KENGKAWAN

Tuesday, September 13, 2011

Logo baru Maybank

Dont know why this scheduled entry tak keluar. So, I decided to publish it manually:

Jumaat lepas Maybank buat launching dia punya new corp logo. Tak ada beza sangat lah cuma logo tu diberi nafas baru. Maklum lah, kali terakhir Maybank tukar wajah bila ek? Hampir 18 tahun dulu kot. Lama gila..

Try compare logo baru & logo lama ni:

Logo Lama: Harimau ni nampak macam dah tua dan terlalu penat. Telinga jatuh, gigi tumpul. Guess its about time la untuk tukar logo.. huhu


Logo Baru: Lebih garang. Nampak muda dan bertenaga. Tho ada yang cakap tak ada rupa rimau, tapi kalau kompare dengan yang lama, kira ok lah jugak..


p/s: Bukan setakat logo, malah font Maybank juga berubah sikit. Font yang baru nih dah tak ada frame macam dulu :)

1 comment:

Biqque said...

lawak la u kata harimau tua! hahaha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...