KENGKAWAN

Wednesday, March 02, 2011

Nak pergi mendaki lagi


Basuh kasut trekking, pastu jemur atas aircond punya box kat luar tingkap (maklum lah rumah atas langit). Siap ikat tali kasut kat tingkap lagi takut kasut jatuh huhuhuuh. Walaupun kasut nampak kutor dan buruk tapi harga mahai tau (nak jugak cakap tuu).

Dah basuh kasut nih, musti ada hutan yang nak diterjah atau gunung yang nak ditawan kan? Kemana kita lepas nih?

Ya, next trip, kami plan nak organize xpdc mendaki Gunung Rajah di Bentong, Pahang! Kat gunung nih ada dua air terjun yang cantik; air terjun Chemerong dan air terjun Naning.

Alah bukan jauh pun Bentong tu dari KL. Sejam je kot. Kalau korang berminat nak join xpdc nih, jangan malu, jangan segan, sudi-sudikan lah contact kami :)

Next trip : XPDC Gunung Rajah, Bentong, Pahang
Date : 23 - 24 April 2011

Tentatif program

Jumaat, 23 April 2011
8.30 pm - Bertolak dari KL ke Bentong
9.30 pm - Tiba di starting point (Air Terjun Chemerong) dan bermalam disini


Sabtu, 23 April 2011
6.30 am - Solat Subuh dan start packing
7.00 am - Sarapan dan tapau untuk lunch
8.00 am - Pendakian bermula
11.00 am - Dijangka tiba di Air Terjun Naning dan lunch.
3.00 pm - Dijangka tiba di Kem Batu Hijau: Kemsait di sini


Ahad, 24 April 2011
0630 am - Solat Subuh dan sarapan
7.30 am - Sambung trekking (daypack)
8.00 am - Dijangka tiba di Puncak Gunung Rajah
9.00 am - Descent
10.30 am - Tiba di Kem Batu Hijau dan packing
2.30 pm - Dijangka tiba di Air Terjun Naning. Quick lunch disini.
5.00 pm - Dijangka tiba di starting point. Mandi dan bersihkan badan.
6.00 pm - Gerak balik


Jom.. keluar pintu (outdoor)!!

3 comments:

MamaJue & PapaMimi Story said...

rajinnya... saya naik panjat bukit broga pun dah semput.. hahahah

CuppyCakeMommy said...

heheehe..balik dari mendaki nanti..jangan turun with no.3 pula dalam perut..ekekek..cepat je amar and ariff besar..

babe..ada educational block for ur kids at my bloog..jom cekidout

Rozy said...

lamanyaa takpi mendaki...
hero dua orang tu tinggal kat sapa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...