KENGKAWAN

Thursday, October 13, 2011

Official result blood test Amarr


Official report dah keluar.



Banyak betul mender yang Amarr tak boleh makan.



Ada jenis makanan yang dia boleh makan sikit (dalam erti kata sekadar merasa). Contoh macam ayam. Amarr tak boleh makan ayam bebanyak. Setakat secubit dua je boleh. Kalau dia makan sampai seketul ayam, kulit dia akan melecet.



Ada jugak jenis makanan yang dia tak boleh sentuh langsung. Kalau dia makan atau termakan, boleh menyebab kan dia collapse, susah bernafas or even worse ...(nauzubillah minzalik). Contoh macam kacang, roti, etc.



Tak sure sama ada alergy reaction ni bersifat sementara atau kekal sampai dia besar. Buat masa ni memang kena pantau semua makanan untuk Amarr.



Next month kena pergi Hospital Pantai, Bangsar lagi. Ambil satu lagi medical report yang explain apa yang menyebab kan Amarr kena alergy macam ni.



Update: Still tak jumpa Epipen Jr untuk Amarr :(


3 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

my nuha eczema ajer, so dia tak leh makan telur dan seafood. nanti kuar biji2 merah. moga amarr sihat2 selalu.

Rose Ragai said...

Aduh... kesiannya Amarr.. Hope hanya berbentuk sementara... Moga dah besar nanti dia resistant and boleh makan dah makanan2 ni... hmmm...

Hope everything will be fine. Take care k..

mummyAURA said...

dear, i need to share something bout anaphylaxis. anak sy pun bermasalah sama. dh jmp epipen? plz sms me. 0126366637 Nordziah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...