KENGKAWAN

Tuesday, March 13, 2012

Sorang satu laptop

Zaman sekarang, bebudak dah guna iPad. Anak aku masih guna laptop.. hihi. Alah, sama je kot fungsi dia. Cuma, iPad or tablet lain senang diguna untuk main games. Aku tak gemar sangat ajar bebudak ni main games. Kalau games yang berfaedah (e.g., mengeja, mengira) takpe. Yang bagusnya bila Ariff dah pandai guna laptop / desktop, dia takde problem pun pakai iPad / iPhone or tablet pc yang lain.

Masa memula guna laptop tahun lepas, Ariff agak janggal jugak lah. Dia asyik sentuh skrin laptop. Maybe dia ingat macam guna iPad kut.. huhu. But now, dia dah pandaiiii!! Dia dah terer macam mana nak guna laptop sendiri tanpa bantuan sesiapa!


Ariff khusuk layan Mickey Mouse kat youbute. Update program kekanak yang Ariff suka: Charlie and the numbers & Agent OSO. Amarr tak pandai guna laptop lagi. Dia suka dengar lagu / tengok video kartun je. Tapi kena pasangkan laptop untuk dia juga sebab nanti dia kacau Ariff study.


Port study derang. Kat meja tv. Ohh.. itu lah Tv Samsung Plasma 43 inch yang dah retak skrin dia kena balingan toys Ariff. Tak sampai sebulan usia tv ni tau. No more tv buat masa ni. They can survive with laptops.

Cuma Mamoru je lah yang asyik duk pujuk beli tv baru. Tunggu dulu ya sayang. aD masih trauma mengenangkan dua tv LCD & Plasma kita yang rosak dalam tempoh 4 bulan.. tsskkk.

2 comments:

.:kaka:. said...

hi sis,salam perkenalan :)
cute nye ammar n arif ngn gajet memasing..simpati gak psl tv bru dah retak..cer akk survey tv panasonic,vera plasma..tv ni tahan retak..ble dibaling dgn objek keras x pecah..since akk pun rajin g sogo boley tgk kat tgkt 5 electrical dept..

*sye follow blog akk,sbb suke bce cite out door..

Cicada2nd said...

dia mmg xleh hidup tanpa tv. ahaha. muvie kan byk dlm hdd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...