KENGKAWAN

Thursday, January 12, 2012

Annual Dinner Costume


Dah dekat pukul 1.00 pagi by time aku start tulis entry ni. Dah tengah malam buta ok.

Mata dah mengantuk gila ni. Tapi otak tengah risau. Esok ada annual dinner. Theme Arabian. Kalau tak kenangkan aku committee dinner, memang aku malassssss nak attend. Koser lah nak dress up ikut theme-theme ni. Nak pulak kompeni punya dinner. Halaaaa tak suka. Tak suka.

Tahun lepas, tema bollywood. Aku pregnant taim tu. So, memang ada excuse terbaik untuk tanak ikut tema. Tapi, member ofis aku siap bawak baju punjabi suruh aku pakai. Memuat lak perut aku yang macam belon taim tu. Dah orang sesusah payah bawakkan, aku pakai je lah.

Tahun ni, memember kat ofis semua dah siap sewa baju segala. Yang beli baju khas untuk dipakai taim dinner pun ada.

Aku? Seperti selalu -Nan hadoo prepare apa-apa. Aku rasa cam tak sesuai je tema Arabian dengan diri aku. Aku ni sempoi je. Nak pakai baju ala-ala belly dancers or geanie in the bottle, memang idak la kan. Aku bajet nak pakai baju jubah yang sedia ada dalam lemari.

Tapi.. tssskkk.. Aku takde matching headwear untuk dipakai dengan baju tu. Nak pakai tudung or selendang biasa, boleh jer. Tapi kang kesian kat memember ofis aku. Derang beria suruh aku pakai ikut tema. Kang kecik ati pulak. Haih.

Pikir punya pikir. Selongkar punya selongkar, aku jumpa jubah Mamoru. Aku try matchingkan dengan headwear yang aku create dari 2 helai pashmina. Macam cunn je. Pastu aku try lak mekapkan diri sikit. Fuhhhh.. ok gak ni.

Lepas siap-siap solek semua, aku keluar kejutkan Mamoru suruh dia komen. Terkejut badak Mamoru tengok aku tau. Ada ke dia kata dia sedang mengalami nighmares. Cis.

Tapi Mamoru cakap okeh. Lain dari yang lain. Cuma Mamoru pesan bawak tongkat sebagai prop. Baru ada rupa pengembala unta kat tanah arab.. huhuhu.


Nak tau cemana rupa aku? Tengok gambar bawah ni. Harap, boss aku tak sakit jantung tengok costume aku nanti.


Nak tengok full dress, tunggu malam esok. Itupun kalau aku tergamak nak upload kat sini.. tsskk





8 comments:

Atia Adina said...

alamak...hilang cun nyer

Cik Qemm said...

akak buat qemmal terkesima sebentar. hahaha. sempoi la akak! :D

nanti upload gmbr dinner eh. nk tgk real punye.....


:D

Ely Hasrul said...

bagus! lain dr yg lain.. bwk tongkat atau guni pikul kt blkg mmg masyuk hahaha tp xyah la bwk guni tu ape kes dinner nk pikul guni hahahha

JaSmIn said...

saya dpt bayangkan cmna muka suami akak terperanjat hahaha,mesti dia ingat jantan mana masuk umh ni,kekeek jgn marah ye kak akak mmg sempoi abis lah

aJa said...

hahaha
ensem giler

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tak sabar nak nengok full dress :p

Cicada2nd said...

momoru ada jubah! x prnh lak aku tau.

aD said...

Dah ghuper Taliban kan uols... kalau ada senapang (paintball) tu, sure lagik realll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...