ramai yang assumed aku buat sales? Please, my job doesn’t have anything to do with sales. Don’t ask me about the bank’s product. I know nothing kay.

Dah berapa minggu aku tak update blog nih kan? (bertuah punya tuan). Bulan nih memang busy gila. Dengan kerja baru (weekdays), kerja makeup (weekend), wedding adik aku (baru je selesai). Penat, tapi seronok! Memang takde can nak duduk menghadap laptop lelama. Mana taknya, asal balik rumah je, segala urat saraf yang ada kat badan nih merayu minta bantal. Rasanya pasnih, aku kena ada Blackberry sebijik (ops, dua bijik termasuk Mamoru). Boleh update all the time. Hmm, kena masukkan dalam wish list tahun nih!

Oh, sudah lunch hour. Yes, mood dah kembali bersemangat (semangat nak makan). Lunch hour kat sini 2 jam (12 pm -2 pm). Ekceli kena pilih sejam je. Tapi aku bantai 2 jam terus. Sejam lunch kat luar, sejam lagi duduk depan pc sambil mulut tak henti mengunyah. Rilek betul keje kat sini, tak faham aku. Cuma kengkadang je lah agak busy (not to say busy la, let call it non-productive) bila sehari suntuk kena attend meeting. Y’know, kerja dengan kompeni besar banyak birokrasi. Nak buat apa-apa decision even sebesar semut pun semua kena meeting! *pengsan*.

Ok, till aku mengenyangkan perut… tata.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...