KENGKAWAN

Thursday, October 20, 2011

Adik no.5 nak kahwin

Aku sekarang nih tengah bizi dengan persiapan perkahwinan adik lelaki no.5

 

11/11/11 bulan depan, majlis akad nikah kat rumah pengantin pompuan kat Labis, Johor. Gedik kan adik aku? Tarikh kahwin nak yang cun-cun aje. Dah la tarikh tu jatuh hari Jumaat. Tak pepasal aku kena menghabiskan satu-satunya cuti terakhir aku dalam tahun nih untuk dia. Tsskkk. Pasnih takde cuti lagi. Kalau ada emergency, kena amik MC je lah.

 

Belah family aku pulak buat hari Ahad, 13/11/11 Kitaorang sekalikan dengan majlis akikah anak aku Amarr dengan dua orang sepupu Amarr yang lain; Adam & Ashraff. Kita orang beli lembu seekor untuk akikah. Share sorang 2 bahagian. Lembunya awal-awal lagi dah dibeli. Ada kat rumah ayah. Dia bela sementara nak tunggu hari langsung. Kata ayah, kalau beli dedekat nak majlis nanti, harga lembu lagi mahal sebab taim tu ramai orang beli lembu untuk Raya Haji. Besar gila lembu yang kita orang beli. Garang pulak tu.

 

Macam biasalah, bila adik-beradik kahwin, aku jadi tukang buat hantaran. Kali nih special sikit, bukan setakat hantaran je yang aku tolong buatkan, pelamin dan baju-baju untuk sanding semua aku sediakan sendiri. Khas dari Makeupfreak's Bridal Boutique. Yes, uols tak silap baca, "Makeupfreak's Bridal Boutique". Tak boleh brag pasal butik nih sekarang. Still dalam proses nak membangun. Dah official buka kedai nanti, aku jemput korang semua datang rasmikan nahh :)

 

Anw, kelasss kan adik aku. Dapat pakai baju baru lagik. Fully sponsored by your akak tersyayang gitu.. huhu.

 

2 comments:

atty's said...

nanti jgn lupa ltk gambar hantar ye aD

Chiko AzreeN said...

wah dengan orang labis ? Kampung saye .. Labis tu kat mane ye Cik Puan aD - reen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...