KENGKAWAN

Tuesday, October 04, 2011

Airr.. airr..

Kehausan yang teramat sangat.

 

Ada water cooler machine kat dalam ofis ni. Tapi dek kerana dah dua tiga kali lipas buat kuak lentang dalam water dispenser tu, tak lalu derr aku nak minum. Walaupun mesin tu dah berapa kali dicuci pun aku tetap takkan amik air dari situ. Kembang tekak makk uols, esp bila tengok colleagues yang lain selamba je teguk air dari situ. Nehii. Lipas kat ofis nih memang berlambak. Nasib baik aku bukan penggeli lipas. Kalau tak, confirm aku hantar resignation / transfer letter.

 

Nak minum mineral water dalam botol pun ada. Ofis nih memang ada sediakan berbotol-botol mineral water Ala Fonte untuk staff dia. Tapi dek kerana tekak aku nih tekak kampung, aku tak boleh terima air mineral memahal jenis Ala Fonte / Perrier water nih. Semacam je payau dia. Konon rasa mineral la sangat.. bluek. Air sungai bersih yang aku teguk kat tengah hutan pun takde lah rasa sepayau tu. Ntahapehape.

 

Tadi turun kat lobby. Konon nak beli Starbak (tadi kata tak minum air mahal.. apa kes? huhu). Cadang nak beli air coklat blended (ntah apa nama dia). Aku tak minum kopi / teh so, mender yang berkaitan dengan coklat ber-blended ni je la yang tekak aku lalu nak telan. Sekali bila sampai lobby, gua tak bawak duit pulak beb. Haruuunn betul. Malas aku nak turun bawah lagi. Tunggu taim balik je lah. Minum air kat dalam peti ais kat rumah lagi sedap (statement jimatt).
 
Hausss. Aduyai. Biar padan dengan muka ni. Minum pun nak memilih. Rasakan.

 

1 comment:

Hidayati said...

Bukan memilih tapi tak lalu. mamy pon kalau dah nampak lipas buat kuak apa pon kat dalam water dispenser..., alamat kena buang le tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...