KENGKAWAN

Monday, March 28, 2011

Getting a present for Mamoru

Im suck at getting a present for Mamoru. Hahaha. Mamoru is an IT person. And I always thought that giving him techy stuff as a present would be great.I wanted so bad to impress him and give something that he'll love and use every day.

But my first attempt last year was a disaster. Though Mamoru kept saying he loves the PSP so much, tapi aku tak percaya. Aku tau dia nak ambil hati je tu. Tsskk. Aku tak tahu pula yang orang lelaki lebih gemar beli PSP yang boleh di - 'crack'. So, derang boleh beli semua jenis games dengan harga yang lebih murah (underground). Dan aku-yang-buta-IT ni, telah membelikan dia PSP original new released yang tak boleh di - 'crack' atau mungkin ambil masa setahun lagi untuk di - 'crack'. Paling sedih, bila games original yang boleh dimainkan dalam PSP tu juga sangat limited. Haih. Seriyes aku tatau pasal nih. Maklum lah aku adalah seorang yang tak suka main games elektronik. Games yang ada dekat henpon pun aku tak suka main. Nih la jadinya bila orang yang tak suka main games tapi berlagak pandai hadiahkan PSP dekat orang yang terer main games. Memalukan, bukan?

Tapi, aku takkan mengalah. Aku tetap nak tunjukkan pada Mamoru yang wife dia nih tetap terer dalam bab IT. Walaupun, Mamoru tak pernah pandang rendah pada aku, aku tetap tanak ketinggalan dalam perkembangan teknologi nih.. huhu.

Dan aku dah tahu apa yang aku nak belikan untuk birthday Mamoru bulan depan! Aku rasa sure kali nih sure Mamoru suka. Cuma masalahnya sekarang nih, macam mana nak dapatkan version terbaru mender tu sebab baru je launch kat US awal bulan aritu. Aku dah call Apple store kat sini: Derang pun tak sure lagi bila masuk pasaran Malaysia..

Hm, camno? Birthday Mamoru dah dekat. Sempat ke? Kalau nak beli old version, boleh je. Harga pun dah murah since new version dah released. Tapi.. tak best la. Camne haa? Nak beli old version atau nak tunggu latest version yang mungkin ambil masa dua tiga bulan baru sampai Malaysia?

 

3 comments:

Biqque said...

adeh...sat...tetiba nak gelak sat pasal psp ori tu...

HAHAHAHAHAHAHAHAHA! U NI LAWAK LA! i tatau nak kesian ke apa, tapi comel sungguh dgn kelawakan anda itu :D

i ni, keje IT, suka gadget IT, tapi kadang2 malas nak guna sume benda tu...tatau nape...

Apizolla said...

IPad2 ka yg dimaksudkan? kalau xsilap, dah ada kt pasaran M'sia da... bole try tnya ke Low yat.

Keluarga Muhsina said...

ipad2 belum masuk lagi mesia, cuma sikit lagi akan masuk singapore...

Jangan beli yang crack punya ya untuk benda2 dari Apple ni, nanti ada problem nak sync dengan iTunes...dah terkena dah masa memula beli Iphone lama dulu...

Beli kat US. sebabkan iphone tu tide dengan AT&T, crack utuk gune service provider mesia punya, selalu crash dan ada problem nak download new OS dari iTunes..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...