KENGKAWAN

Thursday, January 26, 2012

Love you more than I can say

Last week bebetul mencabar aku emotionally.


Start dari:-


Call/sms berbaur seks dari unknown caller. Bukan sorang dua. Ada lah dekat 10 orang. Turn out, derang bukanlah dapat contact no aku dari website Makeupfreak, tapi dari paper Metro. Kan aritu aku makeup artis Metrowealth untuk paper Kosmo Ahad, Kosmo daily, Pancaindera, Harian Metro & Metro Ahad. Kat paper tu ada tulis nama aku as Makeupfreak makeup artist. Kat situ lah dia dapat contact aku. Harunnn betul. Aku tau pasal ni pun lepas berbalas sms dengan salah seorang dari unknown caller nih.


SMS Unknown caller: Hi boleh berkenalan.
Aku punya SMS: Ko ni laki ke pompuan? Kalau pompuan ok. Gua jantan beb. Geli aku kalau ko ni jantan. Agak-agak la kalau nak "hai-hai" derr
SMS Unknown caller: Lelaki ke? Sory bro. Nama Diana, ingatkan perempuan.
Aku punya SMS: Mana ko dapat no ni bro?
SMS Unknown caller: Ada kat paper
Aku punya SMS: Paper mana bro? bila? Saper pulak bahan aku ni
SMS Unknown caller: Paper Metro. Sory bro, aku tak tahu.


Kih kih kih. Padan muka. Thanks to my Mamoru sebab ajar cemana style orang lelaki bagi sms.. huhuhu.


Aku try nak kumpul gambar-gambar artist yang aku makeup kat paper. Esp yang ada credit nama Makeupfreak. Tapi selalu miss arr. Dapat tahu pun dari orang lain.. tsskk. Takper lah. Janji orang kenal Makeupfreak sudah. Kekalau ada yang sudi scan kan paper-paper tu dan email kat aku, kecik tapak tangan, TV plasma 43 inci aku tadahkan (nak jugakk inform dah beli tv baru hihihi).


Second, tentang Caller A & Caller B dalam ofis aku.


Keje aku kat opis tu memerlukan aku bergaul baik dengan semua orang. Tapi bila orang dah berkali-kali buat taik kat kau, takkan nak buat tak reti aje kan. Aku pun manusia gak. Tahap kesabaran aku bukannya infiniti. Nak bertegur sapa macam biasa memang jangan harap lah. Dengan Caller A, aku memang tak tegur langsung. No big deal. Keje aku tak memerlukan aku liase dengan seketeri macam dia. Kalau ada apa-apa, aku jumpa boss terus.


Caller B pulak, aku bercakap pun atas dasar keje. Lelebih, sorry. Dia dah letak diri dia kat tapak kaki aku. Bukan aku yang letak dia kat situ. So, fullstop.


Sebelum cuti CNY aritu, aku prepare warning memo untuk 'the so-called committee' yang tak attend dept meeting. Memula tu aku nak hantar letter to show cause. Tapi since boss cakap this is their first mistake, kena kasi can. Fine. Kasi can.


Tadi baru dapat info dari boss, makhluk-makhluk ni request kat boss nak transfer dept lain. Bagus lah. Lagi cepat lagi baik. This dept is better off without them. Tu lah, buat taik lagi. Kan dah panas bontot. Perangai kalau camtu, pegi mana pun confirm orang benci. Muka kalau tak cantik tapi hati baik, orang boleh terima. Nih, muka dah lah tak cantik, perangai pulak macam gamps. Kau ingat ada orang nak terima ke?


Third. Tentang Mamoru. I had a fight with him last week. And it was ugly.


Last week, Mamoru memang tetiap malam balik lambat. Reason, nak settlekan keje, nak siapkan tender. Maybe wrong timing kot. Aku pulak stress dengan ofis, stress dengan bloody phone sex caller. Nak off henpon, tak boleh sebab macam mana client aku nak contact aku nanti. Setiap kali nak pick up call, aku jadi stress.
Memang salah aku pun. Aku asyik fikir pasal mender remeh-temeh sampai mender wajib yang patut aku ambil berat, aku abaikan. Tambah buat aku rasa bersalah, bila semalam Mamoru down sebab the stupid company tak nak release dia punya last pay cheque. Baru aku tahu reason Mamoru kosentret buat keje sebab dia nak make sure the company bayar gaji dia since bulan nih bulan last dia kat company tu. Padahal baru minggu lepas Mamoru dengan hepinya bagi tau aku tentang dia berjaya dapatkan tender baru untuk company tu. Tak kenang budi langsung la company tu. Tak appreciate staff. No wonder lah tak banyak company melayu yang maju kat melesia ni - -



Dear Mamoru,


I'm sorry, I love you. This is for you :

I don't want to go another day
So I'm telling you exactly what is on my mind
Seems like everybody is breaking up
Throwing their love away
I know I got a good thing right here
That's why I say

Nobody's going to love me better
I must stick with you forever
Nobody's going to take me higher
I must stick with you
You know how to appreciate me
I must stick with you my baby
Nobody ever made me feel this way
I must stick with you
I don't want to go another day
So I'm telling you exactly what is on my mind
See the way we ride
In our privated lives
Ain't nobody getting in between
I want you to know that you're the only one for me
And I say

Nobody's going to love me better
I must stick with you forever
Nobody's going to take me higher
I must stick with you
You know how to appreciate me
I must stick with you my baby
Nobody ever made me feel this way
I must stick with you

And now
Ain't nothing else I can need
And now
I'm singing 'cause you're so, so into me
I got you
We'll be making love endlessly
I'm with you
Baby, you're with me

So don't you worry about
People hanging around
They ain't bringing us down
I know you and you know me
And that's all that counts
So don't you worry about
People hanging around
They ain't bringing us down
I know you and you know me
And that's, that's why I say


p/s: Next month, Mamoru start keje kat tempat baru.




1 comment:

Biqque said...

part bro, bro, tu terbaekkkkk! hahaha! ada jugak ek orang amik no.phone orang patu nak berkenalan?! like...sooooooooooooooo ol skol!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...