KENGKAWAN

Tuesday, December 27, 2011

Penat uols

Malam semalam panjat Broga lagi. BBQ kat atas dengan kengkawan.

Pastu straight pegi Sg Tekala, mandi manda.

Tengahari balik rumah, terus masak untuk lunch: Cendawan kukur masak lemak cili api, sotong goreng kunyit, tanak nasi, goreng kopok lekor.

Habis masak, bagi kekanak ribena makan. Pastu baru hakak makan dengan incik Mamoru.

Lepas makan, layan kekanak ribena mandi kat swimming pool dengan sepupu derang.

Selesai mandi, naik atas rumah, tukarkan baju derang pastu hakak basuh baju kotor pulak.

Sesambil basuh baju, akak layan cerita Merlin sambil surf internet , kemas umah dan masak air untuk penuhkan stok air masak dalam botol-botol kosong kat umah tu. Terer gila kan.. buat banyak keje dalam satu masa.

Sesambil tu, hakak jadi tarzan terjerit-jerit larang kekanak ribena memanjat, menyepahkan rumah dan sebagainya. Hakak juga turut jadi kuda, jongkang-jongket, punch bag dan air bag setiap kali kekanak ribena buat aksi stunt.

Malam, layan mengemas lagi. Tiga empat kali kat tempat yang sama. Sambil tidurkan kekanak ribena, akak pun tertido sekali. Lupa nak dinner lak tu. Teringat-ingat lauk cendawan kukur yang akak masak. Uuu lapau nyaa..

Penat uols.

Orang lain balik dari panjat Broga dapat tidur rilek kat umah. Hakak? Tak dapekk dik non. Tak dapek.

p/s: Jam Suunto hakak hilang.. tsskkk…





2 comments:

mrs puex said...

hakak mmg terer..!!!

hagak2 preggy mama bole pnjat broga x??huhuhuh...!!!

aD said...

ayang: bolehhhh.. dalam mimpi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...