KENGKAWAN

Wednesday, March 27, 2013

Bahasa

Situasi: Dalam kereta

Ariff talking to Amarr.

Ariff: Amarr, Amarr look, Ayep grande (pointing to his chest then pointing to Amart), Amarr pequeno.

Amarr: Pequeno!

Ariff: Ayep grande, Amarr pequeno!

Ariff & Amarr repeated this conversation over and over again.

Sampai Daddy yang tengah drive jadi curious and puzzled.

Daddy: Ariff cakap apa ni? Daddy tak faham.

Mummy menyampuk: Ariff cakap, Ariff besar, Amarr kecil.

Daddy: Wow.. mummy faham apa Ariff cakap?

Mummy: Amik masa jugak la nak fahamkan apa yang anak-anak daddy ni cakap. Lucky aD teringat waiter kat Starbucks duk tanya nak grande cup ke small cup.. thats how I figure it out. Your kids dah start learn Spanish.

Daddy: Mana derang belajar ni?

Mummy: Dora the explorer.

Note: Bukan setakat Spanish, Dalam masa yang sama Ariff turut belajar few words dlm bahasa Cina, Korean, etc. Haih, penangan youtube. Asal dapat tengok kartun, tak kira dalam bahasa apa, dia layankan aje. Tu yang gitu jadinya.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...